”Svenskarna är helt chanslösa”

TRAV

Maharajah, Nu Pagadi, Quarcio du Chene, Brioni och Iceland.

Fem svenska superhästar som är högaktuella för Prix d'Amerique.

Men trots svenskarmén är de chanslösa – enligt experten.

– Håller sig Ready Cash frisk så är alla hästar i världen chanslösa, säger Anders Lindqvist.

Nedräkningen till Prix d'Amerique har börjat och just nu laddar många av Europas travtränare mot världens tuffaste travlopp som avgörs på Vincennes travbana i Paris sista söndagen i januari.

Hela fem svenska hästar är högaktuella för loppet och det ser bättre ut än på länge på svenskfronten. Maharajah, Nu Pagadi, Quarcio du Chene, Brioni och Iceland har samtliga kunnande för att delta i loppet och det mesta pekar på att flera av hästarna kommer med i Prix d'Amerique.

”20 meter bättre”

Men enligt TV4-experten och travtränaren Anders Lindqvist spelar det ingen roll vilka hästar Sverige har med i loppet – de är ändå chanslösa mot ett franskt monster vid namn Ready Cash som i lördags vann ett storlopp.

– Ready Cash ser fruktansvärt bra ut, han ser ruskigt spännande ut. Han har varit kullens kung nästan hela tiden och jag håller honom som Frankrikes, och världens, bästa häst, säger LIndqvist och fortsätter:

– Han är 10-20 meter bättre än näst bästa hästen i världen.

Stora ord, menar du verkligen det?

– Ja, är man bäst i Frankrike så är man bäst i världen. Om amerikanerna får komma hit och springa på hö och havre så fungerar de inte. De behandlas så ofta och får massa sprutor.

Vad tror du om svenskarna då?

– Nu Pagadi är väldigt bra i sina ljusa stunder, även Maharajah. Men Ready Cash lekte med Nu Pagadi förra året och han är ännu bättre i år. Håller sig Ready Cash frisk och inte galopperar så är alla hästar i världen chanslösa. Hans svåraste motståndare är han själv, säger Ander Lindqvist.