Stjärnornas jubel: ”Vi är jäkligt glada...”

Uppdaterad 2019-04-27 | Publicerad 2019-04-26

Handbollsstjärnorna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyrs uppfödarsuccé fortsätter.

Under torsdagskvällen vann deras uppfödning, Axl Rose, Gran Premio Nazionale i Milano.

– Vi är jäkligt glada - det är skitkul! 

De har inte hållit på med uppfödning av travhästar särskilt länge.

Men handbollshjältarna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr har redan fått framgång.

Stor sådan.

I uppfödningen Axl Rose har de en blivande stjärna. Förra året vann hästen den italienska motsvarigheten till Uppfödningslöpningen.

Hur 2019 börjat? På bästa vis – två överlägsna segrar.

”Det var lite nervigt”

Under torsdagskvällen togs en fin skalp i Milano när den Alessandro Gocciadoro-tränade treåringen lekte hem Gran Premio Nazionale med 154 000 euro i samlad prispott.

– Jag lyckades hinna hem från träningen och var hemma vid sex, så jag såg loppet via en italiensk sida. Det var lite nervigt innan, det var lite stressigt och någon omstart, han såg lite stressad ut, men när han väl gick iväg var det stenlugnt. När han kom till ledningen så trodde man väl på toppchans, med tanke på hur bra han varit innan. Det blev perfekt, säger Johan Sjöstrand.

Vad säger succétränaren Alessandro Gocciadoro om hästen?

– Gocciadoro är jäkligt nöjd med honom och har hela tiden sagt att det är något extra och han har ju jäkligt många bra hästar så…Det ser lovande ut. Han verkar vara så klok också, stark, snabb och travsäker. Trevlig och tacksam häst på det sättet.

”Nu är man lite bitter...”

Axl Rose är inkvalad till lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Men om det blir det upplägget eller inte vet inte Sjöstrand, som tillsammans med Jernemyr, sålde hästen till italienska hästägare.

 – Jag vet inte om Solvalla än, hur det blir där, det finns något lopp i Italien också någon vecka innan med 600 000 kronor i förstapris. Det blir något av de loppen.

Hur är det att få fram en sån här häst som relativt färsk uppfödare?

– Det är skitkul, givetvis. Vi har ju satsat ganska hårt på det här. Vi har inte jättemånga märrar, men vi har haft två eller tre stycken under några år här och försökt ha riktigt bra kvalitet, då är det givetvis kul att få fram en sån här riktig kanon redan nu. Det är inget man kan förvänta sig, även om man har förhoppningarna givetvis. Det är ruggigt häftigt. Nu är man lite bitter att man sålde märren istället, Linda di Casei, men det ska man inte vara, vi är jäkligt glada - det är skitkul! 

Segertiden för Axl Rose blev 1.12,3 över 2 250 meter, nytt löpningsrekord på La Maura-banan.