”Knäppte tvivlarna rejält på näsan...”

Inget tempo att snacka om.

Men vilket intryck.

Shadow Woodland visade vilken fantastisk häst han är.

Sportbladet om de fem bästa prestationerna på V75 – och den sämsta:

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Vem: Shadow Woodland

Kommentar: Visst, att vinna i säker stil när man får gå i 1.17 tempo inledningsvis kanske inte höjer på några ögonbryn, men när värsta konkurrenten galopperade från start fanns det bara en häst på banan. I ledningen styrde och ställde Shadow Woodland som han ville och inför upploppet valde han att glida ifrån sina konkurrenter, knäppa tvivlarna på näsan och visa alla vilken fantastisk häst han är.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Vem: Aron Palema och Mikael J Andersson

Kommentar: Efter en elitloppsöppning på loppet (1.07.5!!) så var ledande Michelangelo Ås väldigt trött på upploppet. Det gynnade den starka Aron Palema som med 25 meter kvar kunde trycka sig förbi sina konkurrenter och plocka hem 125 000 kronor till kontot. Fin styrning av Mikael J Andersson.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Vem: It's Showtime Zaz

Kommentar: Såg läcker ut i värmningen och frågan kvarstod om han kunde stå på fötterna? Det var inga problem och efter 500 meter var det ledningen som gällde. Där kunde Erik styra och ställa som han ville. På upploppet var det aldrig någon som kunde utmana och ekipaget kunde glida i mål säkert.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Vem: Närby Panik och Peter Eriksson

Kommentar: En häst många av oss jagat länge. Denna gång var det barfota runt om och trots en startgalopp och markförlust på 30 meter, återkom han och kunde till slut segerdefilera med segertiden 1.25.9. Tillsammans med Peter Eriksson var de väl värda denna seger.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Vem: Urgent Call

Kommentar: V75-inledningen var upplagd för en fartfest då det var många som ville köra i ledningen. Snabbast av alla var Urgent Call, som kämpade heroiskt för att hålla undan för Knifetown Winner. När röken hade lagt sig var det Urgent Call som bestämde hela vägen, trots Knifetown Winners ytterligare försök på upploppet. Spets och slut - helt enkelt.

Vem: Nobel Amok

Kommentar: Hästen som vi många håller väldigt högt fick inte alls till det idag. Vi får hoppas att det bara är ett tillfälligt formtapp som ledde till denna prestation.

Mathias Henriksson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!