Fullträff för stjärnan – i storloppet

TRAV

Det blev hemmaseger i Pramms Memorial (L) på Jägersro när Hurricane Red var starkast över upploppet när han plockade ner titelförsvaren Silver Ocean.

– Att stå här som vinnare i Pramms i en årsdebut, det är häftigt, sa tränaren Lennart Reuterskiöld Jr.

Hurricane Red gjorde sitt tredje Pramms Memorial och efter en andraplats 2014 och ett tredjepris 2015 var det på tisdagskvällen dags för en fullträff för den sexårige fuxen som trivs alldeles extra bra på hemmabanan. Tolv av hästens 14 segrar är tagna på Jägersro.

Jockeyn Jacob Johansen valde en relativt lugn start och hamnade utvändigt mitt i fältet där Dickie Dickens och favoriten Captain Joy drog i väg i ett våldsamt tempo. Även Silver Ocean fanns med långt fram inledningsvis som första häst i andraspår.

Täthästarna var tidigt märkta av det höga tempot och när Silver Ocean tog över så följde Hurricane Red med och laddad med torrt spurtkrut plockade han meter för meter och sluggade sig även förbi i god tid före mållinjen.

Segern var värd 700 000 kronor och det var andra gången Lennart Reuterskiöld Jr fick vinna Pramms. 2008 vann hans Peas And Carrots.

– Att stå här som vinnare i Pramms i en årsdebut, det är häftigt. Det är en fantastisk häst och man blir lite rörd. Det är så mycket jobb som ligger bakom. All personal…alla har vi gjort ett jättejobb, sa Lennart Reuterskiöld Jr.

Jägersrotränaren berättade även att nästa start för Hurricane Red troligen blir ett förberedande löp i Köpenhamn innan Stockholms Stora Pris.

Lennart Reuterskiöld Jr var kvällens stora segerherre och kunde även räkna in ytterligare två triumfer inom V64-spelet genom Tiglath och Be My Academy. 100 000 respektive 150 000 kronor var segrarna värda. Dessutom fick Lennart Reuterskiöld Jr besöka vinnarcirkeln även i ett av ramloppen sedan Siella debuterat på bästa sätt.

Let’sgoforit sprinterkung

Det är inget snack om vem som är sprinterkung på Jägersro. Let’sgoforit var överlägsen i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L) över 1200 meter på dirttrack och lekte hem 200 000 kronor.

Bodil Hallencreutz tränar vinnaren och Oliver Wilson satt i sadeln på publikfavoriten som i fjol blev Årets Galoppör i Sverige.

– Han är bättre än någonsin. Han är bättre i år och kan bli årets häst även 2016, sa Bodil Hallencreutz.

Tvåa på behörigt avstånd blev Over The Ocean som i fjol besegrade Let’sgoforit i just den här löpningen. 2014 delade de båda toppsprintrarna på segern.

Snackhästen Volatile var aldrig med i matchen och kom näst sist i mål. Här hade tränaren Jessica Long varnat i förväg att hon gärna velat förbereda hästen ett par veckor till inför comebacken efter skadeuppehåll.

– Jag visste att han behövde löpet, sa Jessica Long.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav