Inbjuden till Elitloppet – då tvekar Melander

TRAV

Elitloppschefen Tore Fyrand har bjudit in Iceland till Elitloppet.

Men hästens tränare, Stefan Melander, har inte bestämt sig om han ska tacka ja.

– Jag vill köra några jobb i nästa vecka innan jag bestämmer mig, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

Den sexårige miljonhästen Iceland, som tränas av Stefan Melander på Solvalla, imponerade stort i lördags då han vann gulddivisionen på Gävle på 1.11,8 över 1 640 meter med bilstart.

Några dagar efter segern bjöd Elitloppets chef, Tore Fyrand, in Iceland till Elitloppet.

– Det är en ung och spännande häst som är på väg uppåt, sa Fyrand till Trav365 efter inbjudningen av Iceland.

Avvaktar

Men trots att Tore Fyrand vill se Melanders stjärna i Elitloppet har Solvallatränaren inte bestämt sig om han vill starta sin häst i Solvallas storlopp sista söndagen i maj.

– Jag har fördelen att jag inte måste bestämma mig nu. Det vore bra om de som arrangerar loppet skulle få ett besked nu men jag hinner köra flera jobb innan anmälningsdatumet och jag vill gärna vänta och se hur han känns nästa vecka.

”Kan inte backa våra liv”

Iceland har gjort tre starter i år – men Stefan Melander hade helst sett att hans häst fått ytterligare ett lopp i kroppen innan Elitloppet.

– För att det skulle varit riktigt bra skulle han fått ett lopp till i sig. Men vi kan inte backa våra liv utan nu kör vi och hästen känns väldigt fin.

Hur stor chans är det att vi får se Iceland i Elitloppet?

– Om det hade varit anmälningar i dag så hade jag nog startat. Men jag vill köra jobben i nästa vecka och se hur han känns då, säger Stefan ”Tarzan” Melander.