Missar loppet – nu är PdA i fara

Foto: Björn Goop och Quarcio du Chene.
TRAV

Quarcio du Chene missar Prix du Bourbonnais på lördag.

Nu talar allt för att hockeystjärnornas häst inte kommer med i Prix d'Amerique i januari.

– Det är lite synd, men som han varit i de senaste starterna har han inget där att göra, säger Per Ottosson som deläger hästen.

Stall Goops superstjärna Quarcio du Chene, som bland annat delägs av hockeystjärnorna Kristian Huselius, Magnus Johansson och Tony Mårtensson, skulle på lördag ha startat i ett storlopp i Frankrike som uppladdning inför Prix d'Amerique.

Intresset för att anmäla sin häst till loppet var stort och Quarcio du Chene kom inte med. Goops häst hamnade som reserv och nu tvingas stallet leta nya lopp åt sin stjärna.

Ägaren: Det blir svårt

I slutet av januari avgörs världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique, på Vincennes travbana i Paris. Quarcio du Chene har hela tiden laddats mot det loppet men då hästen inte kommer till start nu på lördag talar allt för att hästen missar Prix d'Amerique. Hästen har för lite pengar på sig för att vara säker på en plats och nu måste han tjäna mycket pengar – på kort tid.

– Man vill se hästen men det finns väl fler lopp som de anmält till. Egentligen kvittar det vilket lopp han är med, jag bara hoppas att han gått framåt. Han har inte riktigt varit sig lik under hösten, han har inte samma form som han hade förra hösten. Vad det beror på har jag ingen aning om, säger Per Ottosson som är med och deläger hästen.

Tror du han kommer med i Prix d'Amerique?

– Det kommer bli svårt eftersom han inte har chansen att kvala in. Han får väldigt svårt att komma med på pengar och han hade nog behövt kvala in. Men som han varit i de senaste starterna så har han inget där att göra. Jag hoppas att han hittar tillbaka till gammal god form, men just nu har han inget i Prix d'Amerique att göra.