ATG:s omsättningsmål – 105 miljoner kronor

Foto: Papagayo E. är en av höjdpunkterna när V75 på lördag gästar Momarken och Norge, Papagayo E. gör första starten sedan han vann VM-loppet i USA i fjol
TRAV

V75 i Norge på lördag med jackpott och 49 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Då hoppas spelbolaget ATG på en V75-omsättning på runt 105 miljoner kronor.

– Vi kan jämföra med fjolårets V75-omgång på Momarken då det också var jackpott och omsättningen landade på drygt 109 miljoner kronor, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig hos ATG, till Trav365.

Foto: Thomas Bertilsson

Ett par gånger per år flyttar travets elitserie V75 utanför Sveriges gränser.

På lördag är det dags för första gången det här året – då V75 flyttar till vårt grannland i väst, nämligen Momarken och Norge.

Förutom topphästen Papagayo E. i match mot bland annat Peter Untersteiners Allaballakaitoz och Frode Hamres Ivar Sånna, skickar mästertränaren Stig H Johansson dit en intressant duo i form av Seedorf O.M.F. och Natalie de Vie.

Det är också jackpott på spelformen och 49 miljoner kronor till en ensam vinnare.

”Lite lågt”

– Jackpottsiffran på 49 miljoner kronor är beräknad på en V75-omsättning på 105-108 miljoner kronor. Vi kan jämföra med förra året då det också var jackpott när V75 avgjordes på Momarken och då nådde vi en omsättning på drygt 109 miljoner kronor, så förhoppningsvis blir det drygt 50 miljoner kronor när det är klart på lördag, säger Thomas Bertilsson hos ATG till Trav365.

Vad innebär det att omgången delas med Norge, är det några skillnader för spelarna?

– Norsk Rikstoto räknar med att de norska spelarna bidrar med cirka 20 miljoner kronor och det ”vanliga” för ATG:s del skulle då vara 85-88 miljoner kronor. Lite lågt kan en del tycka med tanke på att det är jackpott, men vi vet att en del spelare inte känner sig lika hemma när det är norska förutsättningar och norska hästar. Skillnader för spelarna ligger i att det kommer vara extra pengar att spela om, viss fördelning mot Norge om det är många norska ekipage som vinner och viss ”fördel” för oss om det blir flera svenska vinnarhästar.

”Väldigt intressant”

Vad tycker ni om omgången?

– Omgången ser väldigt intressant ut med flera bra norska hästar som vi ser för första gången. De främsta i respektive division har vi möjlighet att se i V75-finalerna på Solvalla den 2 april. Sportsligt sett är det Papagayo E. som sticker ut, han gör ju årsdebut. Den senaste starten för den norske stjärnan var när han vann inofficiella ”VM-loppet” på Yonkers i USA i oktober, säger Thomas Bertilsson.

V75 startar som vanligt klockan 16.20.

ARTIKELN HANDLAR OM

ATG

Spel