Adielssons kupp – bäddade för jätteskräll

1 av 2 | Foto: ATG Live
Här kuppar sig Adielsson till spets, från bakspår

avChristoffer Wickman

TRAV

Erik Adielsson stod för en kupp bakom Giveitgasandgo och snuvade Perfect Spirit på ledningen – från bakspår.

Det bäddade för en jätteskräll på V75.

Peter Untersteiner vann fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne med Alcoy – spelad till under en procent på V75.

– Det var länge sedan jag var så här överraskad efter en V75-seger, sa Peter Untersteiner i TV4:s segerintervju efter loppet.

Daniel Redéns fyraårige stjärna Perfect Spirit har gjort det mesta rätt sedan han kom till Sverige, efter sin seger i Hambletonian i USA under fjolåret.

Till V75 på Åby kom han med en färsk seger i SprinterMästaren i ryggen och blev jättefavorit.

Var det någon som skulle kunna utmana Perfect Spirit? Lucifer Lane? Giveitgasandgo? Enterprise? Nej, det blev någon helt annan.
Efter Erik Adielsson kupp så blev det en jätteskräll på V75, det i form av Peter Untersteiners Alcoy, spelad till under en spelprocent på V75.

Kihlström valde invändigt

De flesta hade läst loppet, V75-3, som att Lucifer Lane och Johan A Nilsson skulle ta hand om ledningen för att sedan släppa till Perfect Spirit. Lucifer Lane tog också planenligt hand om ledningen, men det var inte Perfect Spirit och Örjan Kihlström som var först fram för att överta. Från bakspår kuppade sig Adielsson förbi Perfect Spirit och var den som fick överta. Kihlström valde då att sätta sig i tredje par invändigt med Perfect Spirit, istället för att låta Perfect Spirit göra jobbet som förstahäst i andraspår.

”Jag är överraskad”

Giveitgasandgo blev pigg värre framme i ledningen och sprang på sig mjölksyra på Åbys blöta bana, och var slagen redan i ingången till upploppet. Lucifer Lane hade heller inte mycket att komma med från rygg på ledaren, och mitt i banan kom istället Alcoy visslande och vann lätt. V75-segern chockade tränaren Peter Untersteiner.

– Det var länge sedan jag var så här överraskad över en V75-seger, sa Peter Untersteiner i TV4:s segerintervju.

Peter Untersteiner hade Alcoy i träning i fjol, innan den såldes till Frankrike. Lördagens V75-start på Åby var fyraåringens första start i comebacken hos Halmstadtränaren.

– Vi fick ett perfekt lopp i dag, men jag är positivt överraskad. Han har bara varit hos mig tre veckor sedan han kom tillbaka och jag visste inte vart jag hade honom. Han tävlade framgångsrikt för mig i fjol, men såldes sedan till Frankrike. Jag ville naturligtvis inte bli av med hästen, men jag gratulerade ägaren för han fick bra betalt.

Nu är Alcoy tillbaka hos Peter Untersteiner, för att siktas mot Svenskt Travderby senare i höst.

– Jag blev glad när de hörde av sig och ville att jag skulle få honom i ordning till Svenskt Travderby, och i dag skulle vi bara starta igång honom för att se vart jag hade honom, och jag är väldigt överraskad över utgången. Vi fick det serverat, men han var väldigt bra också.

”Det var inte bra”

Jättefavoriten Perfect Spirit fick mitt på upploppet chansen från sin invändiga position och spurtade rappt till andraplatsen, men var aldrig nära att kunna hota Alcoy.

– Det var inte bra när Erik Adielsson hann före i starten, sedan valde jag att köra invändigt med hästen för jag tyckte Giveitgasandgo var en för bra häst för att gå utvändigt om. Han kändes bra hästen och gick bra till slut, kommenterade Örjan Kihlström sin styrning i TV4.

Förstapriset i loppet var 250 000 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM