Tro inte att ni är världsmästare

TRAV

Sura miner efter min spalt i tisdags.

Hur vågar jag ifrågasätta trav­tränarna?

Vad vet jag om deras ekonomi?

Ungefär lika lite som de om banbelysning.

Ja, jag var ute efter att provocera när jag skrev att travtränarna borde ”sänka sina avgifter istället för att skrika om mer pengar, att deras priser skenar snabbare än konsumentprisindex, att de borde trimma organisationen, pruta på fodret, sälja mersan och köpa ett SL-kort.”

Fast jag tycker i och för sig det. För att få ner priserna så mycket som möjligt och bli attraktiva för oss hästägare måste ni slåss, inte rapa och gapa efter mer. Jag vet också att vissa travtränare gör det, verkligen försöker pressa priser/kostnader. Men nu vet ni också hur det känns att bli ifrågasatta.

Nu fick ni ­smaka på hur irriterande det är när någon ”­idiot” klampar in och säger hur ni ska ­göra ert jobb.

Dummare än jag kunnat drömma om

För det är exakt det ni själva håller på med när ni kan och vet allt om banbelysning, tv-produktion och renovering av trav­banorna. Sånt kan ni nämligen inte mycket om. Därför är det ”rätt så” korkat av er att tala om att det inte behövs.

Tror ni verkligen att någon vill blåsa 96 miljoner för skoj skull?

Uffe: ”Du, Remy, vi tar en massa pengar ur hästsportens fond och blåser dem på något jävligt onödigt. Får se nu, vad är totalt meningslöst? Ja, banbelysning! Det blir bra, behövs fasen inte, det är ändå ingen som går på trav, men något måste vi slösa bort pengarna på. Ha ha! De finns där och nu ska vi ha lite kul.”

Tror ni det så är ni bra mycket dummare än jag någonsin kunnat drömma om.

Sluta underskatta alla som inte har proffstränarlicens. Börja tro på att alla gör sitt bästa och vet vad de pysslar med. Tro ­inte att ni är världsmästare på allt. Hästar: ja. Allt annat: nej.

Och sälj för fan mersan och köp SL-kort. Sluta blås oss kunder, he he.

Världsetta i retning

Nej, nu ska jag sluta. Förlåt, fick ett återfall. Jag är typ världsetta i retning. Kan få vem som helst att koka på tre sekunder. Jag bubblar av svinaktiga kommentarer, för mig kommer de direkt från ryggraden.

Alltså: Inse att satsningen på belysning och tv görs för att möta framtiden, för att vi över huvud taget ska ha en sådan. Inse att allt hänger ihop. Tro det bästa om folk, tro inte att alla andra är idioter.

Och sälj mersan.