”Måste tro på honom ändå”

Publicerad 2016-10-27

Flemming Jensen har tre hästar till start på V75 och håller Slide So Easy som bästa chansen. På bilden tillsammans med Obi Wan (V75-7)

Det lyser toppform om danske Slide So Easy och femte raka segern är inom räckhåll.

Flemming Jensens springare har två segrar i svenska V75 i ryggen.

Passar lördagens uppgift på Jägersro över tre kilometer?

– Hästen är ingen stayer men jag måste tro på chans ändå, säger danske tränaresset.

Flemming Jensen tar en av sina vanliga svängar till Sverige och Malmö på lördagen för att prova lyckan i V75.

Slide So Easy kom i Jensens träning i början av året och i juli tog sjuåringen hem en final i bronsdivision i Eskilstuna. I den senaste starten fanns det bara en häst på banan. Efter en resa i kön i silverdivisionen i Karlstad avgjorde han i pigg stil via fjärdespår till lätt seger.

Flemming Jensen tror sig ha en nyttig häst för gulddivisionen framöver.

– Inte så att han kommer att rada segrar i guld där det är så tuffa hästar. Men jag tror att han kommer att vara en nyttig häst också när han kommer upp i högsta klassen, säger dansken.

”Chansen finns…”

Vi ringer stallet torsdag förmiddag. Efter onsdagens tävlingar på Åby ska Jensen vara hemma i Ålborg ett par dagar. Lördag morgon bär det av till Jägersro med fyra hästar.

Obi Wan (V75-7) samt Slide So Easy och Rapide Pommeau (båda V75-3) är chanserna på V75 - en spelomgång med dubbeljackpot där en ensam vinnare bli runt 37 miljoner kronor rikare.

– Slide So Easy är min bästa chans på hela dagen och den ska man tänka på att ta med. Det är en riktigt, riktigt fin chans att vara med bland de tre första i mål och chansen finns att vinna loppet också. Min andra häst i loppet Rapide Pommeau (Thomas Uhrberg) är ju en typisk stayer men där är jag nöjd om det bara blir en fin slant. Slide So Easy är den bättre, säger Flemming Jensen.

Bra häst för klassen

Han är känd som en försiktig major i förhandsintervjuerna. Med Slide So Easy baissar han lite för att distansen tre kilometer inte är den bästa.

Sjuåringen var med i ett längre lopp (3160 meter) på Axevalla i somras och slutade fyra.

– Det är ingen stayerhäst det här. Han har visat att han klarar tre kilometer i alla fall ett par gånger - men det är mera för att han står i en sådan låg klass ännu kan man säga. Så han klarar distansen på lördag men hävdar sig bättre på normala distanser.

Så när han snart tar klivet över till den högsta klassen är det inte i långloppen du kommer att matcha honom?

– Så är det. Men jag är säker på att han klarar sig i guld också. Han har ju kvalat in till silverdivisionsfinalen (Solvalla 26 november) och eftersom det är kanonhästar där får vi en indikation om hur det kommer att bli till slut.

Några särskilda ändringar till på lördag?

– Han kommer att gå med sin vanliga utrustning och utan skor. Han håller en stabil form tycker jag, vi har kunnat träna normalt efter den senaste starten.

Lördagens guddivision är C.L. Müllers Memorial (V75-7) där du ställer upp med Obi Wan som drog ett bakspår. Chansen?

– Han har varit med i Müllers Memorial de senaste åren och fått fina pengar med sig hem. Förhoppningen är att det blir så den här gången också. Han har hygglig form i alla fall men det är tufft det här. Det blir svårt till och med få pengar men vi ska försöka, slutar Flemming Jensen.

Mikael Wikner, Kanal 75