V86-draget van vid tufft motstånd – liras

Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Solvalla, onsdagen den 29 juli

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Rally Hans är en av hästarna som streckas på V86.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Rally Hans är en av hästarna som streckas på V86.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla, den 29 juli.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Säkert dum att gardera Conrads Rödluva. Men vi tyckte att det var spelvärde i Inti Boko senast (även om han blev en hetshäst bland spelarkollektivet då) och tycker att det lite så nu också.


Tipsettan

Conrads Rödluva har fått en del gratis i några lopp i år men behöver förstås inte be om ursäkt – det är dessutom förståeligt om konkurrenterna har lite respekt för henne. Men vi hoppas att hon ska tvingas tävla om segern den här gången. Slipper hon det är loppet över. Får hon mothugg kan det åtminstone bli spännande.


Motbuden

Inti Boko var en liten besvikelse senast i Visby, vi hade i alla fall väntat oss mer av honom. Det positiva var i alla fall att han skötte sig bakom bilen, det har ju varit si och så med det under en tid. Nu rycker man bakskorna på honom (provat det ett par gånger på slutet men då har han varit spänd och galopperat bakom bilen) och kanske är det den effekt som behövs för att han på allvar ska kunna matcha Conrads Rödluva på allvar? Det senaste loppet bör ha fört Inti Boko framåt i form. Forfantone Am övertygade vid segern senast men har kanske ett för dåligt spår den här gången. Även om han i det fallet gynnas av att fältet är litet. Lawmaker är en fin häst, den gången han får till det fullt ut kan han kanske matcha tuffa motståndare som dessa. Ferrari Sisu får nog lita en del till turen.


Skrällbudet

Alone ser väldigt fin ut. Det krävs en del för att han ska kunna slå de här hästarna från en position troligen lite längre bak i fältet, men formen finns i alla fall där.


Spetsbudet

Lawmaker kan öppna. Conrads Rödluva har blivit allt startsnabbare. Men om Inti Boko fungerar tror vi att han blåser till ledningen.


! Statistikvinnaren

Conrads Rödluva.

Vår rankning

3 Conrads Rödluva

4 Inti Boko

8 Forfantone Am

2 Lawmaker

1 Ferrari Sisu

7 Alone

5 Evaluate

6 Aleppo Pine

V86–2


Loppet

Spännande att se om 20-fållan kan fånga täten.


Tipsettan

Borups Tornado har varit bra. Kan bli svår att nå från ledningen.


Motbuden

Ninja’s Kiss var bra senast. Första barfota nu. Le Crack Sox, Martin Tooma, Zenzero Jet är alla bra för klassen. 


Skrällbudet

Flera. Souvenir d’Inverne ett av dom.


Spetsbudet

Borups Tornado.


! Statistikvinnaren

Ninja’s Kiss.

Vår rankning

3 Borups Tornado

1 Ninja’s Kiss

4 Le Crack Sox

14 Martin Tooma

15 Zenzero Jet

5 Zenny Cup

11 Upstate Face

12 Souvenir d’Inverne

13 Solitary Champ

9 Nyhet

6 Bear Bahareh

8 Crash Axe

2 Glacier

7 Gold Twister

V86–3


Loppet

Fina hästar, ändå en tunn soppa när det bara är sju deltagare.


Tipsettan

Brambling övertygade när han kördes fram i dödens mitt i loppet sedan och sedan mer eller mindre krossade konkurrenterna på en för klassen mycket bra tid. Han möter den här gången ett par hästar som har härdats mot de bästa i kullen, men Brambling har ett bättre spår. Är han dessutom lika bra som senast blir det nog tufft även för de än så länge mer meriterade konkurrenterna att rå på honom.


Motbuden

Västerbo Cobber har tjänat 320 000 på dussinet starter. Det är inte dåligt, men det är så fin häst att man nästan väntar sig ännu lite mer av honom. Han är en av hästarna i loppet som har varit ute och stångats mot de bästa i kullen och den hårdhet det eventuellt har gett honom kan han ha nytta av nu. Jeppas Unplugged är en annan häst som mött de allra bästa. Om man ser till vad han mött på slutet och vad han möter nu ska han ha toppchans. Men så enkelt är det sällan. Sämsta spåret har han dessutom. Däremot misstänker vi att han kan vara gynnad av den långa distansen gentemot sina konkurrenter. Det är de här tre hästarna som vi nämnt som vi tror gör upp om segern. Övriga får ses som mer eller mindre stora skrällar.


Skrällbudet

Cup of Tea inledde med tre bra insatser följt av tre sämre innan han senast var bra igen. Det är han som höjer sig av den kvartetten som vi inte nämnt..


Spetsbudet

Brambling bör kunna kliva iväg rätt så bra. Det är inte heller säkert att någon annan på allvar testar för ledningen när det är lång distans. 


! Statistikvinnaren

Brambling.

Vår rankning

2 Brambling

5 Västerbo Cobber

7 Jeppas Unplugged

4 Cup of Tea

6 Devs Defintif

3 Emir Ima

1 T.Midi

V86–4


Loppet

Trevligt stolopp för hästar i kommande.


Tipsettan

Efter en småseg debut har Keira de Veluwe övertygat i två raka segrar. Startsnabbheten är svårbedömd i debuten från framspår bakom bilen. Men segrarna är ju tagna bakifrån så loppet avgörs inte i starten för hennes del.


Motbuden

Riptide Bay har visat bra kapacitet och börjar dessutom bli allt stabilare och se allt finare ut. Kunde inte på rå ledaren från dödens senast men svarade för en stark insats och något annat är inte att förvänta den här gången heller. Kirsi Boko var dålig i som betrodd i debuten men har sedan alltmer levt upp till det som åtminstone spelarna tycks förvänta sig av henne. Togs lugnt bakom bilen senast men har öppnat bra i voltstart och borde kunna kliva iväg fint om hon laddas för det.


Skrällbudet

Harvard Student gjorde ett par starter i fjol men funkade inte då. Kvalade bra men galopperade i comebacken innan hon senast vann på rätt trevligt sätt.


Spetsbudet

Många som knappt testat bilstart. Ivania .


! Statistikvinnaren

Keira de Veluwe.

Vår rankning

4 Keira de Veluwe

9 Riptide Bay

6 Kirisi Boko

2 Harvard Student

11 Crashed Eggs

7 Ivania

10 Dame Godiva

3 Anna Montana

1 Keflavik

8 Josse Boko

5 Miss Money


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Egentligen borde man hårdgardera när tre av de främsta buden i loppet alla har bakspår på kort distans, men vi tycker att resten ser ut att vara för korta i rocken.


Tipsettan

I och med att loppet håller så låg klass får vi för oss att One Kind of Art, som vann debuten i ny regi från ledningen senast, kan trampa runt det här motståndet sista 700. Det var enkelt emot senast också, ingen riktig värdemätare, men intrycket var fint.


Motbuden

Nydalens Finity är är bra för sammanhanget. Läget med rygg på startsnabb häst får anses vara helt okej. Strular det för de andra som kan något är det bra chans för Nydalens Finity.


Skrällbudet

Short Circuit kanske plockar bort en del system.


Spetsbudet

Above Ground är den som har visat startsnabbhet.


! Statistikvinnaren

One Kind of Art.

Vår rankning

12 One Kind of Art

9 Nydalens Finity

4 Air Space

10 Garri Westwod

3 Short Circuit

6 Vicadi

2 Above Ground

1 Grace Lane

11 Love Your Choice

8 Delilas Magi

5 Gladiator of Gold

7 Cast Kalla

V86–6


Loppet

Amatörlopp i kategorin vidöppet.


Tipsettan

Milord får tipset för att någon ska ha det. Här är det många hästar om budet, och mer än vanligt bör man kanske ta hänsyn till kuskarna också.


Motbuden

Man of Steel är en härlig häst. Han avslutade bra i tredje starten efter vila senast. Tål grovjobb, men läge för fortsatt snälla upplägg för att bygga upp hästen ytterligare? Nisse Sånna har fin form och bra läge. Hennig Lixarve är en av flera formstarka hästar från Johan Wimans stall. Kusken står sig väl och har vunnit med hästen tidigare i år. Vine Vision hade vi rankat högre från andra spår. Innerspåret kan bli en fälla.


Skrällbudet

Rensar Rally Hans? Han är i alla fall bra.


Spetsbudet

Hennig Lixarve är mycket startsnabb. Tar sig förbi Nisse Sånna och till ledningen?


! Statistikvinnaren

Man of Steel.

Vår rankning

9 Milord

10 Man of Steel

2 Nisse Sånna

3 Hennig Lixarve

1 Vine Vision

7 Wind Knight

11 Staro Mojiito

4 Rally Hans

12 Jareth Boko

5 Liam Dana

8 Baloo du Nord

6 Natosi Goj

V86–7


Loppet

Det här loppet är lite av nyckeln till omgången. Vi har helgarderat, men om det är Marble Arch som vinner har vi gjort fel, hon är nämligen att betrakta som ett tänkbart spikförslag.


Tipsettan

Marble Arch går ner ordentligt i klass, även om det fortfarande är hennes ordinarie klass. Men senast, då det blev galopp, var hon spelad till tre gånger pengarna mot kullens kanske bästa häst, Diana Zet, och det säger egentligen allt. Men det kan trots allt bli trafikproblem från bakspår, det är därför vi garderar.


Motbuden

Vill man gå kort kan man kanske dela fältet på hälften? Det är några bra som har dåliga spår.


Skrällbudet

Bortlottad? Men vi gillar Allagash Nancy.


Spetsbudet

Fördel Mission Beach. Utmanas av nr 6 och 7.


! Statistikvinnaren

Mellby Hope.

Vår rankning

10 Marble Arch

6 Zolid Wise As

3 Digital Litteracy

5 Dearest

2 Mission Beach

9 Esther Rich

11 Break Trough

7 Paris by Cash

8 Allagash Nancy

12 Mellby Hope

1 Charisme du Nord

4 Kahnawake

V86–8


Loppet

V86-avslutningen håller fin klass.


Tipsettan

Det kanske är lite långsökt, men vill vi inte utesluta att Atik D.L. är en spetskandidat. Skulle det inte bli så är det ingen större fara på taket – han går ju starkt från alla positioner, den här oömma herren. Men det är klart, får han för tung resa blir det svårt att vinna.


Motbuden

Hobby de L’iton kan hamna bra till. Sedan är han förstås, från bakspår, lite utlämnad till hur det blir kört i täten. Mega Star har aldrig varit bättre han är just nu.


Skrällbudet

That’s Art rensar med tanke på spåret?


Spetsbudet

Mega Star är mycket startsnabb men har gått så bra bakifrån på slutet att det kanske är läge att släppa? Vi ser en öppning för Atik D.L. att kunna vara den som övertar då.


! Statistikvinnaren

Atik D.L.

Vår rankning

6 Atik D.L.

9 Hobby de L’iton

5 Mega Star

3 Wingmaster

1 Waikiki Silvio

12 That’s Art

4 Tengil Face

11 Beartime

2 Ti Punch Broline

10 Digital Class

7 Duke of Mearas

8 Höwings Unbeatable


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Det är en oddsfråga. Kan man få nio gånger på raka dubbeln 10–6? I så fall spelar vi.

Spiken

2 Brambling (V86-3) är bästa spiken. Sedan har 4 Keira de Veluwe (V86-4), från fint spår, bra chans. Vi kompletterar med 12 One Kind of Art (V86-5). Utgångsläget talar emot, men motståndet ser minst sagt överkomligt ut.

Luringen

4 Rally Hans (V86-6) kommer med två raka nollor men formen är fin och han är van hårt motstånd.

Tänk på att …

… det är lång distans i V86-3. Oprövat för alla utom T.Midi som var oplacerad i sin enda start på 2 640.

V86-6 är ett amatörlopp. Det skiljer rätt mycket mellan kuskarna. Ingen blir gladare av att vi pekar ut de vi tycker inte riktigt håller den rätta klassen. I stället kan vi lyfta fram att Wind Knight körs av sin ordinarie kusk, Mats Gunnarsson, vilket är mycket värt;  samt att Joakim Granlund, som sitter bakom vår tipsetta, fått en hel del rutin genom at bland annat köra läckre Tabasco C.D. mot såväl bra hästar som  kuskar på slutet. Jonathan Bardun (Nisse Sånna) är också en ung, vaken kusk som är bra för sammanhanget.

Tränarligan, Solvalla

1) Stefan Melander, 36 segrar

2) Timo Nurmos, 27 

3)  Daniel Redén, 23

4) Björn Goop, 18

5) Katja Melkko, 15

Stora systemet

Avd 1: 3–4 (8–2)

Avd 2: 3–1–4–14–15 (5–11)

Avd 3: 2 Brambling (5–7)

Avd 4: 4 Keira de Veluwe (9–6)

Avd 5: 12 One Kind of Art (9–4)

Avd 6: 9–10–2–3–1–7–11–4–12–5 (8–6)

Avd 7: Alla tolv startande (10–6)

Avd 8: 6–9–5 (3–1)

3 600 rader/900 kr

Lilla systemet

Avd 1: 3–4 (8–2)

Avd 2: 3–1–4–14–15 (5–11)

Avd 3: 2 Brambling (5–7)

Avd 4: 4 Keira de Veluwe (9–6)

Avd 5: 12 One Kind of Art (9–4)

Avd 6: 9–10–2–3–1–7–11–4–12–5 (8–6)

Avd 7: 10 Marble Arch (6–3)

Avd 8: 6–9–5 (3–1)

300 rader/75 kr

Chanssystemet

Avd 1: 3 Conrads Rödluva (4–8)

Avd 2: Alla 15 startande (3–1)

Avd 3: 2–5–7 (4–6)

Avd 4: 4–9–6 (2–11)

Avd 5: 12–9–4–10–3 (6–2)

Avd 6: 9–10–2 (3–1)

Avd 7: 10 Marble Arch (6–3)

Avd 8: 6 Atik D.L. (9–5)

2 025 rader/506,25 kr

DD-systemet

DD-1: 10 Marble Arch

DD-2: 6 Atik D.L.

V4-loppen, Solvalla

För tips till V4-loppen på Solvalla, se V86-tipsen avdelning 5-8.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN