V75-stjärnan är död: ”Klart det är tufft”

Vikens High Yield föll ihop i samband med ett lopp i Frankrike

Vikens High Yield tillsammans med Robert Bergh.
Vikens High Yield tillsammans med Robert Bergh.

V75-vinnaren Vikens High Yield är död.

I samband med ett lopp på torsdagen i Frankrike föll hästen ihop.

– Det är klart att det är tufft. Jag har haft honom i flera år. Det var en unik häst med skön stil, säger tränaren Robert Bergh till Expressen.

Under torsdagen tävlade Robert Berghs V75-stjärna Vikens High Yield i Cagnes-sur-Mer i Frankrike med Gabriele Gelormini i sulkyn.

Vikens High Yield var inte sig själv och togs ur loppet, för att joggas ner. Vid utfarten till banan föll han ihop död.

– Det är klart att det är tufft. Jag har haft honom i flera år. Det var en unik häst med skön stil. Det blir en personlighet över dem. Det är lite som att se en människa inom idrotten. Man tänker: borde man inte kunnat ha märkt någonting? Hur kan det gå obemärkt förbi, säger Robert Bergh till Expressen och fortsätter:

”Tråkigt och tragiskt”

– Det är samma med det här, fanns det något som tydde på något före? Det gjorde inte det. Det är beklagligt. Man förknippar ofta det som händer i lopp med heta och stressade hästar, det här var en filbunke som alltid är stark. Det stämmer inte in på olyckstillbud.

Mikael Fellbrandt är ägare och uppfödare till hästen.

"Det är riktigt tråkigt och tragiskt. Man blir påmind om att travlivet är tufft”, skriver han i ett sms till Travronden.

Vikens High Yield blev sju år och var en ständigt startande häst inom V75-spelet.

Under karriären sprang hästen in 2,4 miljoner kronor. Vikens High Yield vann 18 av 62 starter, enligt Svensk Travsports statistik.

De sista starterna gjorde hästen i Frankrike där det blev succé med två segrar och en andraplats med Eric Raffin i sulkyn, innan torsdagens tragiska incident.

Trav365 söker Robert Bergh

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN