– Det tycker jag är sandlådenivå

TRAV

BETYGEN: Trav365:s Mathias Henriksson om V86-tävlingarna på Eskilstuna

Foto: Trav365:s Mathias Henriksson sätter plus och minus från V86-omgången på Eskilstuna

Onsdagskvällens travtävlingar i Eskilstuna hade allt.

Fint väder, flera topprestationer, många topphästar – och så lite känslor på det.

Förväntningarna på förhand var höga – och infriades.

Sommarturnén för V86 hade under onsdagskvällen kommit till Sundbyholm och Eskilstuna.

Med flera topphästar i startlistorna med Fyraåringstestet som russinet i kakan var förväntningarna inför kvällens drabbningar höga – och även om huvudlöpningen blev lite av ett ”blufflopp” kan inte många blivit besvikna över den här tävlingskvällen.

Den hade i varje fall alla ingredienser som en bra tävlingskväll ska ha.

Trav365:s Mathias Henriksson sätter och på omgången.

Betyg:

Vem: 9 Diamanten (V86-8)

Kommentar: Hästen som lägger vinsterna på rad och som visat sig vara framgångsrik både på kort, medel och lång distans. Denna gång fick han tidigt ta över ledningen och väl där var det ingen som varken ville, eller kunde, utmana honom om vinsten. Underbar häst!

Betyg:

Vem: 6 Qahar Q.C. (V86-6)

Kommentar: Vilken vinnarskalle! Försnacket handlade om han kunde hålla ihop travet, och när han fick komma iväg felfritt och ta över ledningen trodde nog de flesta att detta var över. Inför upploppet hade han lite problem med travet och blev rejält utmanad om segern, men kunde efter att ha hamnat i underläge på upploppet, kontra till sig segern. Starkt!

Betyg:

Vem: 1 Canari Match (V86-4)

Kommentar: Kunde inte hålla ut Charrua Forlan från start och fick istället rygg på ledaren, när Örjan Kihlström, i vanlig ordning, kunde hitta en lucka inför upploppet visade hästen återigen vilket fart han har i benen. Wow!

Betyg:

Vem: 5 Tobin Kronos (V86-1)

Kommentar: Det handlade om två hästar av de sex startande och till slut drog Tobin Kronos det längsta strået. Han gjorde lill-comeback efter sjukdom och visade att han tagit träningen och vilan på rätt sätt när han kämpade ner Galactica över upploppet – efter en rykande vass avslutning på loppet. Härlig duell, i ett annars ganska blekt lopp.

Betyg:

Vem: 1 Broadway Appolo (V86-7)

Kommentar: Kunde verkligen Johan och Broadway Appolo hålla ut alla de startsnabba hästarna på utsidan den första biten? Nja, trodde undertecknad. Det blev istället spets och slut för ekipaget som kunde hålla undan före en vilt kämpande och duktig Lavidaloca de Vie på utsidan. Kanoninsats!

Betyg:

Vem: Pierre Nyström

Kommentar: Att bli diskad är aldrig roligt, men att anklaga domaren för att göra skillnad på kusk och kusk anser undertecknad bara vara sandlådenivå.

Mathias Henriksson