Trav

– Det kan bli en väldigt bra kväll

Av: 

Christoffer Wickman

Nicklas Westerholm kör två favoriter på V86 under onsdagskvällen
Nicklas Westerholm kör två favoriter på V86 under onsdagskvällen

TRAV

Nicklas Westerholm kan vara nyckelkusken på V86 i kväll.

24-åringen kör två favoriter på spelformen.

– Jag tror på bägge, säger han till Trav365.

Nicklas Westerholm går mot sitt hittills bästa år som travkusk.

Hittills i år har han kört in 2,1 miljoner kronor – att jämföra med fjolårets 1,6 miljoner kronor.

Årets siffror kan bli ännu bättre redan under onsdagskvällen.

Rommetränaren kör två favoriter på V86 – bägge tränade av sambon Elinor Lindberg.

”Kan bli en väldigt bra onsdagskväll”

Onsdagens V86-tävlingar saxas mellan Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall, och det är på Bergsåker som Westerholm sitter upp bakom V86-favoriterna. Först ut är 5 Frida Montana (V86-1).

– Hon är fin tycker jag, hon är bättre sedan comebacken då vi gjorde ordning henne ordentligt. Hon känns allmänt bra nu, hon känns jättefin och stark också, säger Nicklas Westerholm till Trav365.

Hur ser du på uppgiften i kväll?

– Först och främst ska vi komma iväg från spår fem i volt, men med tanke på att hon gjort två bra lopp efter paus borde det vara bra vinstchans känns det som.

Nicklas Westerholm får sedan ”vila” i två V86-lopp, för att sedan återigen köra en V86-favorit. Den här gången 4 Ola Montana (V86-7).

– Han är väldigt kapabel, han föll tillbaka i lite gamla synder senast när han galopperade och därför kommer han tävla med skor runt om i kväll och jag tror inte att han kommer galoppera igen. Han är säkert bästa hästen i det här loppet, men vi får se.

Kan du utveckla?

– Litet frågetecken finns för att han inte fick något riktigt lopp senast, han tränar på ordentligt och det har han ju, men jag hade ändå önskat haft ett riktigt lopp senast. Men, han är kapabel och han är en bra häst och sådana hästar brukar kunna lösa det ändå.

Vem har du bäst känsla för i kväll?

– Jag tror på bägge två, en häst kommer från en bra prestation och den andre är bra. Funkar Ola Montana som vid segrarna så känns han allround, och Frida Montana kommer från en bra prestation. Det kan bli en väldigt bra onsdagskväll om det klaffar, säger Nicklas Westerholm.   

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!