Tipsexperten: ”Snuskigt bra”

Foto: Miljoner i kikaren? Axevallas tipsexpert Per Ottosson guidar Trav365:s läsare genom helgens V75-cirkus
TRAV

Jackpott och 43 miljoner skäl att spela V75 på lördag.

Då guidar Axevallas tipster Per Ottosson Trav365:s läsare.

– Jag tror Nadal Broline vinner, trots tufft motstånd, han är snuskigt bra, säger han.

Axevallatravet i Skara dukar upp för travfest i dagarna tre i helgen. Trippeltravet lockar folk från hela landet som besöker slätten för att njuta av travsport i världsklass.

På lördag är det jackpott på V75 med 43 miljoner kronor i potten.

Tipsexperten på banan Per Ottosson kan Axevallatravet som sin egen bakficka.

Travälskaren har spelat in miljonvinster tidigare och vet vad som krävs.

”Det är ett roligt lås”

För Trav365 berättar han om bästa tipsen till den miljonspäckade omgången.

Vilka spikar tror du på?

– 14 Some Summit har en bra uppgift och Veijo Heiskanen låter så jäkla nöjd med henne. Han kör fram efter en bit, när det lugnat ner sig, då är det ingen som vill svara. Hon övertar spets och vinner.

– Jag gillar 6 Star Advisor Joli med Björn Goop nu, men jag tror att 11 Nadal Broline vinner loppet i alla fall, han är snuskigt bra.  Jag tror ingen kan slå Nadal i den här klassen. Det är en kommande elithäst och oavsett om de andra har bättre läge så vinner han. Som sagt, han är snuskigt bra!

Har du något lopp där man kan "gå kort" på några få hästar?

– Ja, jag har ett bra lås i V75-2. det är 5 Minnestads Dubai och 6 Island Life. Det är två hästar som jag tycker är på väg uppåt väldigt fort. De har styrka, så distansen är inget problem. Den danske hästen, 11 Pardon, som blir favorit,  får svårt att slå dom, dom är jäkligt bra. Det är ett roligt lås mot en stor favorit.

”Mer öppet än vad folk tror”

Något drag att bjuda på?

– Jag pratade med Stefan Söderkvist om 2 Solvato. Han tycker att han är riktigt på gång. Han har fått bästa läget i V75-3 och distansen är en fördel. Man ska nog inte släppa Solvato nu, det är dags att ta med den, nu med perfekta förutsättningar.

Vem tror du vinner hela helgens största lopp, Stochampionatet, på söndag?

– Det är nog mer öppet än vad folk tror i alla fall. Jag har följt, och pratat länge om Galactica. Det är något utöver det vanliga och jag tror det vankas lite justeringar i utrustningen. Det är ett roligt ekipage med en amatörtränare och en kusk som inte tillhör de största, säger Per Ottosson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips