Wangle: ”Det är dags att lira Reijo rejält”

avCarl Wangle

TRAV

Han var segerlös i över tre månader.

Nu har allt vänt – Reijo Liljendahl är tillbaka på allvar.

På V86 hade han show och var Mr 100 procent.

Man spekulerade i att det var något riktigt fel på Reijo Liljendahls hästar under de första månaderna av 2018.

Hästarna vek ner sig rejält och stod inte alls att känna igen.

Reijo förklaring: att han inte alls startade de bästa hästarna i stallet och att det var små marginaler.

Så kan det ha varit, men nu börjar han verkligen lufta de stora kanonerna i stallet.

En som kommer bli riktigt bra är Exclamation Mark som vann överlägset i sin comeback.

Här är Sportbladets Plusbetyg från V86:

Reijo Liljendahl: Startade två storfavoriter på V86, men motstånd saknades knappast. Men som med alla hästar från hans stall som startar just nu så är alla i toppskick och framgångarna visar sig gång på gång. Över 50 i segerprocent under mars imponerar och det är bara att lira Reijo igen – på allt.

Jamie Oliver: Snacka om att jag har förälskad mig i den här fuxen. Vilket intryck och härligt steg som hästen besitter. Nu har han tre raka segrar och alla är tagna på ett mäktigt sätt utan att han direkt ser ut att vara trött. Han springer mest och lattjar i loppen men segergnistan är härlig att skåda. Tänk om flera hästar skulle ha den skallen.

Exclamation Mark: Gjorde årsdebut men såg riktigt läcker ut och när Jorma somnade i kön så var det spel mot ett mål. Kim Eriksson körde resolut till ledningen och vann sedan helt åkandes. Det märks på Reijo Liljendahl att han gillar hästen – skarpt.

Björlifant: Snacka om total uppvisning i V86-inledningen och Per Linderoth körde resolut till ledingen och släppte sedan aldrig någon förbi sig. Hästen såg blänadande ut och det var stora plus. Frän insats och skrällen var ett faktum. Vann helt överlägset.

Papiljotte: Gjorde en frän årsdebut och som vanligt hade Per Linderoth koll på grejorna. Fick ledningen efter första sväng och trots ett hårt tempo och flera utmanare under hela loppet så var den här läckra fyraåringen bara bäst tillslut. Jag tror att vi kommer få se denna häst i större lopp i sommar.

S.G Charpentier: Segermaskin som värmde sylvasst men stod inte alls att känna igen i loppet. Trots tredje utvändigt efter 500 meter valde Jorma Kontio att sitta kvar när det gick 20-tempo i ledningen, sedan körde han upp i vagnen på konkurrent och galopp förstörde dagen. Det såg ut som att något hände med hästen och jag hoppas verkligen det inte var något allvarligt.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

Solvalla