”Måste med – på alla seriösa kuponger...”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 12 juni • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

1 av 2 | Foto: CLAES KÄRRSTRAND, TR BILD/ATG LIVE
Sara Brodin och Olga Utca är ett av kvällens miljondrag på V86.

V86 avgörs i kväll på Vaggeryd med spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Det måste vara toppchans på seger, säger Christoffer Wickman om sin spik.

– Den här måste med på en seriös V86-kupong, säger Erik Pettersson om sitt miljondrag.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Vaggeryd med spelstopp 19.20.

Vid lördagens V75-omgång på Östersund spelade hela andelslaget in en halv miljon kronor.

Sportbladets Christoffer Wickman satte sex rätt och spelade in totalt 194 000 kronor. Varje system gav 32 184 kronor och 3 218 tillbaka per andel.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.30, onsdagen den 12 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Bästa spiken kommer till slut den här omgången. Det måste verkligen vara dags för 2 Adde S.H. (V86-7) den här gången. Jag vet att Peter gillar hästen och det var en fin upphämtning efter galopp senast. Snabb ut och är mycket bra för klassen. Stark spik!

3 Fabulous Journey (V86-3) var mycket fin senast, tror det blir seger igen. Värsta motståndaren är ingen tiger. Känns som ett vettigt singelbud i omgången.

Miljonrensarna

Känns som att man alltid har 14 Olga Utca (V86-2) under såna här rubriker, men hästen är bra och ofta glömd. Fin senast och möter hästar hon normalt match. Den här måste med på en seriös V86-kupong. Åtta procent.

8 Sato (V86-8) ser ut att bli märkligt tappad den här gången. Kördes väldigt snällt i en V75-final under Elitloppshelgen. Men hästen
kan må gott av ett sånt upplägg och var knappast tom i mål då. Har grym kapacitet och löser det sig lite så flyger han lågt. Tio procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Vaggerydstravet som har ett relativt långt upplopp. Det är 200 meter till mål när hästarna svänger in på rakan (196 meter på Solvalla).

... de fem senaste åren som V86-omgången avgjorts på Vaggeryd den här dagen har det varit svårt för spelarna tre gånger. Vid två av tillfällena har det blivit jackpott på 8 rätt och alltså ingen som prickat in alla.

...1 Marcello Wibb (V86-8) ser ut att bli väldigt överspelad. Följ spelkurvan där.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

9 Explosive Merlot (V86-4) svarade för ett bra lopp senast vid seger och den här uppgiften ser mycket passande ut. Den dryga distansen är bara till en fördel för Robert Berghs starke häst och jag kan inte se någon stå emot honom.

1 Marcello Wibb (V86-8) möter lämpligt motstånd och med dessa förutsättningar så måste det vara toppchans på seger.

Miljonrensarna

1 Jas (V86-1) har inte direkt visat någon toppform på slutet, det här är dock en rätt bra häst i grunden och från ett fint utgångsläge så kan det bli en obehaglig överraskning för V86-spelarna. Fyra procent.

10 Morran (V86-2) kunde inte stå emot en bra häst från ledningen senast, jag tyckte dock att hon trots det gjorde ett bra lopp och får hon ett lopp i draget den här gången så kan det vara dags för seger nu i stället. Tio procent.

8 Mr Creation (V86-5) är bättre än spelprocenten! Bara en procent just nu.

Tänk på att...

... 2 Adde S.H. (V86-7) gick strålande efter startgalopp senast och jag hade 11,8 på honom i 1 900 meter. Jag tycker att han ska vara favorit i loppet från fint utgångsläge.

... 3 Valnes Isidor (V86-6) har tre av fyra från ledningen och enda gången han fått stryk från tät så var det knappt. Bra förutsättningar nu och en motiverad favorit, trots att han återkommer efter lång paus.

... 3 Fabulous Joyrney (V86-3) är ännu en V86-favorit i omgången som det ser bra ut på förhand. Blir inte lätt att plocka ner!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

3 Kennedy (V86-7) är väldigt kapabel när han får till det och inte strulat med galopp. Näst senast vann han ett V86-lopp väldigt enkelt. Senast testade han V75, men hade ett tråkigt utgångsläge. Blev ändå trea och han står för klassen i detta lopp. Perfekt läge och när han väl travar in sig tror jag ingen svarar om Adrian väljer att vara offensiv. Distansen är till hans fördel och i ledningen ska chansen vara väldigt god till seger.

Miljonrensarna

14 Olga Utca (V86-2) har svarat för bra prestationer nästan varje gång efter tunga resor. Hon har ett jobbigt utgångsläge nu, men tycker hästarna med framspår är orutinerade. Skulle det flyta för henne då tror jag hon städar av detta gäng. Åtta procent.

2 Chapuy (V86-8) har jag jagat en del. Senast gjorde han ett riktigt bra lopp från ett omöjligt utgångsläge på V75, har varit struken efter det vilket jag inte gillar. Han är dock väldigt snabb ut och i form blir han inte lätt att tas med. Tre procent.

Tänk på att...

... V86-4 är ett lopp över mastiga 3 640 ­meter, det gäller att ha en stark häst.

... ingen hittade alla åtta rätt förra året på Vaggeryd. Kan vi vänta oss en skräll­omgång igen?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Jag gillar 4 Thriller N.P. (V86-4) som nu har ett lopp i kroppen. Under Elitloppshelgen blev allt fel från ett klurigt spel. Jepson är verkligen i zonen för dagen och jag tror att han serverar hästen en bra resa, då är det vettig segerchans till en härlig procent.

Litar på att 1 Marcello Wibb (V86-8) ­löser uppgiften. Hästen är bra för klassen och har fått ett bra spår.

Miljonrensarna

9 Il Boscaiolo (V86-1) avslutade mycket bra senast och måste passas även den här gången. Ser att de tidiga spelarna inte är på hugget – så väljer att varna. 16 procent.

1 Bijou Bourbon H.M. (V86-5) är kvick ut och kommer sitta bra till i det här loppet. Har ett lopp i kroppen efter lång vila och borde ha gått framåt med det loppet han fick – och gick i mål med krafter sparade. Nio procent.

10 Fireman Am (V86-6) imponerade på mig senast och ska tas på fullt allvar igen. Nioo procent.

Tänk på att...

... V86-4 är ett riktigt kraftprov. I de flesta fall körs stayerlopp över 3 140 meter, men den här gången ska hästarna kuta 3 640 meter. Värt att tänka på. Starkast vinner!

... förra året blev den här omgången väldigt svår för spelarna. Ingen hade åtta rätt på V86. Carl-Johan Jepson var verkligen i farten den gången och tog hem flera lopp. Han har även toppform i år då han vann Jämtlands Stora Pris efter en drömstyrning.

... Vaggeryd har ett utslagsgivande upplopp, vilket täthästarna ofta får känna på ...


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Fabulous Journey (V86-3) är riktigt lovande och hon inledde karriären med ­fyra raka andrapris innan det var dags för en överlägsen seger från ledningen i senaste starten. Har lottats till ett perfekt utgångsläge och det ska vara en mycket bra chans på nytt för det toppstammade stoet.

1 Marcello Wibb (V86-8) har verkligen hittat stilen och gjort flera fina prestationer. Passande uppgift nu och blir svårslagen.

Miljonrensarna

15 Beauty Leg (V86-2) gjorde ett bra lopp som tvåa senast. Tuffa förutsättningar nu men med rätt ryggar under slutvarvet kan hon bli tuff att stå emot över upploppet. Sex procent.

5 Red Rock Canyon Ås (V86-7) har bra kapacitet och nu har han tagit två moralhöjande segrar i lite enklare sällskap. Han duger bra även i det här loppet och ska inte nonchaleras. Kan dessutom öppna bra bakom bilen så han bör hitta en bra position från början. Mycket spännande skrälldrag. Fyra procent.

Tänk på att...

... 10 Elliot Coger (V86-4) är en tuff ­stayer som vann det här loppet förra året. ­Brukar ha en rejäl avslutning och han kommer streckas tidigt på min kupong.

1 Bijou Bourbon H.M. (V86-5) har fått ett lopp i kroppen och bör ha gått framåt mycket med den genomköraren. Hon är ett givet bud från perfekt utgångsläge.

8 Lexus Håleryd (V86-6) blir bättre och bättre och i senaste starten avslutade han klart plusbetonat till slut. Karriärens första seger kan mycket väl komma här.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Vaggeryd på onsdag med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

V75

V75-tips

Trav

Hästar