Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Gävle, tisdag 14 februari.

Spelstopp V64 19.25

Spelstopp DD 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 7–5–8–9–1–2–4–6–3.

Kommentar: Öppet lopp där flera av hästarna kanske har sin bästa tid bakom sig? Tipset till Robert Berghs Opitergium och skulle nioåringen fungera fullt ut direkt i comebacken efter flera månaders uppehåll blir det knappast hårt i mål. Vi spelar på att Bergh gör resan i angeläget ärende med Opitergium och lämnar ekipaget ensamt på systemet.

För den som garderar är Poochai mest intressant då Svante Båths Derbyvinnare visat färsk form och satt fast med krafter kvar på V75 senast. Stallkamraten Labero Broline handikappas av svårt spår, men skulle Ulf Ohlsson hitta de rätta ryggarna fäller nioåringen många till slut. Cool Keeper har inte levt upp till de förväntningar som fanns på hästen, men skulle Leif Witasps sjuåring vara tillbaka i gammalt gott slag är han inte golvad. Francais du Gull är snabb ut och trivs på kort distans samtidigt som loppet innehåller få konkurrenter som är beredda att göra något större grovjobb. Erik Lindegren kan spåra hela vägen om han får bestämma en bit i ledningen.

✓ DD-2

Rankning: 3–2–7–1–11–4–8–5–10.

Kommentar: Peter G Normans Limoncelli har gjort det bra på sistone utan att få vinna lopp, men den här uppgiften ser helt klart intressant ut. Hästen trivs också bra med Ulf Eriksson som på sex starter med Limoncelli har två segrar och lika många andraplatser. Fin form har också Mellby Dealer och senast svarade Roger Nilssons häst för en fin insats på V75 i ett lopp som vanns av Globalsatisfaction. Vi låser loppet på två streck, men för dig som garderar vidare är Global Touchdown given. Elles W.Linnea kan vinna från fint läge och Xanthis Cornelis har hög kapacitet, men knappast toppform efter lång vila.

✓ DD-systemet 2 rader

DD-1: 7 Opitergium.

DD-2: 3–2.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Francais du Gull.

DD-2: Mellby Dealer.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Boys Going In.

DD-2: Mellby Dealer.

Thomas Sandberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel