Wangle: ”Välförtjänt segergest”

TRAV

Finland jublar.

Nu har man två hästar med i Elitloppet efter en galen spurt av Workout Wonder i Prins Daniels lopp.

Ingen skugga över vinnaren – men många av konkurrenterna svek.

Sedan showade hemmatränaren rejält i V75-7.

Travfest på Gävletravet.

Då var det Finland som fick jubla mest.

Anledningen stavas Workout Wonder.

Den finske travaren stod för en mäktig spurt i Prins Daniels lopp, där vinnaren fick en direktplats till Elitloppet nästa söndag.

Jag tror knappast att kretsen kring hästen tackar nej – så länge allt är bra med hästen.

Men om vi ska vara ärliga så svek många av konkurrenterna. Så kändes det i alla fall efteråt...

Volstead galopperade direkt.

Shadow Woodland gav sig helt i ledningen och var chanslös.

Twister Bi var aldrig i närheten av att ens komma in i matchen från tredje invändigt, vilket var en stor besvikelse. Men jag vill ändå se hästen i ett Elitlopp. Han gick i mål med ALLT sparat och såg bländande ut. Han kan matcha hästarna nästa söndag, det är relativt säker på. Så, det är läge att bjuda in Twister Bi...

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången i Gävle

V75:s fem bästa – och sämsta

Workout Wonder

Kommentar: Herregud, vad var det vi fick se? Snacka om att leverera en superinsats vid precis rätt läge. Jag har alltid gillat hästen och i ett relativt blekt gäng så kunde han göra det omöjliga, att gå från sista plats till seger – över ett upplopp. Jag tror att det blir Elitloppet nu utan tvekan, bara hästen är fräsch efter denna start. Roligt och coolt isåfall med två finska hästar i Elitloppet nästa helg.

MT Insider

Kommentar: Hemmatränaren Olle Alséns segergest säger väl allt? Vilken häftig seger på hemmaplan. Han hade ställt i ordning hästen helt perfekt och som skräll på V75-spelet tog han en snabb start, lyckades hitta rygg på ledaren och när väl luckan kom in på upploppet så var det bara att tacka. Jubel från både publik och kusk var mäktigt att skåda på en 10-tid. Snyggt, Olle!

Art Nökkve

Kommentar: Hästen var omgångens största favorit, men han fick verkligen bevisa hur bra hästen är. Efter ett tufft lopp, med både tredjespår i flera hundra meter, samt dödspositionen under slutvarvet, så kunde 11 Art Nökkve krossa sina konkurrenter och vinna enkelt. Håkan Skoglund satt säkert i sulkyn och vann på ett imponerande sätt. Hästen vann samma lopp i fjol och tog välförtjänt en favorit i repris.

Whitehouse Express

Kommentar: Såg ruskigt fin ut hela vägen och bombade till ledningen efter ett varv när Regent Zet, till mångas stora förvåning, släppte ledningen. Sedan kunde Kihlström ta sin andra seger för dagen och det var helt överlägset. Den här hästen är riktigt bra och hade nog vunnit loppet oavsett upplägg, för det såg ut som att hästen hade massvis av krafter sparade. Whitehouse Express kommer springa fort i sommar. 

Autobahn

Kommentar: Galopperade i sin förra start, men det tog kusken Erik Adielsson på sig. Nu fick duon revansch och Autobahn tog tidigt hand om ledningen och såg jättefin ut hela vägen. Gick undan på lätta ben och gav faktiskt inte konkurrenterna en chans. Autobahn låter man väldigt nöjd med och jag tror det finns en hel del potential i hästen.

Shadow Woodland

Kommentar: Borde vunnit i ledningen trots en relativ snabb inledning. Hästen fick trots allt bestämma i ledningen och på en snabb Gävlebana borde hästen ha hållit bättre i spets. Antingen var det något fel på hästen, eller så mötte han helt enkelt övermakten.