Lämnade in i sista stund - satte sjuan

TRAV

Travkusken spelade in 20 000 kronor – berättar om vinsten och bjuder på tips till onsdagens Extra V75

1 av 2 | Foto: Thomas Dalborg.

Axevalla-tränaren och kusken Thomas Dalborg var ledig i lördags.

Då gjorde han ett V75-system i sista minuten.

Det slutade med alla rätt och en vinst på närmare 20 000 kronor.

– Skattat och klart är det mycket pengar, säger han.

Foto: Så här såg Thomas system ut i lördags.

Travtränaren och kusken Thomas Dalborg körde inte själv på V75 i lördags, men trots det hade han framgångar.

I stället för en seger på travbanan fixade han alla rätt på V75 och en vinst på omkring 19 600 kronor.

– Skattat och klart är det mycket pengar, jämfört med att ta ut det i lön som företagare, berättar Thomas.

Hur gjorde du systemet?

– Det var i sista minuten, jag brukar spela V75 om jag har tid och inte kör lopp. Jag var ute och körde häst hela förmiddagen så jag kom inte in i huset förrän tio minuter innan första loppet. Jag satt mig ner och knåpade ihop ett system, men jag hade kikat lite innan på morgonen.

”Har haft flyt på Åby”

Systemet kostade 336 kronor och hade två spikar; Poker Kronos och Royal Fighter.

– Jag tyckte att Svante Båth och Erik Adielsson har haft mycket flyt på Åby i år. Jag hade med deras häst Quid Pro Quo i Åby Stora Pris, den var bara två-procentare. Veijo Heiskanen och Flemming Jensen är maktfaktorer på Åbytravet, så jag tror att alla som håller till på västkusten hade med dem. Men de var ändå inte mer än 12-13 procentare. Resten var ganska lätt.

Är du duktig på att tippa?

– Det vet jag inte. Jag har satt några V75:or, men på slutet har det inte gått så bra. Mina största vinster har legat på 30 000-40 000 kronor.

Hur följde du loppen? Hur reagerade du?

– Jag satt och kikade på direktsändningen på tv. Jag blev glad och nöjd när jag vann, men jag kanske hade hoppats på ännu mer pengar när man väl satte sjuan. Men man får vara nöjd, jag klagar inte.

Vad gör du för pengarna?

– När jag flyttade från Kanada till Sverige så lämnade jag alla mina möbler där. Jag har satsat varende öre som kusk och tränare. Jag har inte så mycket möbler så det blir lite heminredning.

Thomas hade även framfångar på banan under söndagen då hann vann med M.T.Fortune Winner på Tingsryd. Det var först segern på 35 starter som kusk.

– Det har varit motigt ett tag. Jag har haft dåliga lägen och kanske inte kört de bästa hästarna. Sedan går självförtroendet ner och allt. Det är viktigt att få flyt med sig. Nu hoppas jag att det här håller i sig, säger han.

”Min häst ska inte nonchaleras”

Thomas, som har form som tippare och även kusk, passar på att ge läsarna tips till Extra V75 på Solvalla nu på onsdag.

– Jag har inte så koll på alla lopp, men jag kör en häst själv, Dakota Chip i V75-6. Jag tror att hästen kommer vara långt fram, han vann busenkelt senast. Den ska med på två hästar i alla fall. Charrua Forlan är med och det är klart att det är hästen att slå. Min häst ska inte nonchaleras, han vann med krafter kvar senast.