Publicerad:
Uppdaterad:

”Kommer du ihåg hur tveksamma vi var”

Hasse Backe och Lasse Granqvist om köpet av superhästen – och den oväntade videon

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Hasse Backe.

Tävlingskarriären är över för superhästen Greenshoe – som i stället går till avel.

I det senaste avsnittet av podcasten ”Sporthuset” berättar delägarna Lasse Granqvist och Hasse Backe om hur tveksamma de var till att köpa hästen, vad varje betäckning kommer att kosta – och det oväntade de fick hemskickat på video.

– Kan du tänka dig, vi fick spermakvalité skickat på video och det såg ut att vara väldigt många bra simmare, säger Hasse Backe i podden och skrattar.

Tolv segrar och 13 miljoner kronor insprunget på 17 starter.

Superhästen Greenshoe, tre år, har gjort sin sista start – och går till avelsarbete i hemlandet USA.

– Det är en obeskrivlig resa, att jag fått uppleva ett sånt fartvidunder som ägare, har delägaren tillika fotbollsprofilen Hasse Backe sagt till Trav365 tidigare.

Hästen syndikerades tidigare för 140 miljoner kronor och kommer att stå uppstallad som avelshingst på anrika Hanover Shoe Farms.

Ett levande föl efter Greenshoe kommer, första året, att kosta 25 000 dollar.

Den 20 november är det fertilitetstester på Greenshoe sedan går hästen till avel.

”Helt fantastisk resa”

I det senaste avsnittet av podcasten ”Sporthuset” med Tommy Åström, Lasse Granqvist och Hasse Backe berättar Granqvist och Backe om hur tveksamma de var till att köpa in sig på hästen, oväntade videon de fick och saknaden de redan känner.

– Jag och Lasse är ju lite noviser inom det här. Men de som kan säger att en sån här kommer fram max var 15:e år, säger Hasse Backe och fortsätter:

– Det är en helt fantastisk resa, kommer du ihåg Lasse vad tveksamma vi var när Anders hörde av sig lite om köpet, det var då den dyraste ettåringen på Lexington-auktionen, 330 000 dollar. Oj, oj, oj, ska vi haka på det här?

– Vi erbjöds faktiskt 15 procent var, det tyckte vi var väldigt mycket pengar, så det sa vi nej till då och då kom ju Morten Langli med, inflikar Lasse Granqvist.

”Nästan lite sorgligt”

Förra veckan fick de hem video med spermakvalitén, något oväntat för Hasse Backe.

– Kan du tänka dig att vi fick spermakvalité skickat på video, ha ha. Och det såg att vara väldigt många bra simmare, säger han.

– Det är nästan lite sorgligt, att en så otroligt stark travare, en sån stjärna, ska ha en helt annan karriär nu. Man känner lite saknad redan över att vi inte kommer ha den här racern att titta på längre, säger Lasse Granqvist.

– Vi kommer aldrig få uppleva det någon mer gång, så är det bara, säger Hasse Backe.

Unibet-grundaren Anders Ström är majoritetsägare i Greenshoe. Övriga delägare är Lasse Granqvist, Hasse Backe och Morten Langli.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: