”Rappade till min häst över bogen”

TRAV

Örebroprofilerna i bråk på hemmabanan – nu ska banan utreda händelsen

Foto: Örebrokuskarna Petter Karlsson och Juhani Partanen rök ihop under tävlingarna på hemmabanan. Nu ska Örebrotravet utreda händelsen.

Proffskusken Juhani Partanen och lärlingen Petter Karlsson rök ihop i samband med ett lopp på Örebro, skriver Travronden.

Petter Karlsson körde på Partanen och hans häst och efter loppet ska det ha gått hett till.

– När vi kom av banan var han så arg att han tog sin piska och rappade till min häst över bogen, säger Petter Karlsson till Trav365.

– Han körde på min häst och gapade och skrek som en stucken gris, säger Juhani Partanen till Trav365.

Det var dramatik i det andra loppet på Örebrotravet under torsdagen då de två hemmakuskarna Juhani Partanen och lärlingen Petter Karlsson hamnade i bråk.

I loppet blev Petter Karlsson diskad för trängning med hästen Sally Jovalley efter att ha kört på Juhani Partanen och Swift And Sweet.

Efter händelsen ska de två kuskarna ha börjat skrika på varandra och enligt uppgifter till tidningen Travronden de det ha riktats slag med körspöt på stallbacken.

– Ingen funktionär har sett vad som hänt, men vi har fått en del olika, och lite oklara, vittnesuppgifter som vi nu försöker reda ut. Det kan bli så att det kommer tilldömas ytterligare bestraffningar i efterhand, men innan vi lyckats reda ut exakt vad som hänt så kan jag inte uttala mig mer, säger Örebros måldomare Stefan Kanestad till Travronden.

”Gapade och skrek som en idiot”

Juhani Partanen berättar för Trav365 att Petter Karlsson blev väldigt upprörd efter händelsen.

– Han gapade och skrek på mig hela vägen av banan. Han körde på min häst och gapade och skrek som en stucken gris. Jag blev påkörd och förlorade andrapriset. Han gapade och skrek som en idiot.

– Han kör på min häst, får fem dagars avstängning, får böter och åker och skäller på mig. Det är hästen som jag körde som blev drabbad. Jag körde mot hans vagn och han körde emot min, det var inget speciellt.

Det var inget bråk efter det?

– Nej, jag åkte till stallet.

”Man gör inte så”

Petter Karlsson har dock en annan syn på vad som hände.

– Jag körde på honom, men det var inte min avsikt. Min avsikt var att jag skulle gå på och jag började gå på. Då ser han till att sätta dit tårna så att jag kör på honom, men det är inget snack om att jag kör på honom. Mellan kuskar, speciellt på hemmabanan, så gör man inte så där. Jag började skälla på honom och då blev han arg och började trycka upp min häst mot staketet efter mål, säger han.

– Vi fortsatte att skälla på varandra båda två. När vi kom av banan var han så arg att han tog sin piska och rappade till min häst över bogen. Sedan åkte han iväg. Han sa att även jag skulle behöva få stryk, fortsätter han.

”Är oacceptabelt”

Nu får de två travprofilerna avvakta utredningen av händelsen.

– Det är oacceptabelt att han ger sig på hästen, ska han rappa till någon så ska han rappa till mig. Det är inte så roligt för ägaren av den hästen, säger Petter Karlsson.

– Men självklart får inte jag köra över folk, men det var inte min avsikt. När jag började skälla på honom, så blev han ännu argare. Det var flera som såg att han rappade till hästen. Men jag förstår att han inte är dum mot hästar, men han blev väl så arg.

Petter Karlsson dömdes till 900 kr i böter samt avstängning från den 9 september till den 15 september på grund av trängning.