”Var ruggigt bra senast – är ett fynd på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Axevalla lördagen den 23 juli • Här kan du rygga andelssystemen

Uppdaterad 2022-07-23 | Publicerad 2022-07-22

Peter Untersteiner och Bravo Santana är ett skrälltips på V75.
Peter Untersteiner och Bravo Santana är ett skrälltips på V75.

Tre Sportbladet-system prickade in alla 8 rätt på V86 i onsdags. Totalvinsten blev som mest 198 000 kronor per system och 18 096 kronor tillbaka per andel.

På lördag körs V75 på Axevalla med 51 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Min V75-skräll är given på kupongen, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.

– Bravo Santana var ruggigt bra senast. Ett fynd nu, säger Erik Pettersson.


ANNONS: V75-jackpott 51 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Axevalla under lördagen. Omgången kryddas med 51 miljoner kronor i jackpott. Omgången har spelstopp 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: V75-jackpott 51 miljoner på lördag. Här hittar du alla andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Draget finns i inledningen”


198 000 kronor i vinst

Vid onsdagens V86-omgång på Eskilstuna prickade tre Sportbladet-system in alla 8 rätt. Så här gick det:

Erik Pettersson V86

Total vinst: 144 774 kronor

Vinst per andel: 18 096 kronor

Kostnad per andel: 710 kronor

Sportbladet Insider

Total vinst: 198 123 kronor

Vinst per system: 156 412 kronor

Vinst per andel: 10 427 kronor

Kostnad per andel: 350 kronor

Rainmans Exklusiv

Total vinst: 166 303 kronor

Vinst per andel: 16 630 kronor

Kostnad per andel: 850 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.06 lördagen den 23 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

6 Admiral As (V75-7) gick bra i Halmstad och den här gången är det ett framspår och de flesta borde ha respekt för hästen, varför jag tror att han hittar till ledningen tidigt. Örjan Kihlström är säker och missar sällan sådana här straffsparkar. Procenten är hög, men jag kan köpa det då övriga lopp känns mycket öppna och det kan ha skrällt rejält innan vi kommer till epilogen.

Miljonrensarna

1 Finndals Chasseur (V75-2) var riktigt bra på barfotabalansen senast. Får ett fint lopp på innerspår och ska definitivt räknas igen. Sex procent.

11 Thelma M.M. (V75-4) är vass på speed och kan kliva iväg bra i volten, trots snävt spår. Två procent.

10 Elegant C.N. (V75-5) går bra lopp hela tiden och är ruggigt tung att stå emot i spurten om det har gått för fort under vägen. Tre procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Axevalla med långt upplopp på 227 meter. Riktigt utslagsgivande!

… det är jackpott. Totalt 51 miljoner kronor att spela om!

11 Unico Broline (V75-1) är en hemmahäst som har preparerats för den här uppgiften. Det ser bra ut på pappret.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

11 Unico Broline (V75-1) står sig väldigt bra i silverdivisionen. Hade pausat lite efter senast då han var igång hela vintern. Det blev ett helt perfekt lopp senast och så klart har Axevallatränaren Sofia Aronsson siktat hit ett längre tag för att ta en V75-seger under hemmabanans fina helg. Räkna med att hästen är riktigt i ordning. Bakspåret ställer till det lite, men det kan bli lite körning om spets, blir det bara lite, lite fart, så fäller ”Unico” allt lätt över det här långa upploppet. Håll igång, Mats!

Miljonrensarna

11 Draupner (V75-3) är min följehäst och den kan man inte släppa när det står låg procent och 51 miljoner i jackpott. Kanske inget supertidigt streck, men åker med hos mig. Hur det ska gå till? Vetifan, men lite tempo vore bra… En procent.

7 Bravo Santana (V75-5) var rent ruggigt bra senast i ett ryckigt lopp. Trodde hästen skulle bli betrodd här, men chockades av procenten. Hästen gick ett fantastiskt lopp den här helgen i fjol. Fynd! Två procent.

11 Ble du Gers (V75-7) har kommit mer och mer på sistone och rapporteras träna förbättrat. Nu blir det barfota runt om. Plus! Hästen har gått med skor i senaste loppen. Fyra procent.

Tänk på att...

… det är det jackpott på V75 – 51 miljoner kronor totalt att spela om. Spelläge!

… omgången är vidöppen, jag vädrar hög utdelning på 7 rätt.

… upploppet är långt på Axevalla, 227 meter.

… stall Bergh rycker skorna runt om på 2 Laredo Boko (V75-2), men stallet ligger lite lågt.

6 Admiral As (V75-7) har en fin uppgift och ska rankas etta. Men hög procent gör att jag försöker fälla. Det finns flera bra motbud.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Sportbladets Super. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 L.L.Royal (V75-5) fick en tryckare senast, men föll med flaggan i topp. Han håller bra form och är startsnabb så jag tror på ledningen från innerspåret. Finns några tuffa konkurrenter, men han ska slås om han får bestämma en bit.

Miljonrensaren

9 Dream of Money D.E. (V75-4) är verkligen i fin form och senast trodde jag på henne från ett omöjligt spår, men hon avslutade sylvasst. Får hon rätt resa går ingen säker över upploppet. 12 procent.

Tänk på att...

… Axevalla med sitt 227 meters långa upplopp är utslagsgivande.

… det är voltstart i V75-1 där många är ovana den startmetoden. 6 Amornero Roc ses ändå som spetsfavorit och ska räknas tidigt då.

2 Laredo Boko (V75-2) ska gå barfota runt om för första gången. Spännande!

2 Cobra (V75-3) trivs bäst i ledningen.

6 Admiral As (V75-7) har ”bara” vunnit ett lopp i år. Kanske är det hans tur den här gången, men man får se var procenten tar vägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Bröderna Lipovac”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

4 Inspiration (V75-3) är omgångens överlägset bästa spik till 19 procent. Hästen har ruggiga avslutningar att tillgå och det kommer passa som handen i handsken på Axevallas långa upplopp som mäter 227 meter. Lövgren, kör i tid bara.

Miljonrensarna

1 Finndals Chasseur (V75-2) är startsnabb och kommer garanterat få en fin resa härifrån. Sex procent i dagsläget. Se upp!

12 King of Greenwood (V75-5) verkar aldrig kunna göra ett dåligt lopp. Läget är vad det är men ekipaget går alltid hela vägen till mål. Upploppet är längre på Axevalla och jag räknar iskallt med att man segerstrider här. Sex procent.

7 Milligan’s School (V75-7) är en häst som kan göra riktigt bra prestationer mellan varven. I detta lopp för ett år sedan pulveriserade han motståndet. Formen är det inget fel på inför denna start och han slutade femma senast på Jarlsberg. Långt upplopp gynnar min idé. Given på kupongen till tio procent.

Tänk på att...

… omgången kryddas med fina 51 miljoner kronor i jackpott.

… Axevallas upplopp är längst i landet och mäter 227 meter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Att börja en jackpottomgång med en spik till 21 procent är en underbar känsla. Denna gång heter hästen 6 Amornero Roc (V75-1) tillsammans med kusken Mika Forss. Spets och slut.

Min andra spik är inte lika rolig men kan aldrig tänka mig annat än att körande Örjan Kihlström bakom 6 Admiral As (V75-7) missar ledningen – sen är loppet slut.

Miljonrensarna

Hård öppning är att vänta i V75-3 vilket gynnar 7 Almas Caviar. Får vi se en klassisk Flemming-svepning på bortre långsidan? Fyra procent.

Örjan Kihlström upp bakom en Gocciadoro-tränad häst till tre procent måste med på kupongen. Skräller med 5 Abbys Wise As (V75-5).

Tänk på att...

… Axevalla är en riktig skrällbana där bland annat Sveriges största travvinst konstruerades av ett geni för cirka 12 år sedan.

… två lopp med 15 hästar och voltstart gillas skarpt, mer sånt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spiken

11 Unico Broline (V75-1) har ett lopp i kroppen och borde ha goda möjligheter att speeda ner samtliga till slut. Spelprocenten är helt okej och det finns värde i att ta ställning direkt på V75. Att hästen är en flygmaskin den sista biten, det vet vi sedan tidigare.

1 Global Believer (V75-3) har ett perfekt läge och borde kunna ta sig till ledning. Väl där är han mycket svårtuggad och jag blir inte förvånad om de andra får svårt att plocka ner honom. Spets och slut för en häst som inte är favorit, ja man tackar.

Miljonrensarna

9 Dream of MoneyD E. (V75-4) låter det uppåt på från tränaren och kusken Hans Crebas. Hästen är i absolut toppslag och trivs att få spara speeden i ryggar. Med rätt resa blir hon jobbig att stå emot på Axevallas upplopp. 12 procent.

12 King of Greenwood (V75-5) är van vid att ha dåliga utgångslägen och lördagens race är inget undantag. Men stämmer det kan han vinna loppet men det krävs att det blir kört på rätt sätt. Men jag tänker inte spricka på honom till sex procent.

1 Bottnas Idol (V75-6) gjorde det bra senast efter lång vila och borde rimligen vara ännu bättre nu. Tränaren och kusken Preben Sövik deklarerar hårt tempo och att köra i ledning så länge det går. Större under har skett. Sex procent.

Tänk på att...

… Axevalla arrangerar Trippeltravet och under lördagens V75-spel är det en jackpott där en ensam vinnare kan ta hem minst 51 miljoner. Det kittlar naturligtvis lite extra.

6 Admiral As blir megafavorit att ta hem Axevallalöpningen (V75-7). Tränaren låter jättenöjd men det är totalt iskallt på liret. Här jobbar vi skräll. Kanske kan 7 Milligan's School vinna loppet för tredje året i rad?

… omgången ser riktigt svår ut och skulle det bli favoritfall i avslutningen, då tror jag det blir miljonutdelning.

3 Black Fire (V75-3) med kusken Gustav Johansson var strålande senast, men nu tror jag de får tufft att plocka ner min vinnare som tar ledningen, 1 Global Believer.

… om det mot förmodan är någon som inte vet om att Axevalla har Sveriges längsta upplopp så säger jag det här igen – 227 meter.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Axevalla på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Tidiga V75-tanken med Micke Korhonen. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

1 Global Believer (V75-3) sköt till fint när luckan kom 150 meter före mål senast och hann fram till seger. Öppnar raskt och jagar sin tredje raka.

6 Admiral As (V75-7) har haft bakspår i de två senaste starterna och avslutade loppen fint. Gick 10,3 sista varvet i spåren senast och visade full form. Blir svår att slå här.

Miljonrensaren

1 Giannas Love (V75-4) gjorde det bra senast i Halmstad. Inte visat någon startsnabbhet, men kan ändå få en fin resa. Örjan Kihlström kör hästen för första gången. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är jackpottdags igen när Axevalla står för värdskapet.

… det är en öppen och svårlöst omgång. Det bjuds på många fina och spännande lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 51 miljoner på lördag. Här är alla V75-system. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Systemen ”Erik Petterssons V86”, ”Sportbladets Insider” och ”Rainmans Exklusiv” gav åtta rätt på V86 under onsdagskvällen.
Systemen ”Erik Petterssons V86”, ”Sportbladets Insider” och ”Rainmans Exklusiv” gav åtta rätt på V86 under onsdagskvällen.

MISSA INTE: Möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem!

ANNONS: Här ryggar du Livesystemet. [Extern länk]

LIVESYSTEMET:

V75-1: 2 Longgone River (res 1-5)

V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 9 (res 2-11)

V75-3: 1, 2, 4 (res 9-5)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10 (res 6-8)

V75-5: 4, 5 (res 2-3)

V75-6: 1, 3, 5, 6, 10, 11, 15 (res 12-4)

V75-7: 9, 11 (res 1-12)

3 528 rader / 1 764 kronor

RANKING

V75-1: 2-1-5-11-3

V75-2: 7-3-9-6-4

V75-3: 4-1-2-9-5

V75-4: 3-5-4-1-10

V75-5: 4-5-2-3-6

V75-6: 3-10-6-15-5

V75-7: 9-11-1-12-10

RÄTTA RADEN

V75-1: 11 Lorenzo Boko, värde: 94 kronor.

V75-2: 6 Dynamite Sensation, värde: 315 kronor.

V75-3: 4 Four Guys Dream, värde: 389 kronor.

V75-4: 3 Fiftyfour, värde: 719 kronor.

V75-5: 10 Lucky Guy Boko, värde: 7 346 kronor.

V75-6: 15 Seventh Heaven, värde: 69 498 kronor.

V75-7: 9 Velten Swarovski, värde: 154 115 kronor.

UTDELNING

7 rätt: 154 115 kronor.

6 rätt: 1 043 kronor.

5 rätt: 79 kronor.

Denna chatt är stängd.

 • Nils Larsson
  19 november 202218.53

  Grattis till alla vinnare och tack för att ni var med under dagen.

  Ha nu en fortsatt trevlig helg!

 • 19 november 202218.53

  Snygg DD Nils, Hade med 15 på V75 men tyckte inte den var het på DD.

  Ha en fin kväll!

  Stefan H

  Tack!

  Nils Larsson
 • Nils Larsson
  19 november 202218.53

  RÄTTA RADEN

  V75-1: 11 Lorenzo Boko, värde: 94 kronor.

  V75-2: 6 Dynamite Sensation, värde: 315 kronor.

  V75-3: 4 Four Guys Dream, värde: 389 kronor.

  V75-4: 3 Fiftyfour, värde: 719 kronor.

  V75-5: 10 Lucky Guy Boko, värde: 7 346 kronor.

  V75-6: 15 Seventh Heaven, värde: 69 498 kronor.

  V75-7: 9 Velten Swarovski, värde: 154 115 kronor.

  UTDELNING

  7 rätt: 154 115 kronor.

  6 rätt: 1 043 kronor.

  5 rätt: 79 kronor.

 • 19 november 202218.52

  Grattis alla som vann idag och tack Nils

  Fia
 • 19 november 202218.50

  Min rysare för dagen som jag varnade för störtdyker till andra plats

  Taktikern

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln