Mejla

Erik Pettersson

”Många kommer att missa superskrällen...”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 29 januari på Östersund

”Många kommer att missa min jätteskräll på V75, gör inte det”, skriver experten Erik Pettersson och åsyftar kallblodet Bonaldo i V75–4 på Östersund. Här är Sportbladets tidiga V75-tanke.
”Många kommer att missa min jätteskräll på V75, gör inte det”, skriver experten Erik Pettersson och åsyftar kallblodet Bonaldo i V75–4 på Östersund. Här är Sportbladets tidiga V75-tanke.

TRAV

V75 avgörs på Östersundstravet.

Här är Trav365:s Erik Petterssons tidiga tanke inför omgången lördagen den 29 januari.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Många kommer att missa min jätteskräll på V75, gör inte det, säger Pettersson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

V75 i Östersund stundar och vad har vi för förutsättningar där då? Jo, upploppet är långt och utslagsgivande, 218 meter, samt den tidiga väderprognosen vittnar om några minusgrader och ymnigt snöfall. Till ledningen och rinna undan á la en vårdag i april kan vi nog glömma...

Lägg därtill att vi slipper en iskall Gulddivision (ja, på vintrarna är det oftast bedrövelse med en tunn högsta klass på kupongen) samt att det är tre lopp med 15 hästar. Jag vittrar hög utdelning - häng på i analysen! 

V75–1

Sanitys lopp. Något kort ord om Sanity måste vi hinna med. Vilken saga! Malin Löfgren tränade hästen som vann Rikstravet och sedan skenande genom klasserna och var med i Elitloppet två gånger. Han hann till och med att utklassa självaste Ready Cash - på fransk mark. På kontot vid avslutad karriär: över tio miljoner.

Nog om det nu och till hästarna som ska hedra sonen till Love You på ett vintrigt Östersundstrav.

Vi har 15 hästar på olika volter över lagom mastiga 2 640 meter. Svårt att sia i vem som blir favorit, då loppet ser en aning öppet ut. Vi kan börja på främre volten där 2 Ninepoints Yankee lär få mycket streck på sig. Jag är tveksam. Hästen har problem med travet då och då. Ni kan gå in och kolla på senaste loppet runt sista sväng, då fick verkligen tränaren och kusken Jörgen Westholm visa sin fina körhand. Det såg ut som om Jörgen hängde tvätt och födde barn samtidigt och jag vet att han fått många gliringar för hur det såg ut, men jag sammanfattar; jäkligt snyggt att hålla hästen i trav - och vinna loppet, Westholm. Räcker det nu då? Jag tror inte det. ”Stora stygga vargarna” på tillägg kommer sitta på Ninepoints Yankee tidigt och då tror jag det blir tufft att hålla undan till seger. Synar - och lämnar hästen utanför kupongen.

Jag ska inte bara skriva om hästar jag INTE tror på så klart. Det har varit en del skrik om 7 Chestnut Bojje på sistone och nu ser uppgiften betydligt bättre ut igen. Spåret är lite kymigt, men går hästen iväg är han stark och ska kunna brotta ner hästar som han möter nu.

13 Donners Am var ute i Gulddivisionen senast, såg fin ut och gick bra till slut. Verkar ha kanonform och ska naturligtvis också räknas tidgt.

Där bakom nämner jag främst 15 Importedfrmdetroit, som kan slå till med riktigt bra prestationer då och då, samt får pigge Magnus Djuse i sulkyn. Han får fart på precis vem som helst.

Även 8 Axl Brown förtjänar någon rad. Klart bra i grunden och Örjan Kihlström kör. Han vinner ju något lopp, då och då...

V75–2

Klass II är ofta riktigt jäkla lurigt. Den här veckan är inget undantag. Jag har gillat intrycken på Magnus Träffs 2 Cornerstone, men det är ju näppeligen någon jag går rakt ut och spikar på V75. 

1 Mr Birkenstock har gjort det klart bra på V75 i två raka starter och det känns som klart enklare emot den här gången. Dessutom har ju ”tofflan”, nej förlåt, jag menar hästen, ett smaskig utgångsläge och vasse Daniel Wäjersten i jollen. Se upp! Jag målar på med hästar från bra spår och hoppas på knall. Ni som vill snåla, lås på 1-2 och hoppas! 

V75–3

Här ska vi inte heller vara så långrandiga. Har ni sett Timo Nurmos hästar efter lite tävlingsuppehåll på sistone? Om ja, då vet ni var det här barkar. Om nej? Sök på Amalencius B.B., gå till loppet på Färjestad i lördags och håll handen en bit under hakan. Varför? Där kommer nämligen hakan hamna när ni ser hästen skära mållinjen som etta. Han är inte den enda ur Nurmos armada som kommit efter ”paus” och bara vräkt sig till seger.

 8 Black and Quick låter det riktigt, riktigt bra från stallhåll. Och ja, min Timo-spion har bättre koll än andra. Läget är så klart risigt över korta häcken, men då drar vi till klassikern: det är bara oddshöjande. Jorma bombar framåt och lägger det här gänget på rygg. Det är i alla fall första känslan. Bakom blir många rätt så okej hästar ostreckade, så självklart kan man hitta spelvärde. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


V75–4

15 kallblod på flera volter över 1 600 meter. Mumma, spelmässigt! På 20 meters tillägg står 11 Bellfaks som galopperade bort segern senast och formtoppade 14 Don Viking. Men dessa får verkligen skynda sig - och jag spelar utan dessa två herrar som kommer att dra på sig majoriteten av allt spel. Här har vi betydligt fräckare idéer och spelar snävt som tusingen. Vi börjar med den näst mest spännande.

 8 Alma Prins har galen form. Stängt spår nu, men det löser Jomar Blekkan. Oerhört svår att stå emot då.

Men jag kan inte spela utan 2 Bonaldo. Han kan inte bli spelad på många procent. Rent underbart, i så fall. Senast la han bort många meter på galopp mot just Alma Prins, men kom tillbaka storstilat. Spåret är okej och Tomas Pettersson, som även körde senast, vet vad som gäller. Håll hästen i trav - och vinn. Här kommer det jobbas - snacka om superdrag! 

V75–5

Bara måndag, men redan nu börjar det lukta bränt gummi här. Det vimlar av startsnabba hästar från framspår och det lär testas en bra bit här.

 1 Gooner är nog snabb nog att hålla ut och trots att jag har en jävulsk respekt för tränare Wäjersten tror jag inte han har hästen i den form som krävs för att vinna det här loppet. Det såg inte ut så senast, och inte ens med det loppet tror jag vi får se Knutsson Trottings snygga ägardress i cirkeln.

När krutröken har lagt sig så tror jag att 6 Phoenix Photo är först över linjen. Kollade på senaste loppet och såg inte hästen före 100 meter från mål. Då kom någon flygande över Örebros speedway-upplopp. Det var Svante Ericsson och Phoenix som kom som en kanonkula. Vi snackar i n t r y c k. Lopp i kroppen, förväntad överpace och nu Kihlström i sulkyn. Jag tror på pott och bankar in andra V75-spiken. 

V75–6

Åh, vilket spellopp. 15 ston och en förväntat överspelad favorit i 15 Lyckans Cash!?  Hon ska med, men är en av flera om hon blir spelad i paritet med vad jag tror. Här har vi vaskat fram guldkorn och hoppas få betalt.

 14 Kia Ora kördes brutalt offensivt i finalen på Solvalla senast. Varför inte bara ta rygg ledaren, tänkte jag. Nu kanske vi istället får låg procent på Oskar Kylin Bloms mycket vassa sto. Hon står lite tufft inne, men har tjänat för lite, så det är inget vi ligger sömnlösa över.

 11 Digital Literacy är definitivt ingen häst som vinner på beställning, men nu är läget spännande och Ulf Ohlsson kör. Kolla på senaste loppen så förstår ni att jag inte har fått totalt frispel. Rådet är att strecka så långt plånkan håller, helt enkelt. Jag lyfte fram min tidiga A-duo.

V75–7

Googlade toppform. En bild på 2 Huddlestone kom upp direkt. Lars Wikströms häst flyger fram för dagen och senast körde Henrik Svensson med grym pondus. Fram utvändigt, parkerade, lät övriga jobba i spåren - och ryckte undan. Imponerade! Jag har väl egentligen inte tyckt att det är en häst som vinner V75 från ledningen, men i nuvarande form kan det gå. Här blev spåret kanon och jag gissar på att ”Henke” lägger lasset bakom bilen och frontar. Ska slås! 

Det är inte så många som jag tror kan utmana ledaren. Men 10 G.K.Justus är definitivt värst emot. Formen är kanon och herr Kihlström vet exakt hur hästen fungerar vid det här laget.

Jag hade varnat för 9 Jacoby Keeper, om det inte vore för senaste loppet. Jag trodde det var tvärklart, men från ”dödens” fick han knappt godkänt. Kanske saknas det fler lopp efter långt uppehåll, men jag är, tyvärr, tveksam och står över honom här.

Tidiga spikarna:

8 Black and Quick (V75-3) kommer från Stall Nurmos stenhårda armada. I lördags fick vi se en uppvisning vi sent ska glömma av Amalencius B.B. och här kommer en till häst ut på V75 direkt efter lite tävlingspaus. Det låter riktigt bra från stallhåll och jag får inte skrämselhicka av motståndet. Jorma Kontio lär bomba framåt. Toppchans - från alla positioner.

6 Phoenix Photo (V75-5) såg lysande ut i comebacken senast och här ser det ut som det blir kraftig överpace. Det skulle passa den här hästen perfekt. Det passar även körande Örjan Kihlström utmärkt, för övriga kuskar brukar nämligen köra det till Örjans fördel. Med tanke på senaste intrycket kan jag inte hålla mig från att singla Svante Ericssons tuffing.

Tidiga skrällarna:

15 Importedfrmdetroit (V75-1) kan slå till med riktigt bra lopp emellanåt. Det verkar som att tränare Pihlström har grejerna i ordning och det kan bli skräll direkt den här lördagen.

2 Bonaldo och 8 Alma Prins (V75-4) är mycket tidiga- och till och med ett lås på min V75-kupong. Många V75-spelare kommer att missa framförallt 2 Bonaldo. Gör inte det.

14 Kia Ora och 11 Digital Literacy ska med om man garderar vidöppna V75-6. Båda ser ut att bli underspelade den här gången. Har Du en spik där? Gratulerar!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 15 (2)

V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10 (11–12)

V75-3: 8 Black and Quick (210)

V75-4: 2, 8 (11–14)

V75-5: 6 Phoenix Photo (1–11)

V75-6: 1, 3, 6, 7, 11, 12, 13 ,14 ,15 (9–8)

V75-7: 2, 10 (5–1)

2 048 rader / 1 024 kronor

Banfakta, Östersund

Banförkortning: Ös

Längd: 1000 m

Bredd: 21,2 m (2140 m), 20,2 m (1640 m)

Upplopp: 218 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 640 meter, volt

1 No Lane U Ohlsson 0 7 5 6 5

2 Ninepoints Yankee J Westholm 2 d 1 d 1

3 Lyckans Olov J Kontio d 3 7 5 2

2660 M

4 Dugur M E Djuse 3 0 d 0 8

5 Berra Steel D Wäjersten d 0 3 1 5

6 Dollar Hornline I Nyberg d 5 d 3 1

7 Chestnut Bojje R N Skoglund 1 1 2 0 6

8 Axl Brown Ö Kihlström 0 1 4 0 d

9 Cantab G.T. T Jansson 5 6 d 7 0

10 Down and Dirty* J Blekkan 4 4 0 1 3

11 Super Lux H Bergh 2 0 6 5 0

12 Vici Volantes O Kylin Blom 7 4 5 2 2

2700 M

13 Donners Am P Linderoth 4 1 1 1 6

14 Doctor Doxey Zenz M Andersson 5 0 0 3 0

15 Importedfrmdetroit Dju MA 2 2 0 1 0

V75-2, 2 640 meter, volt

1 Mr Birkenstock D Wäjersten 0 2 1 4 6

2 Cornerstone M E Djuse 2 5 1 2 1

3 Granit Palema S H Osterling 1 2 0 8 d

4 Fightforfreedom Ås* T Mjöen 2 6 d 1 2

5 Rulle Roc O J Andersson 1 1 3 1 5

6 Nice Knight T Pettersson 3 2 2 4 2

7 Gladiator Mearas R N Skoglund 4 0 3 2 1

8 Grannstoscha M Halvarsson 4 4 1 5 7

9 Emirate T Skutnabb 7 0 4 2 0

10 Prometheus B Christensen 1 1 1 2 8

11 Isla Nga Hari P Eriksson 1 0 2 0 3

12 Loaded Noah M A Djuse 0 0 1 1 0

V75-3, 1 640 meter, auto

1 Alert Kronos M E Djuse 2 0 1 1 5

2 VästerboFlashDance H Forslin 2 1 2 1 0

3 Claude P.Hill D Wäjersten 1 7 2 3 2

4 Graces Candy J Westholm 3 8 2 1 d

5 Caprioso Ö Kihlström 2 1 d 1 0

6 Secondary Stall O J Andersson 3 3 1 3 5

7 Turmalin Yankee R N Skoglund 1 1 0 2 6

8 Black and Quick J Kontio 3 2 1 1 0

9 Borea Del Circeo* J Blekkan 2 1 2 1 2

10 L.L.Labero O Kylin Blom 1 1 3 3 0

11 Master of Zon U Ohlsson d 1 3 1 2

12 Ola Islet M A Djuse 3 3 4 3 1

V75-4, 1 640 meter, volt

Sundbo Nova M A Djuse 1 2 5 7 5

2 Bonaldo T Pettersson 0 d d 2 2

3 Husnäs Elving A Nilsson 7 7 3 8 3

4 Bäcklös Faron O Kylin Blom 4 2 2 1 1

5 Minelli A Hafstad 4 7 d 0 0

6 Moeses M Melander 5 0 d 0 7

7 Vertigo Knekten O Åsebö 5 0 6 5 4

8 Alma Prins* J Blekkan 1 1 1 1 1

9 Komnes Bork* J Kontio 4 1 5 4 2

10 Faks Nils J O Olsen 0 4 5 2 6

1660 M

11 Bellfaks J-O Persson 1 1 2 1 d

12 Smedheim Solan* M E Djuse 3 5 1 2 0

13 Philip Ess* Ö Kihlström 4 8 3 4 3

14 Don Viking U Ohlsson 4 2 3 1 1

15 Hellin Faxen* M Lilius 5 4 0 3 5

V75-5, 2 140 meter, auto

1 Gooner D Wäjersten 2 2 d 5 1

2 Get Ready on Tour M Lilius 0 0 5 2 0

3 Orlando Triss U Ohlsson 3 6 0 0 4

4 NoLimitJimMit M Melander 4 1 1 1 2

5 Bestbyarsenal* T Mjöen 1 1 1 3 1

6 Phoenix Photo Ö Kihlström 2 d 1 6 2

7 Casanova Sisu M E Djuse 0 0 0 d 4

8 Flaming Ace Sisu B Christensen 5 6 6 1 0

9 Morotai Degato O Kylin Blom 4 3 0 5 7

10 Van Gogh Z.S. R N Skoglund 5 7 4 3 1

11 Xanthis Coktail H Forslin 4 6 1 3 3

12 Vacqueyras T Åhlund 5 4 3 5 0

V75-6, DD-1, 2 140 meter, volt

1 Vilja T.Y.C. D Wäjersten 1 0 7 0 3

2 Helena Fagra J Kontio d 5 1 0 5

3 Precious Thing J S Eriksson 0 1 1 1 2

4 Ztinas Blaze M Hafstad Eriksson 1 5 5 3 5

5 Killer Queen Boko O Alsén 1 2 4 2 2

2160 M

6 Your Dreamlove J Westholm 2 2 2 7 3

7 Madame af Djupmyra Pet To 1 1 3 4 2

8 Unlimited Face B Eklöf 2 2 5 6 6

9 Juliana Rags* N Braekken 2 2 0 1 3

10 Listas Thaitanic P Linderoth 2 6 2 3 0

11 Digital Literacy U Ohlsson d 0 4 2 6

12 Jamaica Boko L Lönn 1 3 3 6 7

13 Super Sarah M E Djuse d 3 1 7 5

14 Kia Ora O Kylin Blom 5 1 2 1 4

15 Lyckans Cash Ö Kihlström 0 0 d 1 2

V75-7, DD-2, 2 140 meter, auto

1 Dollar Doc J S Eriksson 2 3 0 6 5

2 Huddlestone H Svensson 7 1 3 1 1

3 Musett af Djupmyra Pet To 2 0 1 31

4 Rudisha U Ohlsson 2 0 2 2 3

5 Iceland Radio H Forslin 1 4 5 0 4

6 Dante Godiva M Melander 1 5 7 1 2

7 Ara M E Djuse d 1 1 d 6

8 Red Hot Roadster O J Andersson 1 3 3 2 3

9 Jacoby Keeper T Jansson 1 1 3 7 4

10 G.K.Justus Ö Kihlström 2 1 21 4

11 Il Duce Boko D Wäjersten 2 0 5 0 1

12 Reven Dejavu J Westholm 1 3 2 1 3


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Av: 

Erik Pettersson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar