Experten: ”Tillbaka där han hör hemma”

Uppdaterad 2019-06-17 | Publicerad 2019-06-15

Propulsion får högsta betyg.

Det var stor folkfest när Bodentravet arrangerade sitt Midnattstrav.

Propulsion fortsätter prenumerera på Norrbottens Stora Pris – i miljonloppet tog han sin fjärde raka titel.

Otroligt imponerande!

Midnattssolen lös upp Bodentravet under lördagen och 10 125 personer hade tagit sig till banan för att se på travsport i toppklass.

Propulsion studsade tillbaka efter en sämre insats i Elitloppet och visade att han är en världsartist när han tog hem Norrbottens Stora Pris.

Även Mellby Clubs uppvisning i stayerloppet var av högsta kvalité och den stora publiken kunde åter igen njuta av en mycket trevlig kväll under Midnattstravet.

Här är plusbetygen från V75 på Boden:

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Propulsion: Även om själva loppet blev som en promenad i parken så var det skönt att se Propulsion tillbaka där han hör hemma – i vinnarcirkeln. Han såg lysande ut och över upploppet dansade han undan till en enkel seger och tog sin fjärde raka seger i Norrbottens Stora Pris. Det är en fantastisk bedrift!

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Mellby Club: Wow, vad var det här för prestation!? Han fick en dryg inledning med tredjespår första biten och körde sig sedan till ledningen. Väl där fortsatte man i ett högt tempo och motståndarna var totalt chanslösa. Häftig uppvisning av ett styrkefenomen!

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Nobel Amok: Är svår att räkna på men när han har sin dag är han otroligt bra. Ikväll blixtrande han till ledningen och stack undan i bra stil över upploppet. Får man honom att prestera på det här viset varje gång kommer han växa in bra även i Gulddivisionen.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Hope And Dreams: Startade med 40 meters tillägg och det såg länge ut som det var långt fram till ledaren men över upploppet tog hon tag i grejerna och vann till slut lätt. Emilia Leo körde perfekt och tränaren Oscar Berglund hade ställt ordning på bästa vis.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Ove A Lindqvist: Visade upp fina körhänder när han tog en dubbelseger på V75. Med Quito Lane förivrade han sig inte i slutstriden och med Pave Faks kontrollerade han fältet i slutsvängen för att sätta in attacken i helt rätt skede. Snygga insatser där – däremot lämna kuskprestationen med Lexington Tooma en del i övrigt att önska.

Zinco Jet: Öppnade ingenting från start och även om han avslutade okej i skymundan som fyra så hade han inget med slutstriden att göra.

Följ ämnen i artikeln