Trav

”Värd segern – efter knock out-upplägg”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Äntligen!

Kämpen Charrua Forlan var så värd en seger.

Och under onsdagskvällen kom den – efter knock out-upplägg.

Erik Pettersson

På årets längsta dag, sommarsolståndet, bjöd Sundbyholmstravet på fintrav under onsdagskvällen.

Och sommarsolen strålade över de aktiva som tackade med att bjuda på bra travsport.

När krutröken lagt sig i sommarkvällen kan man bara ge fem plus till en häst, Hans-Owe Sundbergs hjälte, Charrua Forlan.

V86:s 5 bästa prestationer – och den sämsta

Betyg: 5 av 5 plus

Vem: 7 Charrua Forlan (V86-7)

Kommentar: Han har mött Elitloppshästar och missade finalen i ”Lilla Elitloppet”, Sweden Cup med minsta marginal. Men under onsdagskvällen fick Charrua Forlan någon slags revansch.

Tränaren och kusken Hans-Owe Sundberg hade bestämt sig – hästen skulle få chansen. Efter en vildsint startrusning körde han distinkt fram utvändigt ledaren. Och på sättet som Charrua Forlan sedan krigade ner ledaren, Blocket-fyndet, Food Money. Wow! Knock out-taktiken gav utdelning.

Betyg: 4 av 5 plus

Vem:  8 Rajesh Face (V86-6)

Kommentar: Hur bra är den här sluggern? Visst, han blev släppt till ledningen och fick ”bestämma”. Men när han ökar tempot så orkar ju inte de andra haka på. Tränare Lutfi Kolgjini har inte dragit en endaste växel på sin superhäst än. Vad månde bliva i höst, när storloppet Derbyt avgörs på familjen Kolgjinis hemmabana Jägersro? Motståndarna är nog glada att loppet inte körs i helgen...

Betyg: 3 av 5 plus

Vem: 1 Nantucket (V86-3)

Kommentar: Ekipaget Nantucket och Sofia Adolfsson är en oslagbar kombination. Bästa montéhästen i Sverige med den bästa ryttaren. Under onsdagen hade de uppvisning igen. Spets och dunderslut och hästen ser inte ens trött, trots högt tempo hela vägen. Grymt jobbat, hela kretsen kring hästen.

Betyg: 2 av 5 plus

Vem: Bruno Bagheera (V86-1)

Kommentar: Täta starter, barfota och en Stefan ”Tarzan” Melander-häst. Ja, då blir det seger. Erik Adielsson bara bombade på utvändigt om favoriten 2 Athos Race. När upploppet nalkades hade Bruno krossat ledaren - och kunde defilera till seger. Den här pållen var i Kriteriefinal i fjol - och han går en fin sommar till mötes.

Betyg: 1 av 5 plus

Vem: 9 The Lucky One (V86-2)

Kommentar: Kusken Ulf Ohlsson fick nästan sakta ner sin häst i den sista svängen, det säger väl det mesta? Över upploppet drygade Dick S Janssons springare bara på försrpånget ner till de övriga. Det här är en ruggigt läcker individ och vinner man V86-lopp med 25 meter, då är det klass. V75 nästa!

Vem: Spelarkåren

Kommentar: Hur i helskotta kunde 10 Extra Fudge (V86-4) spelas till favorit över kort distans efter att ha varit borta i 14 månader? Underkänt till samtliga som var med och bidrog till detta. Hästen sågs aldrig med chans, som väntat, får jag väl lite kaxigt slå mig för bröstet och säga. Som att spela vinnare på en finlandsfärja i ett lopp med vrålsnabba båtar…

Trav | Aftonbladet
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!