”Det är många som tycker jag är galen”

Skötarens kärleksbevis – lägger till Vinnie som sitt förnamn

Det var kärlek vid första ögonkastet för Anna Engström när hon fick jobbet som reklamponnyn Vinnies skötare.

Nu har hon tagit det ett steg längre – och valt att lägga till Vinnie som sitt förnamn.

– Det är många som tycker jag är lite galen, säger 34-åringen till Trav365.

För sex år sedan blev Anna Engström utvald att ta hand om hela Sveriges största reklamhäst Vinnie.

Den då 28-åriga tjejen blev ”Anna-Vinnie” med travfansen och hon har tidigare beskrivit att de fann varandra direkt.

Det är få som kan ha undgått de många reklamfilmer som den folkkäre miniatyrponnyn medverkat i.

Anna har sedan tidigare sin livskamrat intatuerad och i helgen meddelade skötaren att hon tagit det hela ytterligare en nivå.

I ett inlägg på Twitter berättade hon att Vinnie numera är ett av hennes förnamn.

”Det tog en kvart”

– Det stämmer. Jag har tänkt på att de flesta kallar mig ju redan ”Vinnie-Anna” och jag har funderat på hur jag ska kunna göra detta med Vinnie fullt ut. Jag kontaktade Skatteverket men det visade sig inte vara lika enkelt som jag trott, säger hon och fortsätter:

– Efter ett tag kom jag fram till att det gick att lägga till ytterligare ett förnamn. Jag ändrade och fyllde i de uppgifterna som krävdes. Det kunde ta upp till flera dagar att få igenom det, men för mig tog det bara en kvart.

Vilka reaktioner har du fått från omgivningen?

– Det är allt från att vissa tycker det är en jättekul grej till att vissa tycker jag är lite galen. Jag berättade det för min mamma och hon tyckte det var väldigt roligt. Det kan ju vara lite känsligt att byta och ändra sina namn men som det nu blev, känns det helt rätt.

– Jag har förstått nu i efterhand att det inte är så vanligt att göra på det här viset. Vissa menar att det är galet men de säger det med glimten i ögat. För mig kändes det självklart på något sätt. Inga konstigheter.

Anna flyttade förra året till en hästgård utanför Eskilstuna. Där blev hon ”sambo” med sin miniatyrhäst och trivs bra med tillvaron på gården som bara ligger några minuter från travbanan Sundbyholm.

34-åringen driver även podden ”Vilket Hästjobb”. Dessutom kör hon startbilen på både Solvalla och Sundbyholm.

Nyligen kom Vinnie och ”Anna-Vinnie” hem från Göteborg Horse Show. Ett uppdrag som hon var väldigt nöjd med.

”Får vara som en livvakt”

– Det var väldigt bra arrangerat för vår del. Vinnie fick arbeta på ett sätt som passar honom. Ibland kan det bli lite väl stor uppståndelse men här måste jag säga att det blev helt perfekt. Man kan säga att jag får vara som en livvakt och säga ifrån om det blir för mycket för honom.

Hur kan han vara så obesvärad av allt som pågår runt omkring honom?

– Han har den personligheten som krävs, annars hade det aldrig gått. Han älskar när barn kommer fram och när folk fotograferar honom. Att stå i centrum är något som han älskar. Han mår bra för dagen och är pigg och glad.

Går det att sätta ord på din kärlek till Vinnie?

– Nej, det är svårt att göra det rättvisa i ord men jag tycker väl att mina handlingar visar en del. Han betyder oerhört mycket och är också anledningen till att jag fått den här chansen. Jag har tidigare sagt det mesta och är så tacksam.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!