Brukar ge bra effekt – tipsettan på DD i dag

Expertens DD-tips – fredagen den 10 april från Färjestad

Av: Martin Berg

Publicerad:
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Färjestad, fredagen den 10 april.

Spelstopp DD 16.52

TV12 14.30

ATG Live 12.30


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 6–1–5–4–8–9–7–2–11–10–12–3

Kommentar: Året har helt klart börjat bra för Digital Summit och hästen utvecklas på ett fint sätt. Utgångsläget är vettigt och Örjan har att köra med. Kommer säkert att testa för ledningen. Inte för att den positionen är något krav för att det ska kunna bli seger. Innanför finns Arnie Express som både är kvick ut och trivs i ledningen. Borde göra ett seriöst försök, kan man tycka. Intressant att se vad norrmannen Ivan B.R. har att leverera. Årsdebut i Sverige av en anledning.

DD-2

Rankning: 3–5–2–9–4–7–6–8–10–1

Kommentar: Att det finns kapacitet i Missle Hill vet vi sedan tidigare och en vinterträning hos Redén brukar ge fin effekt på hästar som honom. Startsnabb och har spår innanför värsta konkurrenten Evaluate. Det finns mer i Tarzans häst. Åtminstone om man ska tyda hans typiska leende som antyder att hästen inte alls presterade på max i fjol. Det finns alltså mer att ta av om vi tolkar Tarzan rätt... Kul!

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 6–1–5

DD-2: 3–5

Vem tar spets?

DD-1: Rent spontant borde det vara Arnie Express och Digital Summit som gör upp om tätpositionen. Intressant!

DD-2: Även här kan det bli en intressant inledning när de första strecken i rankingen, Missle Hill och Evaluate, båda är snabba. Så klart att båda känner att ledningen är viktig.

! Statistikvinnarna

DD-1: Fem vinster på åtta starter säger en hel del om Kinky Boots naturligtvis. Har ännu bättre resultat på distansen.

DD-2: Nu har Missle Hill visserligen bara hunnit starta fem gånger i Sverige hittills, men det har ändå gett tre vinster.


Publicerad: