ATG och TV4 i ny SHL-satsning: ”Intressant”

avChristoffer Wickman

Foto: Charles Berglund och Claes Åkesson

ATG och TV4 utökar sitt samarbete.

Det genom ATG Hockey Live som kommer sändas på C Mores streamingtjänst.

– Det ska bli väldigt intressant, säger Charles ”Challe” Berglund, programledare i ATG Hockey Live.

Under onsdagen stod det klart att SHL bryter sitt avtal med spelbolaget ATG – efter tre år.

– Vi har inte möjligheten att ha två partners med liknande utbud, sa Michael Marchal, tillförordnad vd på SHL.

ATG lämnade därmed som huvudsponsor och Betsson blev istället kvar som ensam huvudsponsor.

Men redan under torsdagen står det klart att det blir fortsatt hockey för ATG.

ATG och TV4 utökar sitt samarbete i en ny satsning kallad ATG Hockey Live. ATG Hockey Live kommer sändas på C Mores streamingtjänst och direktsänder från alla SHL-omgångar under torsdagar och lördagar.

Sändningen kommer innehålla bilder från samtliga matcher, med alla mål och de avgörande ögonblicken.

Välkände tv-profilen Claes Åkesson, med en lång rad sport- och nöjesproduktioner bakom sig, leder programet och han flankeras i studion av Charles ”Challe” Berglund, OS-guldmedaljör från Lillehammer 1994, och spelexperten Mats Forslund.

”Är något i min smak”

ATG Hockey Live har premiär klockan 18.45 torsdag den 10 januari.

– Det känns väldigt spännande med närheten till SHL och allt som händer under matcherna. Hockey har alltid varit en av mina favoritsporter och nu får jag glädjen att dela med mig till tittarna, säger Claes Åkesson.

C More direktsänder redan alla SHL-matcher, och ser den nya sändningen som ett komplement för den som inte vill välja match utan vill ha det bästa från samtliga matcher.

– Ett hockeyprogram där vi på nära håll får följa SHL är något i min smak. Det ska bli väldigt intressant, säger Charles Berglund.

”Unikt tillfälle”

ATG ser ATG Hockey Live som en möjlighet att profilera sig som ett ledande spelbolag, inte bara inom trav och galopp, utan även på den för företaget helt nya marknaden sportspel.

– Sändningen är ett unikt tillfälle för ATG där våra kunder inte bara kan följa händelser kring matcherna utan också från ett spelarperspektiv där livespel, fasta odds och tips följs upp under sändningen, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG.

ATG Hockey Live kommer produceras av produktionsbolaget Kanal 75, som även producerar trav- och galoppsändningarna i TV4:s kanaler och ATG Live.

ARTIKELN HANDLAR OM

ATG

Trav

TV4