Michael Carlsson

”Ska ha toppchans att vinna billigt lopp”

GS75-tips • Micke Carlsson synar lopp för lopp på Axevalla • Söndagen den 5 juni

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Captain As och Örjan Kihlström spikas på GS75 från Axevalla.
Captain As och Örjan Kihlström spikas på GS75 från Axevalla.

Grand Slam 75 avgörs på Axevalla som bjuder på Guldstoet med 350 000 kronor till vinnaren.

Det torde Xerava C.V. – som har inlett karriären strålande – ha en bra chans att lägga beslag på från sitt fina utgångsläge.

I övrigt ser det ut att kunna bli en hel del Daniel Redén och han tränar bästa spiken i omgången, Captain As, som nu ska tävla barfota och gå i jänkarvagn för första gången.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1:

Tre hästar höjer sig över mängden i den inledande avdelningen. 2 Easy Cash har gjort tre starter efter ett långt uppehåll och inte fått till det ännu. Efter galopp i comebacken satt han fast med krafter kvar gången efter, och senast galopperade han mitt på upploppet med en trolig seger på gaffeln. Känns svårbedömd såklart, men felfri är han snabb ut och fungerar hästen och får ledningen är det bra chans.

5 Summit In Sight gick en snabb avslutning i Örebro senast från bakspår över kort distans, men var ändå inte hundra och har varit hos veterinären efteråt och blivit behandlad. Känns bra i träningen nu meddelar Daniel Redén och i det här gänget är hästen ett hett segerbud.

GS75-2:

1 Captain As (GS75-2) vann i årsdebuten och har därefter gjort hyggliga insatser, även om han inte gärna har velat springa ifrån hästarna, säger Daniel Redén. Men nu vankas det andra bullar då det är mycket spännande balans- och utrustningsändringar på gång. Hästen ska tävla barfota bak för första gången och får dessutom en jänkarvagn bakom sig. Det blir även ett can’s see back-huvudlag och dessa förändringar torde göra så pass stora plus att hästen lär ha en toppchans att vinna det här tämligen billiga loppet.

Firma Redén och Kihlström från spår ett med en hygglig häst och med racerbalans på, det låter så påställt det kan bli. Motståndet avskräcker som sagt inte och trots att hästen blir storfavorit hittar jag inget motbud utan ställer in mig i kön och spikar.

GS75-3:

6 Black Fire är en riktig läckerbit som jag tidigt fastnade för då han inledde karriären med tre raka segrar i fjol. Nu har hästen gjort tre starter i år, och efter att ha inlett med att spurta vasst två gånger i rad från dåliga lägen, blev det senast en lätt seger efter att ha körts till ledningen. Han måste tillmätas en bra segerchans på nytt.

1 Hipster K. bröt segertorkan på svensk mark senast då han avgjorde från dödens efter ett tufft slutvarv. Det var en klart förbättrad och vass insats och utgångsläget här blev perfekt med innerspår, startsnabb som hästen är.

2 Copen Chuck S.M. var den som besegrade Hipster K. senast och han är givetvis segeraktuell från spår två med Mats E Djuse i sulkyn.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-4:

5 LaFerrari Dimanche vann försök och final V75 i mars och därefter det första testet till Stochampionatet i april. Då gick hon i ledningen varje gång och fick bestämma i täten. Senast hade hon bakspår men avslutade bra i skymundan i en snabb avslutning. Nu är det återigen framspår och lyckas Örjan Kihlström komma till ledningen med henne och hon får dirigera i sitt tempo en bit lär det vara bra chans igen.

1 Cintra galopperade snöpligt bort en trolig tredjeplats i finalen av Drottning Silvias Pokal senast, efter att ha varit tvåa i försöket. Hästen är härdad mot tuffa konkurrenter och löser det sig från innerspåret och hon sköter sig slåss hon om segern.

11 Kashmir River var trea i Svenskt TravOaks i fjol efter att ha vunnit sitt försök. Var tvåa i comebacken och årsdebuten från dödens bakom vinnande LaFerrari Dimanche. Har därefter haft lite hälsoproblem och fått en förstoppning, vilket såklart känns lite svårbedömt var hon står formmässigt. Är ändå ett tidigt bud på sin höga kapacitet trots dåligt läge. Hästen är stark och rejäl och tål att göra jobbet själv, men någon toppform lär det inte vara utan den ska komma till Stochampionatet.

GS75-5:

Förhandsfavoriten 7 Infinity Sisu är struken vilket har öppnat upp loppet lite.

Även nya tipsettan 4 Raya Maya är struken.

6 Maltese Magic kommer från seger från ledningen som togs efter en snabb avslutning. Är snabb ut och kommer hästen till ledningen lär Claes Svensson vilja köra i den positionen.

GS75-6:

Guldstoet med 350 000 kronor till vinnaren. Favoriten 1 Xerava C.D. inledde karriären med fyra raka segrar innan hon fick sträcka vapen som tvåa bakom Roger Walmanns Eireann senast. Hon var då med och körde tufft från start och hade ändå krafter kvar att avsluta loppet starkt. Hästen har visat sig vara startsnabb och från innerspåret torde Mats E Djuse ha siktet inställt på ledningen. Nu vankas det dessutom spännande ändringar med både barfota runt om och jänkarvagn för första gången. Är hästen att slå för övriga.

11 Kayla Westwood har tagit fyra segrar och en tredjeplats på sina fem inledande starter i karriären. Återkommer nu efter ett uppehåll på fyra månader men lär säkert vara bra trimmad direkt när man går ut i ett sådant här lopp. Dåligt läge med spår elva men måste räknas tidigt ändå.

7 Hill Of Cash kommer från Åke Svanstedt i USA där hon tävlade som tvååring och vann i sin sista start i fjol på 1.10,7 över kort distans från ledningen. Gör nu debut på svensk mark och i Jerry Riordans regi och träningsrapporterna går i dur. Kommer att tävla barfota runt om och i jänkarvagn direkt.

GS75-7:

1 Zanella är en riktig flygmaskin som efter den inledande galoppen i debuten hos Daniel Redén, har övertygat stort i två raka segrar. Senast avgjorde hon efter en tuff resa i spåren i ett billigt gäng, men var ändå inte som bäst säger Redén. Hästen har varit hos veterinären efteråt och blivit åtgärdad. Känns nu bättre i träningen igen säger Redén och hon öppnar snabbt från början. Hon kan dock vara lite vass av sig och när Örjan lade körspöet på henne i första starten på svensk mark blev det galopp i spetskörningen. Hästen är lite speciell av sig men Sandra Eriksson är en rutinerad och säker kusk och felfri är det en toppchans.

4 No Doubt är en högkapabel häst vilket han visade vid segern i E3 som treåring då han sprang svenskt rekord med 1.10,5 över kort distans. Har varit lite upp och ner efter det men har vunnit tio lopp på 23 starter. Senast vann han enkelt från ledningen och nu blir det jänkarvagn på till den här starten, vilket är andra gången i karriären. Öppnar snabbt bakom bilen och trivs bäst i den främre träffen, antingen i ledningen eller i dödens. Är hård och tuff och kan sänka samtliga, men är heller inte riktigt att lita på.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Söndagens tre bästa tips


1 Captain As (GS75-2)

Växlar man nu upp till första barfota bak, första jänkarvagn och can’t see back-huvudlag. Mediokert emot. Spik.


6 Black Fire (GS75-3)

En läckerbit som jag gillar skarpt. Bra chans till andra raka.


1 Cintra (GS75-4)

Galopperade bort en tredjeplats i Drottningens Pokal på upploppet. Tvåa i försöket. Felfri bra chans här.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 2–5 (7–6)

GS75-2: 1 Captain As (7–9)

GS75-3: 6–1–2–5 (11–9)

GS75-4: 5–1–11 (4–3)

GS75-5: 6–2–1 (9–11)

GS75-6: 1–11–7 (12–2)

GS75-7: 1–4–5 (11–7)

Systemet är på 648 rader / kronor.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!