Köpte V75-system av en slump: ”Tog några glas”

Bengts kvitto från Ica blev värt en miljon: ”Va fan!, är alla rätt”

70-årige Bengt Gräntz är en trogen kund på Ica Vallås i Halmstad.

I lördags köpte han av en tillfällighet ett V75-system i butiken för 192 kronor.

Vinsten: En miljon kronor.

– December är min månad, jag har ofta tur just då, säger han till Trav365.

V75-apparaten var under lördagen på besök på Bergsåker, strax utanför Sundsvall.

Omgången lockade med en jackpott där en ensam vinnare kunde lägga beslag på närmare 52 miljoner kronor.

De som var ute efter superutdelningar såg inledningsvis ut att bli besvikna men efter att Per Lennartsson skrällt med nästintill ospelade Jaques Noir (V75–5) exploderade värdet från en dryg femhundring till 90 613 kronor.

Utdelningen landade efter ytterligare två körda avdelningar på 961 090 kronor vilket 53,91 tappra system bemästrade.

”Helt otroligt – bara en tillfällighet”

Ett av dessa system tillhör 70-årige Bengt Gräntz från Halmstad.

Under lördagen begav han sig i vanlig ordning till sin lokala Ica-butik i Vallås.

Att det blev ett spel på V75 just denna lördag var bara en slump då han egentligen var på jakt efter ett annat spel.

– Det är helt otroligt. Jag brukar köpa en andel och då fanns det bara kvar av Topptipset, då valde jag att köpa en Harry Boy för 192 kronor, där tar ju datorn ut hästarna. Jag köpte spelet under lördagen runt 14.30-tiden och det var ju bara en tillfällighet att det blev just så här. Jag följer travet en del men är inte jätteintresserad, jag kan en del kuskar. Vi är ett litet gäng som brukar spela tillsammans men nu valde jag att köpa ett eget spel, säger Bengt till Trav365.

Vann en miljon: ”Hade ingen aning”

Lördagskvällen blev mycket dramatisk för Bengt som valde att följa sammandraget från TV4.

När alla vinnarna var presenterade tänkte han att det såg bra ut – men att han skulle vara en nybliven miljonär var något som inte gick att föreställa sig.

– De sände vid 18-tiden någon gång, jag satte på teven och då fick jag se raden. Då memorerade jag vinnarna i huvudet och gick för att hämta plånboken. Va fan jag har ju alla rätt såg jag då. Men då hade jag ingen aning om hur mycket jag hade vunnit så jag ringde brorsan som snabbt sa ”tappa inte bongen nu”. Jag hade tagit några glas så min brors dotter hämtade mig, säger den nyblivne miljonären och fortsätter:

– När jag kom dit så kontrollerade min bror kupongen flera gånger och jag loggade till sist in på mitt ATG-konto där jag fick det bekräftat, pengarna fanns där. Jag minns en gång (1980) när jag var nära att vinna på lotto men bytte rad, hade jag behållit den gamla så hade jag vunnit en miljon. Vinsten kom nu i stället 40 år senare. December är min månad, jag har ofta tur just då, fyller även år då.

Vad tänkte du när du insett att du vunnit en miljon och har du hunnit fira något?

– Det är svårt att ta in. En sak är säker, mina två pojkar ska få 150 000 kronor var, den ena är arbetslös så där kommer pengarna extra bra till hands. Jag vet inte riktigt vad jag själv ska göra, men något ska jag unna mig. Jag är 70 år men jobbar fortfarande inom veteranpoolen i Halmstad och ska fortsätta med det då jag vill träffa folk. Jag ska senare i dag besöka butiken där jag lämnade in spelet.

På bilden syns medarbetaren Elli på Ica Vallås. Att det blev miljonutdelning kan vinnarna tacka Per Lennartsson och superskrällen Jaques Noir för (V75–5).
På bilden syns medarbetaren Elli på Ica Vallås. Att det blev miljonutdelning kan vinnarna tacka Per Lennartsson och superskrällen Jaques Noir för (V75–5).

”Glad överraskning”

I butiken Ica Vallås i Halmstad är stämningen på topp.

– Det var en glad överraskning. Vad jag vet är det den största V75-vinsten vi har sålt. Bengt har varit inne i butiken. Vi är jätteglada och gläds med kunden, säger butiksmedarbetaren Agneta Erlandsson till Trav365.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln