Stjärnan Nuncio gjorde det igen

TRAV

Topphästen vann storloppet

1 av 3 | Foto: Stefan Melander, Nuncio, Cattis Lundström och Örjan Kihlström efter segerloppet

Superstjärnan Nuncio gjorde det igen.

Tillsammans med toppkusken Örjan Kihlström vann han storloppet Sundsvall Open Trot.

Förstapriset: en miljon kronor.

– Det var aldrig någon fara på taket, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Världsstjärnan, superhästen, fenomenhästen, ja, superlativen om Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melanders femårige travhäst Nuncio är många.

Under lördagen vann Nuncio storloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker tillsammans med toppkusken Örjan Kihlström.

Förstapriset: en miljon kronor, och nu har Nuncio sprungit in knappt 25 miljoner kronor.

”Blev generad”

Nuncio och Örjan Kihlström hade lottats till innerspår bakom startbilen, och ekipaget höll med lätthet upp ledningen från start. Väl i ledningen var segern aldrig hotad, och den ända dramatiken var när Nuncio för en kort stund tappade rytmen 800 meter från mål.

– Han rumplade till när han kom lite för nära pinnarna och blev lite generad av det, kommenterade Örjan Kihlström den händelsen i vinnarcirkeln efter loppet.

Det värsta ”hotet” till Nuncio, On Track Piraten och belgiske toppkusken Joseph Verbeeck, satt i rygg på ledande Nuncio men fick chansen alldeles för sent och kunde aldrig utmana.

– Nuncio öppnade bra från start, Oasis Bi var också snabb, men det var aldrig någon fara på taket. Det har rullat på något alldeles otroligt, det är roligt de här perioderna när de flyter på och det är bara att njuta och vara tacksam när det fungerar, sa Örjan Kihlström efter loppet.

”Helt otroligt”

Nuncios tränare Stefan Melander, som fyndade stjärnan på auktion i USA 2012, stod i sista kurvan med sin kamera under loppet.

– Jag tog fram kameran och lekte lite, för det var så fin bana, så fin bakgrund, och så fin häst. Han bröt lite med huvudet, men det såg bra ut och han är ganska duktig ändå. Det är en fantastisk häst, det här kan vara det värsta, sa Stefan Melander i vinnarcirkeln efter loppet och skojade till det:

– Det är helt otroligt faktiskt, han har aldrig varit sämre än trea hästen så jag får se om jag ställer in honom nu och aldrig mer startar.

Tvåa i loppet slutade Hans R Strömbergs On Track Piraten från positionen rygg på ledaren, och trea slutade Petri Puros D.D.´s Hitman som avslutade starkt tillsammans med kusken Jorma Kontio

Här kan du se loppet