Trav

Filmhästen – en spik i jakten på miljonerna

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Stjärnhästen Milliondollarbaby är döpt efter den Oscarsprisade filmen med Hillary Swank.

I kväll kan filmhästen vara en bra spik i jakten på 13 miljoner.

– Han har hög kapacitet och ska gå framåt med ett lopp i kroppen, säger Tommy Berghagen i stall Hultman.

Förra veckans V64-omgång blev lättfunnen och det blev jackpott på fyra rätt. Det innebär att massor av miljoner rullar vidare till i kväll då en ensam vinnare plockar hem 13 miljoner kronor på V64. Bra spikar är alla spelare beroende av och en sådan kan löftet Milliondollarbaby vara. Milliondollarbaby ägs av Travkompaniet som har flera tusen delägare. Hästen är uppfödd av miljardärskan Margareta Wallenius-Kleberg och är döpt efter filmen Million Dollar Baby som Clint Eastwood regisserat. Filmen med Hillary Swank gjordes 2004 blev en stor succé och fick bland annat fyra oscars på Oscarsgalan 2005.

Filmhästen ses med bra chans

I kväll startar Milliondollarbaby i den första V64-avdelningen och gör det från spår nio bakom bilen. Hästen är van att möta stenhårt motstånd men denna gång ser motståndet enklare ut än på länge. Tommy Berghagen som är förstaman i stall Hultman tror på bra segerchans i kväll.

– Milliondollarbaby har fått ett lopp i kroppen efter vila och det ska ha gjort honom gott. Han verkar pigg och fin i jobben nu och det känns som att han ska ha gått framåt tills i kväll. Hästen tål att göra en del själv i loppen och jag tycker uppgiften ser lämplig ut. Kapacitet har han så det räcker, säger Berghagen.

Avslag på Iveri

Om det låter bra på Milliondollarbaby i den första avdelningen så låter det desto sämre på favoriten i V64-5. Iveri L.B. gör första starten i Timo Nurmos regi och lär behöva lopp i kroppen.

– Jag förstår inte varför han är så stor favorit. Han har varit borta länge och inte testats något hårdare i jobben. Det är en stor och rejäl häst men det är konstigt att han är så stor favorit i loppet. Jag hoppas självklart han vinner men han kan behöva lopp i kroppen, säger Timo Nurmos.

Favoritkollen

V64-2 Mellby Sensation (Jim Frick tränar och kör)

– Känns bra i jobben och jag tycker han är bra i ordning. Han står bra inne i loppet och är en allround häst. Han ska räknas med chans, säger Jim Frick.

V64-3 Lass Hausse (Björn Bylund kör, Erik Svensson tränar)

– Det ser bra ut nu då ettan och sexan är strukna. Jag har en bra häst och han är snabb ut. Det är ledningen som gäller och sedan kör vi där. Jag tror det är trean som är värst emot men jag ser det som en bra chans, säger Björn Bylund.

V64-4 Ecco Flax (Jim Frick tränar och kör)

– Han känns fin i jobben och har nu lopp i kroppen. Det är en bra häst men det är inte lätt att stå på 20 meters tillägg. Han ska räknas, säger Jim Frick.

V64-6 Malabara (Erik Adielsson kör, Stig H Johansson tränar)

– Hästen har gått jättebra och tagit flera segrar. Nu har hon ett dåligt läge och är ovan distansen. Men det är en fin häst som absolut ska räknas, säger Stig H Johansson.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!