”Känslan är att det här är världsrekord”

TRAV

Prestationen som blivit en snackis: ”Gav gåshud”

1 av 2 | Foto: Upploppet i V64-3 – Tekno Odin bjöd på fartfest.

Här är loppet som blivit en stor snackis i sociala medier.

Kallblodsstjärnan Tekno Odin bjöd på uppvisning på V64 – experterna klockade de sista 200 metrarna till 1.10,7

– Känslan är att det är världsrekord för kallblod sett till topphastighet, säger ATG-Live experten Patrik Fernlund.

Foto: Patrik Fernlund

Kallblodsstjärnan Tekno Odin och hans superform väckte reaktioner under tisdagen. Hästens prestation i V64-loppet på Hagmyren har blivit en stor snackis på Twitter då stjärnan bjöd på rejäl fartfest över upploppet.

Experterna i ATG Live, Emil Persson och Patrik Fernlund, jobbade med gårdagens sändning från banan och trodde inte sina ögon när de klockade hästen när han flög fram den sista biten.

– Det började med att jag klockade de sista 500 metrarna, och fick strax över 1.16. Sedan klockade min kollega Emil Persson de sista 400 metrarna, och fick 1.15. Vi spann vidare på det där, för vi tyckte tiderna var så exceptionellt bra och man ser verkligen att Tekno Odin är på väg att formligen lyfta den sista biten in mot mål, det gav gåshud. Gårdagens redaktör för ATG-live, Robin Hedström, klockade de sista 200 metrarna till 1.10,7. Nu har några sådana här klockningar troligen inte gjorts innan, men känslan är att det är världsrekord för kallblod sett till topphastighet, säger Patrik Fernlund.

En del ifrågasätter tidsnoteringen, vad säger du om det?

– Det är bra, för det visar att det vi gör väcker reaktioner hos folk och att det finns ett stort intresse hos publiken. Robin är dock helt säker på sin sak, och han har använt instrument som visar exakta tider så för honom är det ingen tvekan och säger han det så köper jag det till fullo.

”Får nypa sig i armen"

I ATG Live passade man på att jämföra Tekno Odins upplopp med Tobin Kronos upplopp.

– Det blev en riktigt cool grej, och faktum var att vi visade Tekno Odins upplopp och Tobin Kronos upplopp sida vid sida, och där ser man tydligt att de springer i stort sett lika fort de sista 200 metrarna. Snacka om häftig utveckling för kallblodshästarna, det är nästan så man får nypa sig i armen, säger Patrik Fernlund på ATG-live.

Tränaren Öystein Tjomsland hyllade hästen och var mycket nöjd.

– Det här är ett av de absolut bästa loppen han har gjort, sa han i Vinnare V64.

– Han flög fram, fortsatte han.

Tekno Odin vann V64-3 på tiden 1.19,8 och belönades med 75 000 kronor.

Se loppet här – länk till ATG PLAY

ARTIKELN HANDLAR OM

V64