Tarzan: Går inte att slå Maharajah

Foto: Stefan Melander och Iceland.
TRAV

De har två av världens bästa hästar.

Men trots det tror ingen av stjärntränarna på seger i superduellen på onsdag.

– Det blir ingen match, Maharajah vinner och jag är nöjd om Iceland blir tvåa, säger Stefan Melander.

Veckans höjdpunkt rent sportsligt i trav-Sverige är duellen mellan Stefan Hultmans Maharajah och Stefan Melanders Iceland. Loppet avgörs på Solvalla på onsdag och förstapriset är 125 000 kronor.

Förväntningarna på hästarna är stora och det här loppet är en förberedelse inför Prix d'Amerique som avgörs på Vincennes travbana i Paris i slutet av januari. Båda hästarna matchas mot Prix d'Amerique som anses vara världens tuffaste travlopp.

Solvallatränarnas hästar tillhör världseliten – men trots det tror ingen på seger. I förra veckan avslöjade Stefan Hultman för Trav365 att han inte tror att Maharajah vinner.

– Jag har svårt att tro att han slår Iceland. Iceland måste ligga nära form men det gör inte Maharajah. Iceland vinner säkert det där från ledningen men det är inte huvudsaken. Bara Maharajah ser fin ut och får sig en rejäl genomkörare är jag nöjd, sa Hultman då.

”Börjat toppa honom”

Nu ligger även Stefan Melander lägre än längst. Trots Icelands fina insatser på slutet tror han inte på seger. Melander påstår att Maharajah är en spik på onsdag.

– Det blir ingen match, det tror jag inte. Man såg på Jaded i lördags hur bra han var, han har börjat toppa Maharajah nu och jag har inga förhoppningar. Maharajah är favorit i Prix d'Amerique, min häst står i 40 gånger. Jag är nöjd om Iceland är tvåa, säger Melander.

Hultman säger att din häst ska vinna, kommentar?

– Äh, han håller bara på och löjlar sig. Jag såg inslaget om Prix d'Amerique på tv:n och är han så bra så är det ingen som rår på honom. Det går nog inte att slå honom.

Så du har gett upp hoppet om seger?

– Jag kör inte hästen, jag bara tränar. Men med Iceland kan man aldrig ge upp, då är man dum i huvudet. Men jag tror att ”handlarn” (Hultman) har sin häst i ordning.

Ingen av er tror på seger, hur ska det här sluta?

– Då vinner väl jag själv med Verdi Sund, han gick ruskigt bra senast…