Sjöstrand stoppades från spel – hos ATG

Publicerad 2014-12-26

Landslagsstjärnan Johan Sjöstrand.

Flera spelare har blivit rika på trav under 2014.

Här minns Trav365 tillbaka på året som gått och listar de största och mest otroliga vinnarhistorierna.

På plats tre återfinns handbollsstjärnan Johan Sjöstrand som stoppades från spel på ATG – efter miljonvinsterna på trav.

Landslagsmålvakten i handboll, Johan Sjöstrand, har blivit väldigt omskriven på grund av sitt stora travintresse- och sin skicklighet att spela på hästar.

Under hästen 2013 pikade hans vinstyra och han spelade in över sex miljoner kronor på spelformen V86 – under bara en månad.

”Spelat ihop med min pappa...”

Vinsterna fortsatte under våren 2014, men i början april stoppades han från spel hos det svenska spelbolaget ATG.

Anledningen: Sjöstrand hade lagt spel på atg.se, på ett svenskt konto, när han själv är folkbokförd i Tyskland.

– Jag har spelat ihop med min pappa hela tiden, men nu vet jag inte hur jag ska lösa det. Jag får sluta spela via ATG. Jag har fått mail från någon tysk spelsida som vill att jag ska spela hos dem, det får jag väl göra nu då, trots att jag inte vill, säger Johan Sjöstrand till Trav365.

Enligt ATG:s villkor, som lyder ”ATG-konto kan endast öppnas av fysisk person som: – är myndig, folkbokförd i Sverige, ej försatt i konkurs” är Sjöstrand alltså inte tillåten att spela på hästar via ATG - från Tyskland.

Totochefen: ”Får inte ha konto hos oss”

Eric Bolander, totochef på ATG berättade för Trav365:

– Vem eller vilka som är kunder hos oss kan jag inte uttala mig om. I villkoren för att ha ett ATG-konto står det att man ska vara bosatt i Sverige. Vi ska göra kontroller på de personer som vill ha konto, att den personen är bosatt i Sverige och det görs i samband med att man ansöker om konto.

– Konto kan man ha så länge man är bosatt i Sverige. Det går att spela om man är tillfälligt på semester eller något liknande. Om man lämnar  Sverige permanent får man säga upp sitt konto. En person som är bosatt utanför landet får inte ha konto hos oss.