Trav

”Han är en V86-spik”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Han har tagit 13 raka segrar och inte förlorat på tio månader.

Hallsta Lotus har tagit över tronen efter sin pappa Järvsföfaks – och hyllas av sin kusk Ulf Ohlsson.

– Han gör mig aldrig besviken, han gillar att jobba, säger Ohlsson till Trav365.

Hallsta Lotus, 12 år, är landets, och världens, bästa kallblod för tillfället. Den sjufaldige miljonären är extremt dominant just nu och trots att han i varje start möter eliten bland kallbloden är han varje gång överlägsen – och krossar sina motståndare. Flera gånger har motståndarna försökt utmana stjärnan, men utan framgång. Hallsta Lotus har 13 raka segrar och inte förlorat på tio månader och det har gått 20 månader sedan hästen missade en placering bland de tre främsta.

Vad gör stjärnan, som är en son till Järvsöfaks, så enormt överlägen? Trav365 tog pulsen på kusken Ulf Ohlsson som på onsdag jagar en ny seger med hästen då ekipaget startar i V86-1 på Solängets travbana.

– Han är så jäkla oöm för positioner och han gillar att jobba. Han trivs bra i dödens, han är stark och är bäst då han får springa i ett tempo som passar honom. Han gör mig aldrig besviken, det är en fantastisk häst.

När ska första förlusten komma?

– Den kan komma i morgon, det vet man aldrig. Trav är trav som man brukar säga och han kan galoppera eller bli påkörd, men visst ser det väldigt bra ut och jag kan inte sticka under stolen med att jag tror på toppchans.

Kan det bli så att han tävlar hela året utan att förlora?

– Det är jättesvårt att säga. Han möter ju de bästa hela tiden och det blir inte lätt. Vi får vara jättenöjda att han varit obesegrad i tio månader, det är otroligt bara det tycker jag. Jag tror alltid på bra chans med honom men jag tar aldrig något för givet. Allt ska fungera och vi ska göra vårt jobb.

”Lite väl tufft”

Många jämför Hallsta Lotus med pappa Järvsöfaks, något Ulf Ohlsspn tycker är orättvist. Järvsöfaks startade 234 gånger och vann 201 lopp.

– Det kommer ta många, många år innan det kommer fram en liknande häst. Hallsta Lotus är jäkligt bra, men att jämföra med honom är lite väl tufft.

”Skulle ha spikat honom”

På onsdag startar tolvårige Hallsta Lotus från spår fem bakom startbilen, och blir som vanligt jättefavorit. Ulf Ohlsson tror stenhårt på sin häst – och rekommenderar spelarna att spika

– Det ser bra ut. Jag är nöjd med startspåret och jag hoppas och tror att han ska vara lika bra som innan. Jag skulle ha spikat honom om jag var spelare, säger Ulf Ohlsson till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!