Vunnit 258 miljoner kr – så har de reagerat

Vann 90 miljoner kronor tillsammans på V75 – berättade rakt ut i TV4: ”Det som det går ut på”

avErik Pettersson

1 av 2 | Foto: SUSANNA FORSSELL
Christer ”Chrille” Eriksson vann 56 miljoner på V75 och valde att gå ut i TV4 och berätta om sin storvinst.

Hur hade du agerat om du blev ensam med alla rätt på V75?

Två av fem som toppar vinstlistan på hästar i Sverige har berättat rakt ut i TV4.

Andra har gått under jorden.

Spel på hästar kan göra en löjligt rik.

Det vet ett antal svenskar om som varit de lyckliga som tagit hela potten på det stora och klassiska spelet V75.

Hur hade du agerat om du tog hela potten på miljonspelet? Vi har sett alla olika varianter genom åren…

Tog hem 67 miljoner – chattade med läsarna

En man från väst-Sverige toppar vinstlistan på trav i Sverige. Det var under en V75-omgång på Axevalla i Skara 2010 som han slog till med den största travvinsten någonsin - 67 312 633 kronor.

Spelaren med gedigen tipsbakgrund har hållit sig väldigt anonym efter supervinsten, men ställde upp på en chatt hos Aftonbladet någon månad efter succén. Då berättade han att han köpt snus för pengarna och att livet, dittills, inte hade förändrats radikalt.

Nådde sitt spelmål: Bli ensam med 7 rätt

Nästan exakt två år senare slog storspelaren och profilen Christer ”Chrille” Eriksson och hans spelgäng till på Åby. De tog hela potten på 56 347 408 kronor, fördelat på ett antal andelar.

Dagen efter den näst största vinsten i trav-Sveriges historia medverkade ”Chrille” i TV4, via telefon, och berättade känslan att slå alla andra spelare och vara ensam med alla rätt.

– Det är det som det går ut på, att vara ensam, sa han.

Affärsmannen tog hela potten

7 juli 2007 tog var det dags för en affärsman att vinna riktigt mycket pengar på trav. Med ett systemet inlämnat i Hallunda togs hela potten hem när V75 avgjordes på Halmstadtravet.

Vinsten: 47 360 999 kronor.

Via Raymond Saliba, som då arbetade i butiken, fick Trav365 indirekta citat från vinnaren som inte ändrade sitt levnadssätt markant efter vinsten. Han fortsatte med sina affärer - och sitt travspel - på samma nivå som tidigare.

”Norrlandskvinnans” tokiga spel gick in

Några veckor tidigare, 2007, togs den fjärde största vinsten hem. Kanske den mest spektakulära, förutom 67-miljonersvinsten, på topplistan. En kvinna från Norrland lämnade in vad alla experter senare kallade en ”idioitrad” och tog hem 45 282 093 kronor, den dittills största vinsten på trav i Sverige.

Tre spikar, varav en på en riktig storskräll, var segerreceptet. Efter vinsten har den vinnande kvinnan, som kallats ”Norrlandskvinnan” i media, hållit sig väldigt anonym. Hon har visserligen köpt en del travhästar, men aldrig flashat om vem hon är - eller sina pengar.

Kompisgänget satte sitt andelssystem

I mitten av december 2016 kom så den femte största vinsten. Ett kompisgäng, många boendes på samma gata i Mantorp, slog till via spelbolaget ATG:s andelssajt Tillsammans. På ett litet system lyckades de få med flera skrällar och satte en skrällspik.

Utdelningen: 43 058 556 kronor.

Gänget var ganska snabbt öppna med sin vinst och berättade för Aftonbladet Trav365 – samt trädde fram i TV4 och berättade om det häftiga som inträffat.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

TV4

Spel