”Bergh har gjort ett snyggt tränarjobb”

Sportbladets Michael Carlsson efter V75: Hyllar Bergh och Bullyoung ATG:s teknikstrul: ”Helt oaccceptabelt”

Ingen hade sju rätt på V75.

Nästa lördag kan historiens största V75-vinst delas ut.

Hoppas att alla får möjlighet att lämna in sina spel då – för gårdagens strul är helt oacceptabelt.

Snackisarna från gårdagens V75 i Skellefteå kom främst att handla om två saker.

Ingen lyckades pricka in sju rätt och det väntar en gigantisk jackpott på Åby nästa vecka.

Men också att ATG hade stora problem med driftstopp vilket gjorde att många inte kunde lämna in sina spel. Det började en kvart innan spelstopp på V75 då tekniken havererade. Många kunder blev förbannade och frustrerade och det med all rätt. Tekniken kom igång igen men strax efter klockan 18 blev det återigen driftstörningar och det gick inte att spela. Därför flyttades starten av Dagens Dubbel fram till 18.30 men ATG kunde inte komma tillrätta med problemen. ATG felsöker, men hade sent i går kväll ingen exakt vetskap om vad som

orsakade driftstoppet.

Det här är inte första gången det sker. Om det fortsätter att hända igen inom en snar framtid kommer ATG att få stora problem med sin trovärdighet.

Toppinsatser varje gång

De sportsliga godbitarna då?

Bullyoung var bara starkast och bäst när han i stayerloppet tuggade ner sina konkurrenter i ett mäktigt slutvarv och vann överlägset.

Här har Robert Bergh gjort ett snyggt tränarjobb och Bullyoung har utvecklats mycket och gör toppinsatser varje gång numera. Kenth Åkerlund lotsade säkert in tredjehandaren på V75.

Erik Sting svarade för en mäktig sista bortre långsida när han flög förbi konkurrenterna i ett huj och höll ställningarna in i mål. En mycket stark insats av den Timo Nurmos-tränade fyraåringen som har varit med och tampats mot Readly Express och kulltoppen tidigare i år.

Kari Lähdekorpi deläger Victory Bonsai och har tidigare uttalat att han tycker att det är Finlands bästa häst. Det hade varit kul att se en match mot Bravo Navarone men nu kom den av sig direkt då storfavoriten kastade sig i galopp i starten.

Men Victory Bonsai behöver inte be om ursäkt för sin seger då han fick jobba under vägen och höll säkert undan tillsammans med Mika Forss. En riktig segermaskin.

U.Bergs Oppzi kom med en riktig rökare till slut och fångade in en tapper Namit Southwind på upploppet.

Det var första skrällen och det skulle komma mer.

Junifaks vann kallblodsloppet knappt via open stretch och sedan small det till rejält i V75-4 genom NOLL-procentaren Global Teardrop. När det sedan avslutades med ytterligare en bomb genom Höwings Star och Mika Forss var det soprent i kuponghögen.

Rekordet kan ryka på lördag

Det innebär att den största delen av sjurättspotten flyttas över till kommande lördag på Åby som kör sin SM-dag. ATG spår att en ensam vinnare kan ta hem 69 miljoner kronor enbart på sju rätt. Vinstrekordet på V75 är på 67 miljoner och nu kan det ryka.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!