Experten: ”Hade stor show i SM-loppen”

avNils Larsson

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Peter Untersteiner tränade tre av SM-vinnarna och får fem plus av Nils Larsson.

Sju SM-vinnare skulle koras på Åbytravet under lördagen.

Dagens stora vinnare var Peter Untersteiner som tränade tre av vinnarna.

En fantastisk bedrift som förtjänar att hyllas.

Det bjöds på häftiga lopp under SM-dagen på Åbytravet i Mölndal och upploppet som Milliondollarrhyme levererade kommer sitta kvar på näthinnan under en lång tid framöver. Han har haft en otrolig utveckling och nästa år kan vi räkna med att han kommer var med och slåss om segern i flera stora lopp.

Trots den uppvisningen är det ändå Peter Untersteiner som imponerade allra mest. Han har hästarna i ett fantastiskt fint skick och hade stor show i SM-loppen. Stallet tog hem hela tre SM-guld och körde nästan in 1 miljon kronor. Otroligt imponerande!

Här är Sportbladets plusbetyg från V75:

Betyg:

Vem: Peter Untersteiner

Kommentar: Peter Untersteiner och hela hans team ska sträcka på sig lite extra efter den här dagen. Hästarna lyser av form och man tog hem hela tre SM-guld efter att Bonnies Celebrity, Get Ready On Tour och Global Upper Style vunnit sina lopp.

Betyg:

Vem: Milliondollarrhyme (V75-7)

Kommentar: Har steg för steg närmat sig världseliten på allvar och med dagens upplopp på näthinnan blir han ingen lätt nöt att knäcka under nästa år. Det var länge sedan man såg ett så vasst upplopp och det såg nästan ut som konkurrenterna stod stilla till slut. Häftigt!

Betyg:

Vem: Global Upper Style (V75-5)

Kommentar: Har hela tiden stångats mot de allra bästa stona i sin årskull, med stor framgång, men det här året har hon haft lite svårt att hitta den riktiga formen. Vad passar då bättre än att hitta den lagom till SM med en halv miljon kronor i förstapris. Snyggt jobbat av teamet bakom det femåriga stoet.

Betyg:

Vem: Get Ready On Tour (V75-4)

Kommentar: Öppnade snabbt och tog hand om ledningen för att sedan släppa. Avgjorde lätt över stretchen till slut och Henriette Larsen visade åter igen att hon är en kusktalang när hon nu tog sin andra titel i Ungdoms-SM.

Betyg:

Vem: Andre Agassi (V75-2)

Kommentar: Det blev en känslosam seger i Amatör-SM när Andre Agassi vann med Jimmy H Andersson. Efter en resa i rygg på ledaren spurtade man till enkel seger och tränaren Markus Pihlström var väldigt rörd efter segern. Fint att se hur trav berör.

Betyg:

Vem: Sorbet (V75-7)

Kommentar: Örjan Kihlström gjorde alla rätt i sulkyn bakom Sorbet och efter att ha glidit till ledningen efter 500 meter fick han bestämma tempot. Allt såg upplagt ut för en säker favoritseger men när det skulle avgöras fanns inget svar alls och han gav sig lite för enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75