Jackpott 50 miljoner: ”Lär bli tokglömd”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 7 augusti på Rättvik

På lördag den 7 augusti är det V75 på Rättvik med Sommartravets final. Omgången kryddas med 50 miljoner kronor i jackpott till en ensam vinnare.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– On Track Piraten lär bli tokglömd, säger han.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Det blev inte mycket till utdelning i lördags och många sköna jackpott-miljoner flyttas därmed över till Rättvik. Höjdpunkten lär väl Ego Boys minne bli, gissar jag. 5 Milliondollarrhyme (V75-3) har en minst sagt skräddarsydd uppgift och nu hoppar dessutom Erik Adielsson upp i sulkyn. Det blir full gas från start för den startsnabbe sjuåringen och normalt sett vinner han ett lopp som detta. Men hur är det egentligen ställt med formen och vinnargnistan för dagen? Det är fler än jag som tyckt att han sett minst sagt uddlös ut på sistone och den där kämpagnistan lyser med sin frånvaro. Senast var han rejält stum över upploppet, nästan oroväckande kall. Jag tror nästan att kusken hade kunnat hoppa av och jogga snabbare än vad Milliondollarrhyme travade sista hundra meterna. Visst, loppet blev helt fel för honom den gången, och kanske har han på ålderns höst tappat intresset för lopp över längre distanser, men jag kan inte motivera ett singelstreck på honom. Oavsett om det blir spets eller ej.

3 Nadal Broline är elva år och har inte vunnit lopp sedan jag rockade en hockeyfrilla i en fotbollsmatch, men här tycks formen vara helt på topp. Den forne Elitloppstvåan har dessutom flera spår invändigt om värste konkurrenten och kanske, kanske kan hålla ut honom i spetskörningen. Jag ser det nästan framför mig, en solfjäderseffekt och omöjlige Björn som vinnare både från start och till slut. Visst, som elvaåring vill Nadal Broline knappast vara med i en toköppning (det visade han om inte annat i sitt senaste besök i Rättvik då han klappade igenom fullständigt) så det troliga är trots allt att skicklige Goop sansar sig och i stället kör till slut – medan Milliondollarrhyme rusar på i ledningen och får spaghettiben över upploppet. Om jag letat rätt i historiken dessa två emellan så leder Nadal deras inbördes möten med 3–2, dock skulle jag inte ta gift på det påståendet. Jag tycker att loppet är rätt öppet. Sex streck känns dock mer än heltäckt och det ska mycket till för att jag ska spricka här.

En av anledningarna till att ovanstående gulddivision känns något urvattnad på papperet, och inte ens lockade fullt fält, är att flera fina snabbloppare försöker plocka in 40 meter på segervane 3 J.J.Stitch i V75-6. Inte heller detta lopp fylldes på speciellt bra och ser väldigt ojämnt ut på papperet. Trist med tanke med att man lockar med 300 000 kronor. Fyra deltagare höjer sig, och bäst på papperet är, åtminstone för mig, 10 Cyber Lane. Han har visat uppåtform på sistone efter den sämre insatsen i Elitloppsförsöket och avslutade senast starkt som tvåa i Hugo Åbergs Memorial bakom Who's Who. Ett intressant faktum är att Cyber inte testat den aktuella startmetoden sedan karriärens tredje start – så långt tillbaka i tiden som 2016. Samma år som Eurovision hölls i Stockholm, Portugal vann fotbolls-EM, Brexit, Donald Trump vann presidentvalet i USA... Kanske var saker och ting bättre förr, kanske inte. Vi får väl se hur Cyber tacklar startmetoden, han är trots allt obesegrad över denna efter tre starter. J.J. blir dock ingen lätt nöt att knäcka och kan mycket väl hinna undan, trots att han fått snabba pengar på sig. Känslan är att många kommer att gå kort här och singla Björn Goops spetsfavorit.

Omgångens just nu (måndag förmiddag) mest spelade häst tränas och körs också av Björn Goop. 2 Frodo S. (V75-2) spikade jag emot senast då jag räknade med att han skulle bomma spets och sedan få harva utvändigt min klaring Global Agreement. Den senare ville dock annat och valde att hoppa kråka direkt. Resten blev rena promenaden i parken för Frodo och på lördag tycks han helt plötsligt bli megafavorit. Nu finns det dock ännu fler startsnabba konkurrenter med bakom vingen och det skulle förvåna mig om favoriten når ledningen. Denna lampa måste vi bara fälla och jag var länge inne på att strecka nio hästar. Sex fick dock räcka, då jag valde att strecka tre och inte två i V75-6.

Tidiga spikarna:

Andreas Lövdal och Philip Di Luca är kanske inte helt bekanta hos den breda massan men till helgen ska dessa två 96:or hemföra V75-1. Så är det åtminstone tänkt. Hur ofta lyckas en mindre tränare utveckla en häst som tidigare tränats av en av travets mästare Björn Goop? Troligen inte ofta. Snarare brukar det vara tvärtom. Jag minns en dag för många år sedan då bäste vännen inhandlat en pålle från familjen Goop och försökte få mig att köpa in mig. Den stod skadad och såg väl ut att vara 150 centimeter över manken. Bedårande och så, med skapliga meriter för sin förre tränare, men... hur fasen ska en ung grabb med större meriter i längdhoppsgropen än i sulkyn utveckla denna krake? Givetvis passade jag på erbjudandet och karriären för hästen var, tyvärr, minst sagt kortvarig i sin nya regi. Philip, däremot, har gjort ett underbart jobb med starke fuxen 1 No Pressure. Tre segrar på de fyra senaste starterna och hästen verkar vara ”hur stark som helst”. Distansen är i och för sig ny för honom men att den skulle vara ett minus tror jag inte det minsta på. Det har mest handlat om bilstart på sistone men jag har sett No Pressure flyga till spets från ett femtespår i volt, och då det nu bjuds spår ett måste det vara hygglig chans att antingen ta ledningen direkt – eller köra sig dit efter en bit. Det finns hur många roliga skrällbud som helst i loppet men jag väljer att chansa och spika mig ur problemet.

4 Perpetuate (V75-5) tävlar i mångt och mycket mot sig själv. Håller han sig på benen ska det vara toppchans, men det kan likväl bli hejdundrande galopp. Senast körde kusken offensivt och hästen bara försvann ifrån konkurrenterna över upploppet. Ingen Kihlström i sulkyn på lördag men Lennartsson är en värdig ersättare. Det blir en lugn inledning från start och attack när krutröken lagt sig. Motståndet är skapligt men ändå överkomligt för klassen och felfri ska Perpetuate inte förlora ett lopp som detta. Nu aviseras dessutom optimal balans (barfota runt om) och det är faktiskt lite svårt att greppa att hästen inte ens lyckats tjäna ihop 300 000 kronor under sin karriär. Trots att han står stenhårt inne på pengarna är han ändå klassen i gänget. Visst, han lär bli stor favorit på strecken men jag hittar ingen bättre spik i omgången.

Tidiga skrällarna:

7 Eddy West (V75-2) har en mycket intressant uppgift på papperet. Senast körde kusken för sent och det blev på tok för långt fram. Glöm loppet. Minns hellre tillbaka till Elitloppshelgen för två starter sedan då han stod för en strålande insats som tvåa och endast fick se sig knappt slagen av en viss Upstate Face. Hur bra denne är såg vi om inte annat i Hugo Åbergs Memorial. Skor runt om senast, barfota runt om nu. Dessutom tränaren upp i vagnen, vilket givetvis är ett plus. Spår sju är sådär men Eddy är mycket snabb ut och borde kunna komma bra på det direkt. Han lär hur som helst skaffa sig ett skapligt försprång mot värste konkurrenten 8 Summit In Sight, och det kan visa sig vara tillräckligt när man svänger in för upplopp.

2 Quarcia (V75-3) lär knappast vara det första strecket spelarkåren plitar ner i gulddivisionen, kanske inte ens det första om hon startat i en stoelit, men från bricka två bakom bilen kan hon få loppet kört i halsen. Näst senast fick hon chansen för sent men gick bra över mål i ett lopp som vanns av en för dagen grym Milligan's School. En viss 3 Nadal Broline, som kommer att bli hårt spelad på lördag, gick i mål en sådär hundra meter efter Quarcia. Hon sitter i andraspår direkt och även om distansen knappast är ett plus (segerlös på fyra försök) så såg hon mycket fin ut över densamma i senaste starten (återigen fritt på tok för sent). Man måste ge tränaren en eloge för att spänna bågen och ta sig an tuffa guldhingstar, när hon lika gärna hade kunnat starta i silverdivisionen – eller till och med försök av Diamantstoet. Dessutom har Roger Forslund tackat nej till höga bud för sin guldklimp. Hon är inte till salu, och därmed basta. På lördag bättrar hon på sitt värde, det har jag en känsla för.

Vid första anblicken kändes 1 Bol Brage (V75-4) som en rätt tråkig men självskriven spik. Spår ett i voltstart, snabb ut, bra kusk, fyra vinster över distansen... Hur ska han förlora detta? Men det var innan jag hade sett insatsen i Lycksele. Usch och fy. Vilket magplask. Han var inte dålig på något vis. Han var usel. Tidig ledning och sedan bestämma i 31-tempo. Ändå skrynklade han ihop sig fullständigt över upploppet mot ett motstånd som inte var tuffare än det han ställs emot till helgen. Hur ställer man sig till en sådan häst direkt efter en plattmatch? Här blir det spets eller rygg ledaren, och vid sunda vätskor ska han ha toppchans. Jag nöjer mig med att tippa honom etta, att spika vore bara dumt.

11 On Track Piraten (V75-6) startar på hemmaplan och lär bli tokglömd. Får mitt tredje och sista streck i stället för 9 Missle Hill som jag inte blivit nämnvärt imponerad av i år. Fyra streck hade varit heltäckt men det blev för dyrt, och jag betalar mycket hellre för en jätteskräll som ”Piraten” än den hårt betrodda ”Missilen”. Vi vill ju åt de stora pengarna på lördag!

5 Cash Cowboy och 11 Kate Baldwin (V75-7) känns stekheta i V75-avslutningen. Det är visserligen bara måndag förmiddag men de tidiga indikationerna är att procenten kanske håller sig under tio på båda.

Cash Cowboy är, i ärlighetens namn, inte någon av mina favorithästar men han är startsnabb, lättplacerad och van tuffa hästar. Senast stod han inte att känna igen men var knappast fräsch den dagen.

2 Frodo S. hade tur som lyckades hitta till spets senast då min spik i loppet galopperade, och jag tror inte att han har samma röta två lopp på raken med så många startsnabba runt omkring. Cash Cowboy är min knappa spetsfavorit och känns gjuten på V75-kupongen. Kate Baldwin är snabb värre. Går visserligen upp en klass till den här starten men ingen kan väl ändå påstå att motståndet är tuffare än under Elitloppshelgen då hon spurtade in som fyra bakom Sister Sledge och Bepe Bi (båda glödheta namn inför nästa års Elitlopp)? Senast fastnade hon med sparade krafter och nu hoppar en viss Örjan Kihlström upp i vagnen.

För mig är Örjan travets Usain Bolt, bara skada kan stoppa honom. Jag känner redan nu att det vattnas i munnen... Troligen kör jag utgång med Kate Baldwin på det egna systemet, samt lastar allt som går på Dagens Dubbel, spåret till trots. Vill man lämna in ett mindre system baserat på tipsen nedan så kan jag nämna att om man singlar Kate Baldwin så kommer man ner på 180 kronor.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1 No Pressure (6–2)

V75-2: 2, 3, 7, 8 (4–9)

V75-3: 2, 3, 5, 7, 8, 9 (6–10)

V75-4: 1, 2, 7, 12, 14 (11–13)

V75-5: 4 Perpetuate (11–9)

V75-6: 3, 10, 11 (9–7)

V75-7: 1, 2, 5, 7, 9, 11 (4–12)

2 160 rader/1 080 kronor.

Banfakta, Rättvik

Banförkortning:

Längd: 1 000 m

Bredd: 20,0 m (2140 m), 20,0 m (1640 m)

Upplopp: 187 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Ja

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 640 meter volt

1 No Pressure - Lövdal A 4 1 4 1 1 15,7

2 Sourire Frö - Adielsson E 1 0 0 2 6 15,0

3 Wilson Knight - Sjöström C 6 2 2 3 2 14,9

4 Mighty One - Leo E d 1 2 0 2 17,2

5 Digital Eye - Goop B 7 1 3 5 0 15,7

6 Lefty Gun - Westholm J 1 1 5 4 2 14,9

7 Matter Håleryd - Ohlsson U 1 2 4 4 5 15,1

8 Miss Lovelace - Björk J A 2 3 7 2 0 15,3

9 El Maco Khalifa - Svedlund K 1 1 4 0 1 16,1

10 Born Winner - Djuse M 1 4 7 2 3 13,9

11 The World is Mine - Pettersson T 0 1 1 3 0 14,7

12 Mogas Casanova - Karlsson P 1 0 0 3 6 13,6

V75-2, 2 140 meter auto

1 Making Love - Lundberg P 0 0 0 5 1 11,1a

2 Van Gogh Z.S. - Bergh R d 1 1 3 7 10,5a

3 Fort Knox - Goop B 6 6 2 0 3 11,8a

4 Ingo - Adielsson E 1 5 0 8 6 10,9a

5 Giant Shadow - Jansson T 5 0 0 0 4 09,9a

6 Jula Downton - Skoglund R N d 2 0 6 5 10,6a

7 Eddy West - Sjöström C 1 1 2 2 5 11,8a

8 Summit in Sight - Kihlström Ö 3 4 1 3 3 10,2a

9 Viking Brodde - Ohlsson U 8 3 6 0 4 11,0a

10 On the Dot - Carlsson S S 0 5 5 2 6 11,7a

11 Vacqueyras - Kontio J 0 0 3 1 0 11,6a

V75-3, 1 640 meter auto

1 Ajlexes Cubano - Pettersson T 4 0 0 0 5 10,1a

2 Quarcia - Moberg K 1 0 2 4 3 11,1a

3 Nadal Broline - Goop B 2 3 0 2 2 09,1a

4 Betting Rebel - Forss M 0 6 0 0 3 10,6a

5 Milliondollarrhyme - Adielsson E 4 5 6 4 0 09,2a

6 Ural - Kontio J 8 0 2 8 6 10,5a

7 Inti Boko - Lennartsson P 3 7 4 d 4 10,8a

8 Makethemark - Ohlsson U 4 0 5 3 4 09,3a

9 Snowstorm Hanover - Kihlström Ö d 0 d 0 0 10,4a

10 Eldorado B. - Jansson T 8 4 0 0 d 10,3a

11 Super Zantos - Lisell A 4 4 0 3 0 10,9a

V75-4, 1 640 meter volt

1 Bol Brage - Djuse M E 5 1 1 5 4 23,3

2 Sundbo Nova - Goop B 2 2 3 0 3 24,2

3 Sippson - Skoglund R N 0 0 0 0 0 24,0

4 Moddson - Elfving J d 0 2 3 0 25,4

5 Tangen Braute* - Lindqvist O A 4 5 4 0 1 23,9

6 Järvsö Elling - Djuse M A 4 4 7 d 0 24,9

7 Järvinn S.K.* - Kihlström Ö 0 5 3 3 3 23,5

8 Thess Prinsen - Nyberg I 7 5 7 4 1 23,7

9 Hönn Blesa - Jansson T 3 0 0 0 0 23,1

10 Rutbo Roffe - Kontio J 1 1 0 0 0 25,0

1 660:

11 Nordby Fröy* - Nilsen P L 1 3 7 3 2 23,0

12 Stumne Fyr* - Östre O J 2 2 2 2 6 22,3

13 Lukas Rauen* - Leo E 1 2 4 2 0 22,7

14 Bellfaks - Ohlsson U 6 d 2 0 0 22,3

15 Torpa Nicklas* - Sagholen O A 0 3 5 0 4 22,6

V75-5, 1 640 meter auto

1 Condior - Bergh R 1 0 5 2 8 12,4a

2 Madame af Djupmyra - Melander G 6 3 5 1 0 12,0a

3 Axel Wind - Ohlsson U 1 2 1 2 4 12,3a

4 Perpetuate - Lennartsson P 2 3 0 0 1 11,5a

5 Ribot - Adielsson E 1 d 5 4 2 12,2a

6 Global Upset - Skoglund R N d 2 1 2 8 12,3a

7 Firebird Scoop - Sedström A d 1 1 0 1 13,3a

8 Giordano Soa - Goop B 0 1 4 1 4 12,3a

9 Gerris Trix* - Forss M 1 3 3 3 4 10,5a

10 Mission Beach - Djuse M E 2 0 1 6 2 11,8a

11 Illfindmywayhome - Kihlström Ö d 2 1 3 2 11,8a

12 Definitif Launcher - Frick K 1 1 3 4 0 11,5a

V75-6, DD-1, 2 640 meter volt

1 Will I Am - Frick K 3 1 0 2 7 15,8

2 Greta Sisu - Forss M 5 4 1 0 3 14,6

3 J.J.Stitch* - Goop B 1 2 1 1 1 15,1

4 Pyrolator - Jansson D S 4 5 5 3 7 14,9

2 660:

5 Upper Face - Adielsson E 1 5 4 0 8 12,8

2 680:

6 Exodus Brick - Westholm J 2 6 7 3 6 13,3

7 Pinto Bob - Bergh R 4 1 0 3 1 13,3

8 Västerbo Grosbois - Pöllänen R 0 8 1 2 8 11,9

9 Missle Hill - Kihlström Ö 2 2 1 5 6 09,2a

10 Cyber Lane - Untersteiner J 5 1 7 1 2 14,2

11 On Track Piraten - Jansson T 6 3 6 0 0 12,3

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Tale of Jacks - Widell K 1 1 3 8 0 11,2a

2 Frodo S.* - Goop B 3 4 3 0 1 10,6a

3 Park View* - Djuse M A d 0 1 2 3 11,1a

4 Axel Ruda - Ohlsson U 0 d 2 3 5 11,7a

5 Cash Cowboy - Adielsson E 4 1 3 6 6 11,5a

6 Vine Vision - Sjöström C 6 d 3 4 2 12,5a

7 Cyrano de B. - Lennartsson P 3 2 5 2 1 11,4a

8 Cesar F.C. - Lönn L 5 5 5 2 7 12,0a

9 Matadoren Eme - Pettersson T 2 1 4 2 3 11,8a

10 Vitro Diablo* - Eriksson U 6 4 3 1 0 11,3a

11 Kate Baldwin* - Kihlström Ö 6 1 4 3 5 09,6a

12 Kick the Dust Ås - Untersteiner J 1 5 0 4 2 10,7a


ANNONS: Här hittar du Sportbladets alla andelssystem under hela veckan. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!