”Jag har jagat honom länge – en kul tipsidé”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 söndag 26 juni på Kalmar

André Eklundh och Oskar Run är en kul tipsidé i V75-inledningen på söndag.
André Eklundh och Oskar Run är en kul tipsidé i V75-inledningen på söndag.

På söndag avgörs V75 på Kalmar med 54 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången söndagen den 26 juni. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

I lördags prickade systemet in sju rätt till 7 668 kronor i vinst per system.


ANNONS: V75-jackpott 54 miljoner på söndag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Helgens rad blev lättfunnen och precis som då bjuds det jackpott. En spik senast blir hela tre den kommande helgen, och det innebär oerhört många skrällstreck i garderingsloppen. Får vi se någon tokglömd enprocentare hinna fram?

Gulddivisionen innerhåller en kvartett före detta Elitloppshästar och jag streckar tre av dessa. Innan startspåren blev klara såg det rätt upplagt ut för Click Bait men från spår tio blir det knappast en promenad i parken. Det kan dock kännas bra för hästen efter två tuffa spetslopp på raken. Nu slipper han vara med från start och kan spara speeden till upploppet i stället. Jag väljer dock att tippa en annan, som jag hoppas hittar till ledningen.

V75-1:

2 Oskar Run står verkligen på tur för en fullträff. Jag har jagat honom sedan hockeyfrillan var modern och efter senaste insatsen fortsätter jakten. Då, på V75, testades Oskar barfota för allra första gången och vilken effekt det fick såg nog alla. Femåringen lever huvudsakligen på sin styrka men såg smällfin ut över mål. Adielsson körde mycket taktiskt från ett omöjligt läge och sista biten flög hästen fram. Jag klockade Oskar till under 10/700, och så snabbt lär han knappast ha avslutat många gånger tidigare. Min förhoppning är att det blir samma balans på söndag, och klarar kusken bara det svåra startspåret blir detta superspännande. Kul tipsidé.

9 Rossi Garline var riktigt bra vid V75-segern för tre starter sedan och min klocka visade under 10/700 i spåren. I finalen senast hamnade man som väntat långt bak i kön men det var trots allt en tätplacering som rök när Rossi slungade sig i galopp in på upploppet. Klart enklare motstånd nu och passande distans. Räknas givetvis tidigt och Erik vet ju vad han gör när han väljer Rossi före Oskar. 

4 Black Fire är kraftigt på gång med tre lopp efter vila. Näst senaste segern blev rätt så billig efter att kusken vaket kört sig till spets från tillägg, och det krävdes sedan inte snabbare än 15/700 för att vinna enkelt. Black Fire var desto vassare senast då han trots dödens bara försvann ifrån konkurrenterna via 11/700. Gustav är en duktig körsven och hästen rask ut från alla spår i voltstart. Tre av karriärens fem segrar är tagna från spets, men han är oöm för positioner. Står stenhårt inne på pengarna.

5 Feel the Benefit är i grymt skick just nu. Kolla upp spurten vid segern för tre starter sedan. Visst, motståndet var inte det tuffaste men intrycket läckert. Näst senast bollade han med konkurrenterna och klippte med öronen över mål. Senast blev det tokigt. Djuse körde för ledningen men fick lite överraskande svar av en 20-oddsare. Trots ett tufft lopp stred hästen som ett finskt lejon och var väl en läpp från att hålla undan för Reddington. Duger bra även på V75.

7 Loyal Cash har fått en bra start hos duktige Adrian Kolgjini. Rejäl vid dödensvinst i april, fina 10/700 i skymundan bakom en för dagen grym vinnare för tre starter sedan, ursäktad efter en 10/1000-öppning näst senast. Senast höll Loyal Cash ledningen rätt smärtfritt men stod inte att känna igen. Kanske satt urblåsaren mindre än två veckor tidigare fortfarande i benen? Ska räknas och hade rankats högre om det inte vore för magplasket senast. Hästen är ovan vid voltstart men Adrian är duktig från springspår.

3 Fantleroy är inte alls så tokig. För tre starter sedan var han positiv på V75 mot bättre hästar än så här (King of Greenwood/Under Armour). Näst senast borde han nog hållit undan från spets men får ändå godkänt. Senast blev det en spårsnål resa i kön och inte mycket glöd över upploppet, men han lär ha bränt en hel del krut i de många återkallade starterna. Emma är riktigt duktig, Martin likaså. Näst senast dök man till ledningen från just spår tre. Här finns det skrällkapacitet.

6 Mojito Day lever på sin fina styrka och distansen passar som hand i Micke Nybrinks sommarhandske. Senast fick Fredrik Perssons tuffing visserligen allt serverat men han avgjorde på fint sätt, på speed dessutom. Tuffare motstånd nu men Mojito duger på V75. Mojito är anmäld med skor runt om vilket vore ett minus då hans fem senaste segrar är tagna barfota. Voltstart är heller inte något plus. Vid enda försöket från springspår kom hästen inte alls iväg.

11 Lucifer Boko är lite upp och ner. Formen är dock god för dagen och han har stått för flera fina insatser på sistone. Senast visade han under 11/500 i tredjespår på 800-metersbana. Han står hårt inne på pengarna nu men trivs med Oscarsson. Viss chans.

1 Baroncini Jet är väl ingen superstjärna men har trots allt visat bra form på sistone. Näst senast fick han visserligen mycket gratis men var inte så värst stort slagen om segern (och på linje med min tipsetta Oskar Run över mål). Senast spetsade han enkelt men blev ändå en munsbit till slut. Distansdebut.

8 Wish Me Magic kan flytta på sig med rätt resa men är färsk i klassen. Har visat bra form på sistone efter invändiga smygresor. Smyger med på nytt och hoppas på fritt i tid.

V75-2:

5 Palmyra har testat lyckan på V75 i höstas och var då rätt blek om nosen. I regi Joakim Lövgren har hon dock höjt sig flera klasser och imponerat stort. Överlägsen från spets näst senast och raketspurt från omöjligt läge senast. Om jag såg rätt gick hon under 8/600 och det gör inte många märrar, eller hingstar för den delen, om i lägsta klassen. Kördes då barfota runt om och det fick en sjuhelsikes effekt. Vinner om hon är lika bra, och kan dra iväg riktigt snabbt bakom bilen. 

9 Real Scotch har gjort allt rätt och radat upp sex raka segrar. Den toppstammade fyraåringen lekte med konkurrenterna senast via 11/700 och även om det ännu inte ser helt fläckfritt ut i travet är detta tveklöst en grabb med framtiden för sig. Han kanske inte har samma fartresurser som Palmyra, samt måste rekordsänka ordentligt på söndag, men är bra nog att vinna ändå. Distansdebut nu och bakspår är ett litet minus. Debuterar dock med en amerikansk sulky.

2 Franklin Zet infriade väl inte riktigt förväntningarna i tidigare regi och finns sedan en tid tillbaka i träning hos Hanna Lähdekorpi. Detta handlar om en riktigt startsnabb häst som tagit båda sina vinster från spets. Senast hamnade han galet till på V75 och då räckte det inte att han travade under 11/700 i skymundan. Motståndet avskräcker inte och kan leda runt om.

1 La Merida stod för en härlig årsdebut. Från tredje utvändigt mosade hon ner sina konkurrenter under slutvarvet och det var inte tomt i mål på 11/700. Näst senast mötte hon bland annat Gordon Brodde på V75 och avslutade då starkt efter en del positionsstrul. Två starter över den aktuella distansen har resulterat i lika många segrar. Innerspår har hon haft vid två tillfällen och missat ledningen båda gångerna. 

7 Ove Palema är en glänsare som kanske inte riktigt levt upp till sin fina exteriör. Senast var han dock förbättrad från kön och det var bra fart över mål. Snabb ut men det kan strula från spår sju. Goop är dock Goop.

11 Andover Heaven har matchats i enklare sällskap och kammat hem tre vinster på sina fyra senaste starter (samtliga från ledningen). Han och Adrian är obesegrade ihop efter två försök. Tuffare motstånd nu och skräpläge, men barfota runt om för allra första gången.

12 O.M.Gogentle är bra för klassen. Han visar upp en härlig inställning men senast blev han generad till galopp med drygt ett varv från mål. Tål ett offensivt upplägg och gissa om Kent kommer att gunga i sulkyn över upploppet. Fyra av hästens fem vinster är tagna från ledningen, dit når han givetvis inte från spår tolv.

6 Dig for Ember är ganska oansenlig men visade fin form tidigare i år. Senast testade han lyckan på V75 och det löste sig perfekt med spets och släpp. Tyvärr stannade ledaren och drog med sig Dig for Ember bakåt. Vi drar ett streck över det loppet. Han är snabb ut och speedig med rätt resa. Då loppet inte ser ut att hålla någon högre klass kan det bli en hygglig placering.

10 Nightwatcher var ute mot några av söndagens konkurrenter näst senast och var chanslös mot dessa efter ett lopp utvändigt ledaren. Senast fick han loppet kört i halsen och gick väl helt okej över upploppet, utan att kunna utmana.

V75-3:

1 Iceland Falls blir ytterst svår att tas med här. Senast spände man bågen och testade i Harper Hanovers lopp. Det blev ingen större utdelning då men det kanske inte var oväntat mot de kanonerna. Näst senast avslutade hon starkt och var endast slagen av kanonen Oscar L.A. Vid segern för tre starter sedan fångade hon enkelt in Marion Fouty Bon via 10/700. Hur bra den senare är såg vi om inte annat förra veckan. Passande motstånd och kan vara ett spikalternativ.

9 Digital Class är en riktig hedershäst som sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp. Senast var hon ute i storloppet Jämtlands Stora Pris och var oerhört positiv. Med bättre klaff på sista bortre långsidan hade hon kanske spurtat in som tvåa bakom Vernissage Grif. Hon var utan chans mot Iceland Falls när de möttes i Örebro men jagar revansch på söndag. Hett motbud.

4 Devs Daffodil agerade lite trögt senast men fick sedan upp farten fint över upploppet. Hon är oerhört speedig med rätt resa och går ner i klass till den här starten jämfört med getingboet hon startade i under Elitloppshelgen. Kan slå till.

2 Florist avslutade rätt bra i skymundan senast men var långt efter en hårddragande Marion Fouty Bon. För tre starter sedan flög hon fram över upploppet mot bra mycket tuffare konkurrenter än dessa (Honey Mearas vann före Sayonara). Skor runt om senast, barfota runt om nu. 15:e gången gillt?

7 Audrey Effe stod för en positiv comeback. Hon fick då en vilsam löpning i rygg på ledaren och höll farten fint via 10/500, i ett lopp som vanns av Lucifer Lane. Audrey mötte i höstas Elitloppshästarna Brother Bill och Snowstorm Hanover. Hon är snabb ut och möter klart lättare motstånd än vanligt. Minuset är att hon kanske inte visat den där riktiga vinnargnistan de senaste åren.

10 Betting Pacer orkade inte alls från utvändigt ledaren senast men det må henne vara förlåtet. Gången innan avslutade hon okej på open stretch men inte på långa vägar lika rappt som Florist.

5 Beauty Wind fick äntligen vinna senast efter 18 raka starter utan att få stå överst på pallen. Hon gjorde det i ett enklare sällskap och det behövdes inte snabbare än 13/700 då ledaren trampade vatten upploppet ned. Bortvald av Björn.

V75-4:

7 Breidabliks Kahlua väljs visserligen bort av Conrad men ska duga alldeles utmärkt ändå. I höstas skrällvann hon ett Breeders Crown-försök och slog då toppmärrar som Fifty Cent Piece, Global Brilliance med flera. Inga segrar hittills i år men det finns förklaringar. Näst senast tampades hon med bland annat Margareta Tooma och Marion Fouty Bon, och senast blev precis allt fel med inledande runda i tredjespår och sedan störning till galopp (hon såg riktigt gåvillig ut i det läget). Mycket passande motstånd nu och Marc har tre segrar på sina 15 senaste starter. Barfota runt om nu, precis som vid Breeders-segern. Kul tipsetta.

14 LaFerrari Dimanche var chanslös trots 11/700 på V75 näst senast. Senast var hon favoritspelad mot betydligt mer rutinerade damer än de hon ställs emot på söndag. Då tog hon enkelt hand om ledningen och loppet borde ha varit över i samma veva, men man såg tidigt att "Ferrarin" vaknat upp som en Fiat den dagen. Jag vet inte vad som var fel på hästen men eftersom man startar igen bara någon vecka senare kan det inte ha varit någon större grej. Normalt sett ska det vara toppchans, men med den senaste insatsen på näthinnan, samt bakspår på tillägg, måste hon garderas. Här kan det skrälla!

8 Coco Chanel Effe är småintressant här. Hon inledde karriären ytterst lovande och radade upp vinster. För fyra starter sedan satt hon fast med rubbet sparat mot ett stentufft motstånd där topphästen Callmethebreeze startade. Senast mötte hon några kulltoppar men snubblade sig i galopp med till synes krafter sparade. Möter mycket enklare hästar än vanligt och jag är i ärlighetens namn en smula förvånad att Björn väljer bort henne, men eftersom han gör det måste han tro väldigt mycket på sin egen uppsittning.

1 Whispering Hills har tagit båda sina vinster från ledningen och kusken lär inte vara ett dugg sugen på att släppa här. Senast var hon helt chanslös mot en rätt fin Nurmos-häst och möter ännu lite tuffare motstånd nu. Vanlig vagn igen, den är hon ännu segerlös med. Björns val.

2 Easy Star har verkligen blommat ut på barfotabalans och är ännu obesegrad felfri med denna. Näst senast krossade hon allt från dödens via 12/700, även om aktionen inte flöt perfekt. Senast satt hon långt ner i kön och felade till synes helt utan anledning precis då attacken skulle sättas in. Nu hoppar chefen upp men ledningen lär vara upptagen. Missgynnas av att det är så få deltagare på start.

10 Maggiore är kapabel. Senast, som uppanmäld, slungade hon sig i galopp i starten och tappade mycket. Upphämtningen var dock av bästa märke och för tre starter sedan spöade hon Anastasia Tav regelrätt. Pass upp!

9 Anastasia Tav fick det mesta gratis senast men var ändå mycket positiv mot tuffa hingstar. Hon serverades då en rent ljuvlig invändig resa i stenhårt tempo och avgjorde säkert via 11/700 på topptid för klassen. Möter bara ston nu, klart plus, och rundar många under slutvarvet. Bakskor och vanlig vagn nu är två minus.

6 Bring Me Money har väldigt hög kapacitet men hittills i år har hon inte visat mycket av värde. Utan chans mot Anastasia Tav näst senast, hejdlös startgalopp senast. Man ska givetvis inte såga denna speediga märr i ett lopp som detta men hon hamnar en bit ner i ranken på grund sin svårbedömda dagsform.

4 Biscuit brukar spetsa i voltstart men frågan är om kusken verkligen är sugen på att köra i ledningen mot V75-motstånd. Karriärens enda seger är dock tagen från just spets och hon har visat fin form på sistone. Skrällbud.

13 Aroseforyou är mycket bra i ordning. Ordentligt uppanmäld senast men avslutade positivt på open stretch (Lady Beluga vann). Trivs utmärkt med Kevin i sulkyn men har ett på papperet hopplöst utgångsläge med bakspår på tillägg. Dessutom skor runt om och vanlig vagn.

11 North Dakota har visat nedåtform ett tag men var trots allt förbättrad senast. Fastnade då med mycket sparat, låt vara i ett enklare sällskap. I toppslag är hon bra nog att vinna ett lopp som detta, men jag anar att formen inte riktigt är på den nivån just nu. Adielsson upp och slinker med som sista häst på lappen!

V75-5:

7 Natorp Bo föll med flaggan i topp senast. Han fick gå utvändigt ledaren under slutvarvet och stred berömvärt hela vägen in via 9/700. Näst senast vann han överlägset från ledningen och att detta handlar om en mycket bra häst för klassen vet nog de flesta. Han är rask ut och kusken försöker nå spets. Får tipset och är faktiskt ett tänkbart förslag till singelstreck. Kul lopp där de fyra på papperet hetaste deltagarna alla hade otur i spårlottningen.

8 Rotate är en topphäst i grunden och kanske börjar han hitta tillbaka till fjolårets storform? Senast fick han en vilsam löpning i rygg på ledaren och höll jämna steg med speedkulan Eddy West över upploppet. Rotate gör nog sina allra bästa lopp i ledningen och denna gång lär Björn knappast lägga några fingrar emellan, spåret till trots. Segerstrider, trots att det lär bli smått omöjligt att ta en längd på Natorp Bo. 

11 Champ Lane stod för en underbar debut i regi Jernemyr/Sedström. Det kunde nog inte gått så mycket bättre än vad det gjorde. Från ett bakspår hamnade man långt ner i fältet, men sedan gjorde kusken precis allt rätt. Via 10/700 avgjorde Champ Lane lätt och det var nog en lättad duo efter loppet då hästen som bekant köptes för dyra pengar. Helt annat motstånd nu men så fin som han såg ut i Visby ska han tas på största allvar även i silverdivisionen. Synd på läget och han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån.

10 Laradja Vrijthout var en av hela Elitloppshelgens stora behållningar då han såg ut att jogga en 9-tid från ledningen. Senast testade man lyckan mot Norge-eliten och då var han helt chanslös från kön. Det råder nog inga större tvivel om att detta är en häst som växer många klasser i ledningen, och därför var det förbaskat synd att dra Svarte Petter på nytt. Med framspår hade detta kunnat vara en spik, nu åker han istället ner något hack i ranken. 

5 Adde S.H. har dubbla V75-segrar i raden och har då slagit bland annat Oscar L.A. I årsdebuten övertog han ledningen och höll sedan undan för en snabbt avslutande Rackham. Som ni hör så är det inga dussindjur han spöat på sistone. Hans sju senaste vinster är dock tagna över kort distans och jag gissar att man inte vill vara med i någon utdragen spetskörning här. Smyger med och knäpper många i spurten.

9 Galantis kan vara en jätteskräll att se upp med. Han fick inte chansen näst senast i en mycket tuff silverfinal och hade knappast slutat sämre än tvåa med lite klaff. Senast fick han åter en snäll resa och avslutade bra, inte stort slagen. Intressant smygläge.

1 A Good Point har inte riktigt levt upp till mina förväntningar och var senast chanslös mot Natorp Bo. Öppnar sylvasst och det blir barfota runt om. Får ett skrällstreck av den anledningen.

12 Sandsjöns Enzo kan "allt" i ljusa stunder och kutade en 10-tid över medeldistans den här årstiden i fjol. Den formen har han inte visat upp i år och senast var han helt chanslös trots en bra resa i ryggar. Går inte att tro på från bricka tolv.

V75-6:

4 Racing Mange har stått för en fantastisk comeback efter hovbensfraktur och har på papperet en mycket passande uppgift i högsta klassen. Han var grymt bra vid segern för tre starter sedan då han via tredjespår till spets bara lämnade konkurrenterna. Näst senast fick han allt sparat i ett lopp som vanns av kanonen Bepi Bi. Senast serverades Mange en snäll resa men lyckades inte riktigt få upp farten vid fritt. Jag tar inte så hårt på det och skulle han nå ledningen på söndag måste det vara toppchans.

10 Click Bait må ha vunnit elva lopp i karriären men jag undrar om han ändå inte gjorde sitt livs lopp senast vid förlusten. Först var han med om en ursinnig öppning, sedan överfallen av Selected News där Mika Forss försökte knycka handväskan men istället möttes av pepparsprayen. Att Click Bait på något sätt lyckades hålla till tredjeplatsen är ett smärre under. Hatten av. Stefan Melander har det vältränat och även om bakspåret är ett minus så är distansen inte det, och dessutom slipper man ju nu bränna krutet för tidigt. Förr eller senare kommer de många tuffa loppen sätta sina spår men "Clicken" är grym just nu och räknas i alla sällskap.

1 Gareth Boko ska normalt sett ha vettig segerchans i ett lopp som detta, åtminstone om han är lika vass som vid segern för fyra starter sedan. Han var inte ett tugg sämre i Finlandia Ajo gången efter men chanslös mot Click Bait näst senast, och blek från kön i Östersund. Innerspåret är inte helt lyckat. Han har haft innerspår hela sex gånger men bara spetsat vid ett tillfälle, och det var så långt tillbaka i tiden som 2016. Kusken kommer att göra ett ärligt försök men det mest troliga är ändå att någon hinner före per omgående. Det gäller då att hitta ut och i normalt slag kan Gareth Boko krossa allt.

6 Rackham gör visserligen debut i högsta klassen men detta var inte den tuffaste gulddivision som skådats. Senast avslutade han under 10/700 och tog mycket på Adde S.H. över upploppet. Det var nog skönt för hästen att för ovanlighetens skull slippa dödens, men nu till helgen säger min magkänsla att det är just där han kommer att sitta in på slutvarvet. Spår sex är ganska chansartat. Han är hygglig ut men ingen raket och slipper Rackham bara inledande vingel kan det gå vägen.

2 Ultion Face har alltid varit en supertalang men tyvärr har han stoppats upp av galopper. Ett tag felade han i sju raka starter och han har också gjort bort sig i samtliga storlopp sedan han var två år gammal. Kanske har nu äntligen polletten trillat ner och Ultion har varit riktigt uppåt på sistone. 10/700 från kön senast bakom Holy Water och det var en bra insats, även om han föll ur travet en del över upploppet. Lika snabbt gick det gången innan och från ett perfekt utgångsläge ska man nog inte räkna bort honom helt. Kort distans är nog ändå inte ett plus.

7 Milligan's School galopperade hejdlöst senast och det var ett tag sedan han rosade marknaden. Björn Goop upp tackar ingen nej till, men från spår sju måste man ha lite flyt. 

5 Super Nice är inte alls så tokig. Stred tappert mot Coin Perdu för tre starter sedan, helt överlägsen näst senast och bra från dödens senast. Martin Malmqvist gör det mesta rätt och går mot ett rekordår. Tufft emot, absolut, men om man letar efter långskott så...? Nu rycker man dessutom framskorna, vilket är ett plus.

12 Holy Water är i sitt livs form. Lätt från ledningen senast, bra avslutning bakom Night Brodde gången innan. Tyvärr helt fel läge nu.

11 Global Welcome är på gång. Vass spurt näst senast och fast med allt sparat senast. Läget gör dock att segerchansen känns minimal.

3 Forfantone Am var chanslös mot Global Welcome och de övriga senast. Gången innan höll han farten helt okej bakom bland annat Hail Mary. Senaste vinsten togs 2020 och trots ett pangspår blir det svårt att bryta förlustraden.

8 Sweetman letar efter formen och lär väl inte kunna ta ledningen från ett åttondespår? Eller? Senast hängde han mest med mellan hästar men går som bekant inte ett hammarslag bakifrån.

V75-7:

Om ni precis har orkat er igenom huvudrätten ovan så borde det väl kännas skönt med en liten mer skonsam efterrätt? Inte ska jag väl rabbla upp hela fältet när en blivande topphäst dyker upp i startlistan? Nej, jag lovar. Ni kan andas ut. Statisterna göre sig icke besvär. Jag drar ett streck vid halva fältet, och även då är man generös. Chefen hänger över en på jobbet, barnen ska plockas upp på dagis, middagen lagar sig inte självt, partnern tycker att du spenderat på tok för mycket tid med att läsa spaltmeter om våra fyrbenta vänner. Det har jag full förståelse för och besparar er lite tid genom att hålla mig kortfattad i V75-avslutningen.

11 Charliebrown Effe. Egentligen skulle jag kunna nöja mig med namnet. Maken till metamorfos har jag inte sett på länge. Han har stått för den ena uppvisningen efter den andra och här har Gennaro Casillo något för de större loppen på sikt. Ny i klassen men det lär knappast stoppa honom. Oavsett upplägg ska det vara toppchans. 

6 Gerben står hårt inne på pengarna men det borde inte vara några problem. Jättefin vid spurtsegern senast och lär köras offensivt nu. Barfota runt om och debut med amerikansk sulky. Slutar tvåa?

5 Amorcer Levallo var kanske bättre än någonsin senast. Krossade då allt under slutvarvet och försvann till överlägsen seger. Nu blir det dessutom barfota runt om. 

1 Stenson var senast ute i samma V75-final som Charliebrown Effe och avslutade fullt godkänt från kön via 10/700. Thomas Uhrberg drog vinstlotten i spårlottningen och det blir nog svårt för övriga att ta en längd på Stenson. Näst senast släppte kusken ledningen, hur går tankarna nu? Att svara både Lugauer, Crebas och Ebbinge låter inte som ett recept för framgång.

4 Ornello mötte silverhästar senast och stred tappert från ledningen. Nu åker amerikavagnen på för andra gången i karriären och om det är någon kusk som ska svara Rick Ebbinge och Charliebrown Effe så är det herr Lugauer. 

3 Frodo Cash avslutade visserligen runt 10/500 senast men tycks sakna den där riktiga toppformen. Bra läge och skrällkusk nummer ett upp i sulkyn, men jag har trots allt ingen större feeling för att Frodo är bra nog att matcha Charliebrown Effe. 

Tidiga spikarna:

5 Palmyra (V75-2) är anmäld barfota runt om, precis som senast. Då stormade hon fram över upploppet likt Carola i Melodifestivalen 1991. Då värsta konkurrenten drog bakspår ökar segerchansen rejält och trots tuffare motstånd väljer jag att spika henne. Ännu ett förvandlingsnummer från stall Lövgren.

1 Iceland Falls (V75-3) har en ytterst passande uppgift och borde ha vettig chans att leda runt om. Hon är rask ut och har spetsat båda gångerna då hon haft just innerspår bakom bilen. Hon är fyra av elva i den positionen och har visat härlig form en längre tid. Loppet drog inte ens fullt fält och jag hade inte haft några invändningar om det hamnat utanför V75-kupongen. Vettig spik i jakten på jackpottmiljonerna.

11 Charliebrown Effe (V75-7) gör visserligen debut i bronsdivisionen men då det inte döljer sig någon Oscar L.A., Phoenix Photo eller Unico Broline i startlistan så ska det vara toppchans till att utöka segerraden. Spåret spelar ingen större roll och jag har svårt att se hur duktige Rick Ebbinge ska undgå att vinna detta. Kör bara i tid, Rick, så löser det sig.

Tidiga skrällarna:

2 Oskar Run (V75-1) höjde sig ordentligt på barfotabalans senast och lär knappast vara missgynnad av att distansen nu är halvvarvet längre. André vann V75 tidigare den här månaden och känner hästen väl. Oskar kom inte iväg så värst bra från spår två senast det begav sig men desto bättre gången innan. Ska inte behöva hamna för tokigt på det. Chansspik för den våghalsige.

7 Breidabliks Kahlua (V75-4) har slagit betydligt bättre hästar än så här och jag är lite inne på att chefen gjort ett felval här. Barfota runt om och passande motstånd. En speedig märr som kanske blir en smula bortglömd. Gå dock inte på den minan. Hon ska med på allt!

Jag vill placera 7 Natorp Bo (V75-5) här men befarar att spelarkåren är med på noterna och gör honom hårt betrodd, kanske till och med favorit, så vi drar istället till med speedkulan 9 Galantis som körs på chans men absolut kan blixtra till. Blir nog rejält bortglömd från sitt bakspår.


ANNONS: V75-jackpott 54 miljoner på söndag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 (11-1)

V75-2: 5 Palmyra (9-2)

V75-3: 1 Iceland Falls (9-4)

V75-4: 1, 2, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14 (5-15)

V75-5: 1, 5, 7, 8, 9, 10, 11 (12-6)

V75-6: 1, 4, 6, 10 (2-7)

V75-7: 11 Charliebrown Effe (6-5)

Systemkostnad: 2 156 rader/1 078 kronor

Banfakta, Kalmar

Banförkortning: Kr

Längd: 1 000 m

Bredd: 25,5 m (2140 m), 26,0 m (1640 m)

Upplopp: 207 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 640 meter volt

1 Baroncini Jet - Ohlsson U 0 2 0 4 2 13,5

2 Oskar Run - Eklundh A 2 2 5 3 3 13,5

3 Fauntleroy - Malmqvist M 4 1 3 2 0 14,8

4 Black Fire - Johansson G 2 2 3 1 1 15,3

5 Feel the Benefit - Djuse M A 0 5 1 1 2 14,5

6 Mojito Day - Persson F 2 5 7 6 1 14,3

7 Loyal Cash - Kolgjini A 4 1 2 4 4 14,2

8 Wish Me Magic - Lähdekorpi H 4 2 6 2 2 15,6

9 Rossi Garline - Adielsson E 6 2 1 7 d 15,1

10 Ismael F.Boko* - de Haan M 1 6 0 4 3 15,0

11 Lucifer Boko - Oscarsson K 5 0 3 1 3 14,5

12 Darlington - Goop B 4 1 0 3 0 15,2

V75-2, 1 640 meter auto

1 La Merida - Koskela J 0 1 5 6 1 12,6a

2 Franklin Zet - Lähdekorpi H 1 0 2 3 6 12,4a

3 Alfas Lucky Luke - Wiman J 0 2 1 2 5 13,6a

4 Cabasse - Pieters D 1 2 4 5 2 11,5a

5 Palmyra - Lövgren J 0 2 2 1 2 11,4a

6 Dig for Ember - Oscarsson K 1 1 4 0 0 13,0a

7 Ove Palema - Goop B 2 2 5 3 4 12,9a

8 Spectre - Mahony P 2 4 6 4 2 13,8a

9 Real Scotch - Adielsson E 1 1 1 1 1 14,7a

10 Nightwatcher - Persson F 1 2 2 6 3 13,4a

11 Andover Heaven - Kolgjini A 0 1 1 3 1 12,9a

12 O.M.Gogentle - Knutsson K 1 4 1 3 d 12,8a

V75-3, 2 140 meter auto

1 Iceland Falls - Djuse M A d 3 1 2 0 11,5a

2 Florist - Oscarsson K 3 0 3 0 4 11,3a

3 Aperfecttric - Niklasson M 6 2 8 7 0 11,7a

4 Devs Daffodil - Lugauer C 4 8 4 d 4 10,9a

5 Beauty Wind - Karlsson P 7 4 6 5 1 11,7a

6 Micro Vick - Eriksson C 3 1 3 3 4 11,5a

7 Audrey Effe* - Goop B 6 3 6 7 3 11,5a

8 Call Me Brodda - Adielsson E 0 0 6 5 1 10,5a

9 Digital Class - Ohlsson U 1 3 4 2 4 11,5a

10 Betting Pacer - Eriksson K d 3 4 6 7 10,5a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Whispering Hills - Goop B 1 4 5 0 2 15,7

2 Easy Star - Untersteiner J 2 2 1 1 d 15,1

3 Miss Youniverse - Djuse M A 2 2 d 8 3 16,0

4 Biscuit - Uhrberg T 4 1 4 3 2 16,1

5 Heartbeat Julie - Karhulahti V 1 d 0 8 1 15,6

2 160:

6 Bring Me Money - Eklundh A 4 2 3 5 d 13,2

7 Breidabliks Kahlua - Elias M 5 3 d 6 d 13,1

8 Coco Chanel Effe* - Karlsson P 5 0 7 5 d 13,1

9 Anastasia Tav* - Ebbinge R 2 1 3 4 1 14,3

10 Maggiore - Lugauer C 7 4 2 6 4 13,6

11 North Dakota - Adielsson E 1 6 8 0 5 12,9

12 Queen Ligus - Niklasson M 1 3 2 d 8 13,8

13 Aroseforyou - Oscarsson K 4 0 1 0 3 14,7

14 LaFerrari Dimanche - Johansson H B 1 1 1 5 4 13,4

15 Beware Kronos - Forss M 4 5 0 2 3 14,3

V75-5, 2 140 meter auto

1 A Good Point - Kolgjini A 5 d 5 1 0 11,9a

2 Copaca Banana - Oscarsson K 2 2 6 3 0 10,9a

3 Valeur - Nordemo A 6 0 4 2 5 10,7a

4 Vichy Grif - Eklundh A d 8 d 2 0 10,2a

5 Adde S.H. - Untersteiner J 1 2 1 d 1 10,3a

6 All Star - Ingves P 8 d d 2 5 10,9a

7 Natorp Bo - Nordström P 2 5 1 1 3 11,1a

8 Rotate - Goop B 8 2 3 0 3 11,2a

9 Galantis - Mifsud T 1 4 3 7 3 10,3a

10 Laradja Vrijthout - Lugauer C 1 4 1 1 6 09,6a

11 Champ Lane - Ohlsson U 2 5 1 1 1 10,9a

12 Sandsjöns Enzo - Elias M 3 d 3 0 7 10,5a

V75-6, DD-1, 1 640 meter auto

1 Gareth Boko - Ebbinge R d 1 3 4 6 09,1a

2 Ultion Face - Kolgjini A 0 d d 1 2 10,4a

3 Forfantone Am - Jansson T 0 5 7 4 5 09,7a

4 Racing Mange - Lövgren J 0 1 1 0 5 09,5a

5 Super Nice - Malmqvist M 5 0 2 1 3 10,7a

6 Rackham - Eriksson C 1 2 5 4 2 10,2a

7 Milligan's School - Goop B 5 0 3 6 0 09,8a

8 Sweetman - Adielsson E 7 2 d 4 6 09,8a

9 Antonio Tabac - Djuse M A 7 2 0 5 4 09,5a

10 Click Bait - Lennartsson P 5 1 2 5 3 09,2a

11 Global Welcome - Ohlsson U 5 5 3 3 0 11,0a

12 Holy Water - Uhrberg T 8 5 2 3 1 10,1a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Stenson - Uhrberg T 1 1 2 5 7 12,5a

2 Hat Trick - Forss M 1 d 2 d 3 10,9a

3 Frodo Cash* - Ingves P 1 3 8 0 3 10,2a

4 Ornello - Lugauer C 3 3 5 1 2 13,4a

5 Amorcer Levallo - Lähdekorpi H 3 5 2 2 1 12,6a

6 Gerben* - Crebas H 4 1 8 6 1 12,8a

7 Spartak Face - Waldmüller M 5 4 5 4 3 11,2a

8 Image Rapida - Sjöström E 2 0 3 0 0 12,6a

9 Cruise - Goop B 3 3 3 7 5 11,7a

10 Beethoven - Pieters D 4 1 2 0 3 12,4a

11 Charliebrown Effe* - Ebbinge R 1 1 1 1 1 11,5a

12 Issiah - Lennartsson P d 4 2 4 0 11,4a


ANNONS: V75-jackpott 54 miljoner på söndag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!