Ny favoritomgång – lira flerkupong

TRAV

Nej, Järvsöfaks var inte stenklar.

Men skam den som ger sig, förlorar en kallblodsspik står dig tusen åter.

På’t igen bara.

Jag vet inte hur vi kom att beröra ämnet men en kompis sa häromkvällen att reflekterande och ödmjukhet tar en ingen vart i dagens samhälle.

Nej, man ska ha ett galet självförtroende och påtala för alla när man har rätt.

När man har fel? Låtsas som det regnar …

Det är sorgligt men det är sant.

Jag intalar mig själv att självförtroendet är på topp, går in i den här V75-omgången med samma inställning som en boxare går in i ringen. ”I’m gonna knock you out!”, som LL Cool J rappade en gång i tiden.

På lördag ska vi ta dem. Jag har klart för mig.

32 rader, större system än så är det bara fegisar som gör …

Mitt-i-veckan-omgången på Jägersro blev favoritbetonad. Jackpott därmed på lördag. Det ska vi utnyttja – flera gånger om. Jag rekommenderar en flerkupong. Självförtroendet är på topp.

Det enda ni behöver tänka på inför lördagen är: om inte en finne vinner, vinner Robert Bergh.

Tar inte 20 meter

Kallblodsloppet, V75-2, undantaget, där vinner nämligen Stamping. Och han blir inte ens favorit. Favoritskapet tar i stället Lome Stjernen hand om. Visst, han kanske är en bättre häst än Stamping. Men inte en chans att han är 20 meter bättre, det finns det ingenting som tyder på.

V75-1 är ett långlopp. Den som vill banta sitt system från 32 till 16 rader spikar Scargel som troligen leder runt om. Själv vill jag dock gärna ha med superspeedige G.Moll.

Finske Timo Nurmos tränar Scargel och har ansvaret även för favoriten, mitt singelstreck, i V75-3. Bob Hope har en mycket bra uppgift. Det finns ingen som är villig att svara honom i spetsstriden och sedan är loppet över.

I V75-4 är det dags för Robert Bergh att kliva in i handlingen. Staro Cold Carat bör vara, nej, han ÄR tillräckligt snabb ut för att svara ut Nautical Notion i början. Staro Cold Carat vann ett V75-lopp från ledningen i början på året och gör det igen.

Ni som har tillgång till ATG:s lopparkiv och ännu inte sett Trotteur. Mitt råd till er är att inte gå in och titta på honom före lördagens start. Lita i stället på mig när jag säger att han är en bra spik. Sin ruskigt skumma aktion till trots är han nämligen rätt så startsnabb och det handlar i V75-5 om ytterligare en spetsvinnare.

Även om vi som singel­streckar honom kommer att få sitta som på nålar hela vägen.

It’s a Face är bästa hästen i V75-6 och kan se till att fullborda Robert Berghs hattrick. Finska duon Jorma Kontio-Petri Salmela har i Focus Ås det givna motbudet, senast på Axevalla flög han lågt över upploppet.

Åtta streck känns bra

Einar Celeber blev raskt, och lite felaktigt, ruskigt uppskruten efter ett par raka segrar i vintras. Därefter har det inte gått på räls och inför lördagen har han sju raka starter utan seger. En svit som borde brytas nu. Motståndet är i alla fall sådant att Einar Celeber är mer eller mindre skyldig att vinna. Senaste insatsen skapar dock frågetecken och med tanke på att det bara gått åt fyra rader så här långt känns det som att man har råd att gardera V75-avslutningen. Åtta streck får det bli, bort med bakspåren plus Chakir som blir över (?) från sitt innerspår. Det är trots allt open stretch i Skellefteå och då håller det inte att sitta en bit bak, här gäller det att ha tätkänning från start till mål.

Per Nicklasson