Nybrink: ”Det är komiskt dåligt”

Foto: Experten tveksam till klassen på lördagens upplaga av Zoogins lopp på Bergsåker.
TRAV

Lördagens Gulddivisionen på V75 innehåller endast sju hästar.

Tillsammans har de vunnit en handfull lopp – på två år.

Nu kritiserar Micke Nybrink klassen:

– Det här måste vara det sämsta gulddivisionsloppet som körts på 2000-talet? Herregud, säger han till Trav365.

Redan innan startlistan var klar till nästa lördags Gulddivision på V75 på Bergsåker var snacket igång på sociala medier.

Loppet, med 150 000 kronor i förstapris, fick bara sju startande hästar. Och klassen på de hästarna som kommer till start tillhör inte den bästa.

Tillsammans har de skrapat ihop knappt en handfull segrar – på två år.

”Läge lägga Gulddivisionen utanför V75-kupongen, va? @bergsakertravet hade inte lockat något toppgäng”, skriver Mattias Spante på Twitter.

”Det här är inte bra alltså”

En som också ställer sig starkt frågande till om loppet överhuvudtaget ska köras på V75 är Aftonbladets krönikor och expert, Micke Nybrink.

– Det är uppenbart att hästarna inte räcker till, speciellt på vintern. Det finns inte hästar nog att tävla i Gulddivisionen varje lördag. Det här måste vara det sämsta gulddivisionsloppet som körts på 2000-talet? Herregud, säger Nybrink.

Han fortsätter:

– Det här hade varit ett dåligt lopp om det körts på Romme en fredagskväll. Det här är....inte bra alltså. Att ha det här på V75...

Hur ska man göra för att undvika det här?

– De måste sätta sig ner och fundera, de som skriver propositionerna. Det måste gå att få till roligare lopp på V75-kupongen än så här. Det är komiskt dåligt. Man kan nästan bara skratta åt det. Botten är nådd, tycker jag.

Någon proposition du tror hade blivit bättre?

– De har ju kört lite ”guldspecialer” med guldhästar 20 meter bakom bronshästar. Det har väl kanske inte varit superlyckat, men skulle ju så klart vara mer intressant än det här. Om de här sju startande hästarna i guld skulle plocka 20 meter på lördag kanske det hade blivit intressant.

– Det hade inte varit sportsligt bra, men spelmässigt intressant. Kan man inte presentera bra sport, då får man göra det spelmässigt intressant. Det här är bara blaj!

– Det här är ett bevis på att man inte kan sitta med armarna i kors och köra guld varje lördag, särskilt inte med V75 flera gånger i veckan, det finns inte hästar till det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav