Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla, onsdag 24 maj.

Spelstopp 21.26

TV12 19.00

ATG24 17.45

✓ DD-1

Rankning: 3–7–11–2–9–1–12–4–5–8–6–10.

Kommentar: Roger Walmanns Talassio har inte ­startat ­sedan i oktober, men på visad kapacitet, startspår och kusk får femåringen ändå tipset. Hästen är snabb ut och är vår spetsfavorit, men Talassio är inte beroende av att ­komma till ledningen för att vinna loppet. Island Life har ­vunnit tio av ­karriärens 24 starter och jämngod med vår tips­etta, men spår sju sätter ned segerchansen. Hästen gick en stark långsida senast, men mattades över upp­loppet. ­

Snyting fick äntligen utdelning senast på sin fina form och ­startar med ­liknande förutsättningar igen. Vid överpace ­fäller ­Reijo Liljen­dahs häst många igen. Peter Untersteiners ­Mellby ­Duke är riktigt vass med rätt lopp och från perfekt spår ­borde förut­sättningarna vara goda för en fin resa. Get a Winner var bra vid segern senast och kan ta andra raka ­segern även om motståndet är lite hårdare den här gången.

✓ DD-2

Rankning: 1–5–4–10–7–2–9–6–3–12–11–8.

Kommentar: Mattias Djuses Lass Revenue ­avslutade bra till tredjeplatsen senast och tränaren är inne på att ­hästen ska göra en ännu bättre prestation med det loppet i ­kroppen. Näst senast hängde treåringen med bra från rygg på ­ledande vinnaren Global Un Poco utan att få fritt till slut. Då för­svarade Lass Revenue innerspåret utan problem för att sedan överlåta ledningen till Svante Båths stjärna. Vi tror på bra spets­chans igen och nu finns ingen anledning för Ulf Ohlsson att överlåta ledningen till någon konkurrent utan vi är ­inne på att ekipaget spårar från start till mål.

Vid ­gardering är ­Vanilla Pod ett givet streck. Roger Walmanns häst har ­bara gjort fyra starter, men visat sig vara en fin sort och är troligtvis inte sämre än vår tipsetta. Endast tre starter har Choco­boy hunnit med hittills, men Jarno Koskelas styrning kommer allt närmare första segern efter idel fina ­prestationer. Hazard Boko kommer från flera fina insatser och av­slutade senast bra som trea i ett lopp som vanns av Global Un Poco. Per Lennartssons häst ska streckas vid gardering. M.T.Machiavelli kan vara värd ett streck då stallet aviserar att det eventuellt blir jänkarvagn för första gången.

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 3–7–11–2–9.

DD-2: 1 Lass Revenue.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Talassio.

DD-2: Lass Revenue.

! Statistikvinnarna

DD-1: Island Life.

DD-2: Jack Zon.

Thomas Sandberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel