Jonas otroliga år – spelat in 800 000 med sina kompisar

avMadeleine Brohlin, Minimedia

TRAV

Berättar om spelframgångarna, knepen och bjuder på tipsen till lördagens jackpott

Jonas Andersson bjuder på tips inför lördagens jackpott. Han väljer att spika Starbec´s Macklo och Conrad Lugauer.

Jonas Andersson och hans vänner har gjort succé på travet i år.

Tillsammans har de spelat in 800 000 kronor.

Bara de senaste veckorna har de satt alla rätt tre V75-omgångar i rad.

– Vi har aldrig varit med om något dylikt, säger han.

Travfantasten Jonas Andersson kan se tillbaka på ett fantastiskt år både som spelare och hästägare.

Han är en av delägarna till Jörgen Westholms Armani Trot som tagit två V75-segrar under 2012 och tjänat ihop nästan 300 000 kronor till ägarna.

Dessutom har Jonas och vännerna spelat in flera storvinster och nu när året börjar närma sig sitt slut har de dragit in 800 000 kronor.

På lördag kan det kanske bli en ny jättevinst till gänget.

 – Vi har aldrig varit med om något dylikt. Vi spelar jokersystem och vi är sju killar som lägger 500 kronor varje lördag. Vi har spelat in 800 000 kronor bara i år. Vi har satt de tre senaste V75:orna, vi satte V64 i söndags och V86 i onsdags. Inga större utdelningar, men helt rätt ute. Det har bara trummat på.

– Vi har satt ett system på 320 000 kronor, ett på 280 000 kronor och ett annat på 125 000 kronor. Samtidigt har vi haft stolpe ut. Vi har suttit med alla hästar i lopp där en andrahandsfavorit har vunnit. Hade det blivit en skräll där hade det skenat iväg. Men det är det som är tjusningen med V75.

Ser ATG Live

Knepet är att hänga med in i det sista för att få senaste nytt om alla V75-hästar.

 – Jag sitter och tittar på ATG-Live och hänger med till klockan 14.20. Jag försöker få senaste informationen, hur de har tänkt köra, vilka som ska släppa och hur de reagerar på hakar. Jag baserar mycket på den senaste värmningsinformationen. 

 Vad gör ni för pengarna?

 – Större pengar delar vi ut till bolaget men är det mindre pengar så spelar vi kanske extra när det är jackpott eller så träffas vi och har en kväll på Solvalla. Vi försöker hålla igång och ha roligt ,berättar Jonas.

På lördag ligger 48 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare med alla rätt på V75 och Jonas har läst på.

– Den spiken som jag har fastnat för, som jag tror får överta och bara vinner är 3 Starbec´s Macklo i V75-4  En luring i omgången är 3 Global Investment i V75-3. Saston hade lite problem sist och jag tror att favoriterna kan få problem med banan. Global Investment har haft lite svåra lägen, nu tror jag att han kan slå till.  Jag kommer att låsa på fyra hästar där.

”Är borglömd..”

För läsarna bjuder han på två drag som kan fixa miljonerna på lördag,

– 7 Leonas Yaffa i V75-2. Lite kuskplus och en häst som har bra form. Kanske inte hennes bästa distans, men det är ett stolopp så jag tror att det kan hända lite.

– 9 Chainier med Kaj Widell som jag har följt lite. Hästen har haft lite oflyt, men haft bra avslutningar. Ett jämnt lopp och jag tror att det kan hända lite vad som helst. Jag tycker att hästen är bortglömd.