V75

Satte tolv V75-system – vann mest i Sverige

Spelbutiken i Kiruna fixade ny vinstsuccé - berättar och bjuder på V86-tips till jackpotten

Av: 

Trav365

TRAV

Oda Spelbutik i Kiruna prickade in tolv stycken V75-system i lördags - och spelade in över 1,2 miljoner kronor - mest i hela Sverige.

Succébutiken fortsätter att leverera storvinster.

– Hittills i år har vi spelat in drygt fem miljoner, säger Thomas Nilsson som driver butiken med sin fru Anna.

I lördags var det jackpott-yra på V75, med över 200 miljoner i omsättning och drygt 128 miljoner till en eventuell ensam vinnare, så slogs alla möjliga rekord.

Succébutiken, Oda Spelbutik i Kiruna, i folkmun även kallad för ”Rosavita kiosken”, spelade in mest pengar i Sverige. Det är tredje gången på ett år som butiken levererade storvinster till sina andelsköpare.

– Det var väldigt kul, trots allt strul med att det inte gick att köpa andelar, som vi och övriga butiker runt om i landet drabbades av. Det hade varit betydligt högre omsättning utan allt strul. Kunder stod i fyra timmar och väntade för att köpa, så det var även ett gäng besvikna kunder utan andelar i Kiruna, säger Anna Nilsson, ägare av butiken.

”Stolta”

Butiken har sex olika systemmakare, denna gång var det Mikael Winsa, samma kille som gjorde succé-systemet 2017 då butiken spelade in 2,3 miljoner kronor.

Systemet som är i tio andelar där varje andel kostade 300 kronor, är väldigt populärt och såldes tolv gånger. Totalt fick 120 andelsköpare cirka 15000 kronor tillbaka.

– Vi ändrade lite på övriga andelar under förseningen som blev, alltså efter ordinarie inlämningstid. Hade vi inte gjort det så sitter dom systemen också så det var lite smolk i bägaren där, men vi är såklart stolta att spelat in mest av alla butiker. säger Thomas Nillson.

Hur mycket har ni spelat in på trav i år? 

– Vi är en förhållandevis liten butik, hittills i år har vi spelat in drygt fem miljoner, relaterar vi det till våran omsättning så är det bra. Vi var i september rankade på plats 21 av 2000 ATG-ombud i Sverige.

Har du något drag till onsdagens V86-omgång, som även den är förstärkt med en jackpott?

– Jag har börjat kolla lite startlistor och hittar i inledningen (V86-1) ett skrällbud i Caid Griff, med Daniel Olsson.

Vad spikar du?

– Jag har just nu en spik klar, Glenn Boko (V86-6), det känns som en bra spik, startspåret är inte optimalt men det löser Goop. Garderar man favoriten Order to Fly i montéloppet (V86-3) så glöm inte Ula Mil på startvolten.

CHARLIE HEDSTAD

Publisert:

LÄS VIDARE

V86-INTERVJUERNA: ”Då är loppet över – en mycket bra spik”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

ATG

V86