”Intressant läge och toppkusk – varning”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, JENNY REHNMAN/TR BILD
Livi Othella H.M. och Ulf Ohlsson är ett av V75-dragen.

Lördagens V75:a avgörs på Åby.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Mitt drag har ett intressant läge och en toppkusk, säger Sportbladets Mattias Karlsson.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Åby med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 09.33, lördagen den 1 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

12 Bellfaks (V75-4) är en häst som har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och han har ofta strulat till det för sig, senast vid seger i comebacken var han dock riktigt fin och att han är bäst i det här gänget är inget snack.

Miljonrensarna

9 Noble Boy (V75-3) blev påkörd kort efter start i debuten för Jerry Riordan senast och sedan var den dagen förstörd, men jag tar med mig intrycket på hästen inför loppet som jag tyckte var riktigt bra och det här är en kapabel häst i grunden. Bara tio procent.

Tänk på att...

... det finns dubbla open stretch på Åby, vilket innebär två extra invändiga spår på upploppet.

... det mesta talar för 6 Burning Man (V75-1) som har sex av tio på distansen, fyra av sex på Åby och två av två med Örjan Kihlström. Det finns dock några formstarka motbud och innerspår på tillägg kan dessutom vara lurigt. Jag vill gardera honom.

... 4 Thriller N.P. (V75-6) verkar trivas utmärkt just på Åby, fem starter har blivit fem segrar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Som hon sett ut på sistone 10 Green Mamba (V75-7). Intrycket på nyårsafton var rent larvigt, när hon klädde av sina motståndare så fort hon fick fritt och slutrepan senast var inte att leka med. Det är bra rapporter kring hästen fortsatt och då finns ingen anledning att tveka här. Jag singlar utan att darra allt för mycket. Värsta motståndaren 14 Wild Love ser inte så formstark ut för dagen.

Miljonrensarna

V75-2 är mycket svårt. Jag gillar 11 Livi Othella H.M.. Wallin ska man aldrig underskatta och han hade en fin vinnare på Solvalla i onsdags. Toppkusk och intressant läge. Streckas! Fyra procent.

7 Tangen Braute (V75-4) trivs bra i Sverige och med körspöet. Nu står han start och får Jensen i sulkyn. Hur han passar på kallblod? Ingen aning, men om tränare Hansen är påställd hoppas vi inte att han sladdar i kön. Hästen är bra. En procent nu...

Tänk på att...

... V75-omgången avgörs på Åby den här veckan. Där är det dubbla open stretch, alltså två extra innerspår över upploppet.

... det är en kuskmatch på V75, där förra årets bästa V75-kuskar, gör upp. Lita på att flera är segersugna och att en del kuskar kör vissa hästar för första gången.

... det är många hästar i varje lopp, vilket ökar svårighetsgraden på V75.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag är väldigt svag för 14 Zenzero Jet (V75-5) och jag tror att han, trots det besvärliga startspåret, har vettig chans att runda det här fältet. Det får inte strula för mycket på vägen, men lite överpace och glid på vägen, då tror jag Anders Eriksson sätter den här högkapable hästen först över linjen. Hästen kommer från två starka insatser och borde vara ännu bättre den här gången. En trevlig spik!

Miljonrensarna

14 B.B.Terje T. platsar tidigt på min kupong i V75-4. Johan Untersteiner kan nog få fart på denna... Fem procent.

Tänk på att...

... ”V75 Champions” avgörs på Åbytravet den här lördagen. Många kuskar kör hästar de aldrig kört tidigare. Räkna med några galopper och kanske oavvägda styrningar på sina håll.

... 9 Noble Boy (V75-3) såg ”tankad” ut inför senaste loppet, men blev bryskt överkörd in i sista sväng. Tror att hästen - och kusken – kan få en snabb revansch här. Tidigt streck!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

10 Green Mamba (V75-7) har övertygat i två raka segrar och har en bra uppgift igen. Hon har gått med full spänst över mål båda gångerna och från tränarhåll låter det fortsatt mycket bra på henne. Dragit ett perfekt utgångsläge med springspår i volten och träffar Rikard rätt kan det bli spets i ett tidigt skede. Skulle det inte bli ledning utan rygglopp då har hon en vass speed till slut. 

Miljonrensarna

7 Tangen Braute (V75-4) går jämnt och bra hela tiden och har en tendens att prestera bättre när han är i Sverige. Han har springspår och det känns intressant med Flemming Jensen i sulkyn. Träffar Flemming rätt kan det bli en bra position och då kan han vara med långt fram. Pisk är ett stort plus för honom. Streckad på en procent – ett skämt!

9 Noble Boy (V75-3) gjorde debut för Jerry Riordan senast och såg fin ut innan start. Han blev störd till galopp i loppet och jag tror Jepson vill ha revansch direkt. Han har bra kapacitet och hittar Jepson rätt resa då tror jag han kan blåsa ner samtliga. Tio procent.

Tänk på att...

... Åby håller i helgens V75-omgång, det finns dubbla open stretch att tillgå på upploppet. Det innebär att man får lucka om man sitter i rygg på ledaren och tredje invändigt.

... 6 Burning Man (V75-1) blir stor favorit vilket jag förstår då han är bästa hästen. Dock är det innerspår och det kan spöka med positionerna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Poddsystem ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

3 Vikings Preacher (V75-6) har perfekta förutsättningar. Han öppnar bra från spår 3 i volt och ledningen ser ut att vara ledig efter en bit. Hästen gjorde ett jättebra lopp i monté senast och efter två raka floppar på V75 så räknar jag att tränare och kusk vill ha revansch. Köra bara Erik, du har nog en häst som kommer vara riktigt bra i ordning. Kul spik till 19 procent.

Miljonrensarna

7 Tangen Braute (V75-4) är i skrivande stund streckad på en procent. Det är löjligt fel och jag har hästen som tvåa i ranken. Dels för att hästen är härdad mot ganska bra hästar, han har springspår och dessutom får hästen Flemming Jensen i sulkyn. Inte varje dag man ser Flemming köra kallblod, men det här blir intressant värre. Kul streck och tränaren låter jättenöjd.

Tänk på att...

... 6 Burning Man (V75-1) blir omgångens största favorit. Innerspår på tillägg är alltid otäckt, men det här borde han lösa. 1 och 11 är värst emot.

... V75-champions avgörs. Räkna med att alla vill vinna nu. Sevärda race, minst sagt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Super Sarah (V75-2) imponerade på mig i sin senaste start där hon avgjorde via en svettig långspurt. Har perfekta förutsättningar den här gången och även om hon är orutinerad känns det som en trygg spik.

10 Green Mamba (V75-7) har visat fartresurser som gör att hon kommer klättra i klasserna. Perfekt uppgift nu och det ser ut som en toppchans på nytt i jakten på tredje raka segern.

Miljonrensarna

11 Viking’s Topline (V75-1) har fått tre lopp i kroppen och är ute över en distans som bör passa honom utmärkt nu. Har klart spännande förutsättningar med ett fint utgångsläge och han ska streckas mycket tidigt. Fyra procent.

5 Remarkable Feet (V75-6) har hög kapacitet och närmar sig en fullträff. Han har skrällt på Åbytravet tidigare så klarar han spåret och får en fin resa är han med i segerstriden. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är open stretch på Åby och det är fulla fält när V75 Champions ska avgöras. Det är en spelmässigt mycket intressant V75-omgång.

14 Bossy Alley (V75-3) har fått två lopp i kroppen och får Örjan Kihlström i sulkyn den här gången.

… V75-5 ser ut att vara ett väldigt öppet lärlingslopp. Strecka på!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

1 Super Sarah (V75-2) är orutinerad med bara tre lopp innanför västen. Imponerade stort senast då hon från femte ytter rundade via en 12-runda till slut. Ser intressant ut på förhand.

10 Green Mamba (V75-7) har en sylvass spurt som sitt främsta vapen. Även om det inte skulle bli spets kan hon vinna det här.

Miljonrensarna

13 Celsius Evo (V75-3) har fart för att fälla samtliga om han kommer till. Är stark och rejäl. Sex procent.

Tänk på att...

... Åbytravet bjuder på en annorlunda V75-omgång då V75 Champions ska avgöras. Det innebär fulla fält där merparten avgörs med voltstart.

... omgången även kryddas med ett kallblodslopp och ett för lärlingar.

... det är dubbla open strech.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE