V75-tips

”Bästa skrällen på V75 – brutalt underspelad”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Solvalla lördag den 5 februari • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Lucifer Lane är ett skrällspel på V75.
Lucifer Lane är ett skrällspel på V75.

TRAV

Fem system i andelslaget prickade alla 8 rätt på V86 i onsdags med som mest 82 000 kronor i vinst per system och över 7 000 kronor tillbaka per andel.

På lördag avgörs V75 på Solvalla med finaler i STL.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Bästa speldraget i omgången är brutalt underspelad, säger Erik Pettersson.


ANNONS: 82 000 kronor i vinst per system på V86. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Solvalla under lördagen med STL-finaler. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet av V75-podden Spets & Slut med Pettersson & Lipovac nedan.

BJÖRNKOLLEN TV: Se senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]82 000 kronor i vinst på V86

Vid onsdagens V86-omgång prickade fem system i andelslaget in alla 8 rätt. Så här gick det:

Sportbladet Jackpot

Total vinst: 79 593 kronor

Vinst per andel: 13 265 kronor

Travklubben Jackpot

Total vinst: 132 566 kronor

Vinst per system: 82 853 kronor

Vinst per andel: 16 570 kronor

Travklubben Special

Total vinst: 388 335 kronor

Vinst per system: 71 913 kronor

Vinst per andel: 14 382 kronor

Miljon-Axel Mega

Total vinst: 687 386 kronor

Vinst per system: 75 728 kronor

Vinst per andel: 5 825 kronor

Excelmannen

Total vinst: 163 512 kronor

Vinst per system: 74 323 kronor

Vinst per andel: 7 432 kronor

Förra lördagen prickade sex av systemen i andelslaget in alla sju rätt på V75. Bland annat satte Erik Pettersson Exklusiv till totalt 11 614 kronor och Flygares V75 till 12 238 kronor i vinst.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 14.57 fredagen den 4 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

7 Amalencius B.B. (V75-5) var ruskigt bra senast och jag begär inte att han ska vara bättre nu. Hästen kan öppna och om övriga kuskar har sett senaste loppet är det nog vettigt att släppa, Alldeles oavsett är det en bra chans – oavsett position. Är det någon man vill ska slå dessa straffsparkar så är det Örjan Kihlström, han gör inte många missar under vägen. Procenten är hög, men snudd på befogad. Skrällar får vi leta i övriga löp.

Miljonrensarna

1 Beartime (V75-1) är stabilare nu och har fått ett toppläge. Rygg ledaren och lucka. Då går ingen säker. Fyra procent.

9 Dandruff (V75-4) blandar och ger. Men det här stoet är bra! Ska inte vara spelad till blott en procent. Är jättefel!

12 Tale of Jacks (V75-7) har siktats hit. Ett skitläge, men formen är på topp. Och han är sylvass på speed. Några bra emot med framspår, men det kan bädda för lite överpace. Lääääängst ut... Tre procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler på Solvalla och det ser ut att bli fina förutsättningar för fina travrace på huvudstadsbanan på lördag. Kul!

… Margaretas Tidiga Unghästserie körs och ett lopp har lyfts in på V75-kupongen. Ett mycket bra initiativ!

… jag spikar en jättefavorit, då kommer jag att gå emot 4 Piemonte (V75-2) – för annars spelar man för att vinna småsmulor.

… V75-6, Gulddivisionen, är lurig. Spika – eller strecka på rejält – är mitt råd.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Jag har aldrig sett en mer spetsälskande häst än 2 Sweetman (V75-1). Han går ”ingenting” bakifrån – men i ledningen blir han som en retad tiger. Här ser det upplagt ut för ledningen igen och därifrån är Johnny Takter grym på att köra – och hålla igång. Jag ser ingen i loppet som kommer att trycka upp tempot och då blir Sweetman oerhört svårslagen. ”Bara” 36 procent i skrivande stund. Han har större vinstchans och om loppet hade legat som V75-7 hade spelet varit betydligt högre på Lars I Nilssons travare. Bästa spiken i omgången!

Miljonrensarna

Det är klart att 4 Piemonte (V75-2) har en jättechans att vinna. Men storfavoriter i den här låga klassen ska man vara försiktig med. Långresan gör att jag vill ”syna”. 5 Immigrant Am är riktigt bra för dagen. Han är snabb ut och får en fin resa. Tidig bakom favoriten. Tre procent.

Fråga mig inte hur det ska gå till, men 8 Kalle Taxam (V75-3) har toppform. Läget är skräp, men vi hoppas på lite körning och bra ryggar. En procent.

5 Lucifer Lane (V75-6) klassar jag som bästa speldraget i omgången. Brutalt underspelad och här hoppas- och tror jag att Johan Nilsson serverar honom ett lopp i rygg på 10 Ble du Gers. Andra ytter, sen sitter du still, Johan, och hoppas på lucka utåt eller inåt 200 kvar. Pang! säger det, i mitt badkar. Sex procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler på Solvalla, eller STL-finaler, som det så fånigt heter nuförtiden, och då brukar det bli rejäl körning i loppen.

… det ser ut att bli bli kanonväder i Stockholm under lördagen, några plusgrader och sol. Om inte banan smetar till sig fullständigt bör man slippa brodd. Men vad vet jag…

6 Vila T.Y.C. (V75-4) vann med ”50 meter” på V75 senast och var grym. Nu ser det ut att bli ledningen. Lika kaxig därifrån hela vägen? Inte så säker. Ingen spik för mig.

7 Amalencius B.B. (V75-5) var rent grym senast. Det är svårt att vara bättre nu, det kan däremot bli bakslag. Spåret är lurigt och det vankas svar (?) invändigt. Till skyhög procent vill jag inte lägga alla ägg i den korgen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

Det finns en del spikförslag och stora favoriter i omgången, men jag har ett roligt drag som jag går rakt ut på. Det är Mattias Djuses 12 Parveny (V75-3) som jag tror fortsatt är obesegrad efter lördagens start. Han har matchats perfekt och såg helt okörd ut senast när han vann från ledningen. Jag hoppas Magnus drar i högertömmen tidigt efter körningen lagt sig, sedan dirigerar han det utvändigt om ledaren. 12 procent smakar mumma!

Miljonrensaren

8 Dame Lane (V75-4) gjorde det godkänt senast som tvåa. Kan få ett perfekt smyglopp, stämmer det tror jag inte hon är så mycket sämre än de andra. Två procent.

12 Tale of Jacks (V75-7) har verkligen toppform och man har matchat hit länge. Spåret blev inte bra, men skulle det bli tempo har han visat att han kan avsluta vasst. Tre procent.

Tänk på att...

2 Sweetman (V75-1) ska ses med god segerchans från ledningen.

4 Piemonte (V75-2) har överkapacitet för klassen. Första långresa och kanske brodd kan sätta ner honom?

7 Amalencius B.B. (V75-5) var överlägsen senast och blir omgången megalampa. Visst kan det vara så att han är bäst, men han har över 50 procent galopper…


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

2 Sweetman (V75-1) har ett fint facit från spets (12 av 14 segrar) och ska slås därifrån, jag trodde definitivt han skulle bli mer spelad än 36 procent. Spikar mig ur här. Kör Johnny kör!

Miljonrensarna

5 Immigrant Am (V75-2) är spelad på tre procent och har toppform för dagen, äntligen fått ett framspår och är en riktig luring.

4 Chantal Jet (V75-4) ska vara mer spelad än tio procent, heroisk segrare på Mantorp senast och imponerade på mig. Mitt råd i denna Diamantsto-final är att gardera så långt det går.

10 Pere Ubu (V75-7). Två procent, vad är det frågan om? Jag tror han behövde ha loppet i kroppen senast och har definitivt gått framåt med det. Hästen är allround och kommer fälla många på lördag! Favoriten 4 Champ Lane tycker jag är ointressant till 44 procent.

Tänk på att...

… det är första långresan för favoriten 4 Piemonte (V75-2). Ska självklart vara favorit men till 60 procent får man testa att gardera.

7 Amalencius B.B. (V75-5) är i fel klass, herregud så bra han såg ut på Färjestad. Det ska nog till ett större mirakel ifall man ska torska.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Vilket skick tränaren Timo Nurmos presenterar sina hästar i denna vinter. Lugna, välmående och med glänsande päls. 7 Amalencius B.B. (V75–5) är kanske den som glänst mest. Vinner.

Rygg ledaren och slut kan även fungera på Solvalla. Jag är inne på att Erik Adielsson bakom 1 Global Adventure (V75–6) kan få denna löpning och bara vinner.

Miljonrensarna

Att Örjan Kihlström bakom 8 Baritone Artist (V75-1) enbart är streckad på sex procent är ett skämt, han kan vinna med alla hästar.

Att samme Kihlström är streckad på lika låg procent bakom 5 Vinci Nice (V75-3) faller också under samma ordalag.

Tänk på att...

… finaler på Solvalla brukar innebära högt tempo i loppen. Det gillar jag både som spelare samt åskådare.

… favoriten 4 Piemonte (V75-2) ska ut på sin första långresa sen han kom till Sverige. Hur tacklar han det? Dessutom: tre minusgrader kan innebära brodd i skorna, han synas tidigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Amalencius B.B. (V75-5) hade tränat väldigt starkt inför sin årsdebut och han levererade verkligen en toppinsats. Efter en tuff inledning i spåren kunde han överta ledningen med varvet kvar och han hade mycket krafter sparade över mål. Det låter fortsatt bra inför det här loppet och han blir svårstoppad på nytt.

2 Kee Keeper (V75-3) vann lätt senast och det blev en bra genomkörare inför det här loppet. Han är snabb ut och som jag läser loppet sitter han i ledningen och därifrån är han helt klart hästen att slå för övriga. Man håller honom högt i stallet och även om det finns några riktigt vassa motståndare blir han svårslagen.

Miljonrensaren

5 Immigrant Am (V75-2) är en spännande fyraåring som avgjorde enkelt senast. Han har visat kunnande som ska räcka långt i klassen och han satt bland annat fast med vinstkrafter i E3 Revanschen förra året. Han är mycket snabb ut bakom startbilen och strular det lite för favoriten Piemonte kan det räcka hela vägen. Tre procent.

Tänk på att...

2 Sweetman (V75-1) verkligen hade tur i spårlottningen då han är klart bäst i ledningen. Han ska ses med en bra segerchans och är en tänkbar spik på ett mindre system.

… det är V75-finaler den här veckan och då brukar det kunna bli lite mer körning i loppen.

10 Donna Summer (V75-4) står 20 meter bättre till den här gången och riskerar bli bortglömd. Formen är bra och hon kan fälla allt. Fyra procent.

… det lär bli rejäl körning i V75-6 och det skulle gynna starka 9 Spickleback Face som visat att han duger i gulddivisionen. Tänkbar jätteskräll! Två procent.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solvalla på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på V75-intervjuerna med Nils Larsson på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

4 Piemonte (V75-2) varit obrukad och överlägsen i två raka segrar. 1.12,5/1 400 meter senast. Kapacitet för högre klasser. Stark och snabb och måste ses med bra chans.

7 Amalencius B.B. (V75-5) är en topphäst som imponerade stort i årsdebuten. Kan öppna bra och lär få överta ledningen i ett tidigt skede. Blir svårslagen.

Miljonrensarna

10 Hankypanky Pinkman (V75-3) är fältets minst rutinerade, kommer därmed också från billigaste loppen, men har fint driv i steget och är obesegrad efter tre starter. Vann överlägset trots galopp den 27 december. Tio procent.

Tänk på att...

… det är dags för årets första finaler från Solvalla och därtill även Margaretas Tidiga Unghästserie, där fyraåringsloppet ingår i V75-omgången.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: 82 000 kronor i vinst per system på V86 i onsdags. Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V75-PODDEN: ”Dödens och slut för vår vrålfräcka spik på V75”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar