”Bättre än raden – jag måste varna här”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Halmstad den 21 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Halmstad den 21 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Blir denna lördag Peter Untersteiner och 7 Vitro Diablo (V75-4). Loppet är väldigt svagt och mycket talar för att han kör sig till ledningen direkt och sedan blir detta en sömnig historia.

Jag gillar egentligen inte att spika en orutinerad häst som gjort fyra starter (om det inte är en häst utöver det vanliga) men denna har man siktat med till just denna dag och det blir urryckare för första gången. Det tror jag passar denna tröga herre väldigt bra, jag tror som sagt han har bra chans att leda runt om. Motståndarna låter inte heller så värst påställda och då spikar vi hemmaekipaget.

Bortglömda hästen

I avslutningen vill jag varna för min käpphäst 3 Demolition Man F. (V75-7) som jag jagat på slutet. Han var trots en resa utvändigt om ledaren senast på väg att koppla greppet när galoppen kom, tränare och kusk Bengt A Nilsson tror han blev hovöm och därför blir det sulor på denna gång.

Hans form är mycket bättre än vad resultaten ger sken av och jag tror han kan överraska. Han har ett bra spår och är garanterad en bra resa, glöm inte honom.

Superkusken

När Halmstad kör V75 brukar det vara en kusk och tränare som har huvudrollen och det är Peter Untersteiner, det är inget undantag denna gång och han har 14 hästar till start inom det stora streckspelet. Vi får hoppas han inte agerar jultomte för mycket för då blir utdelningen klen. Jag går igenom hans hetaste chanser här under.

13 Mahma Lane (V75-2) vet jag att Peter håller högt och hon kommer med tre kanonlopp på raken. Utgångsläget är lite lurigt men hon tål att göra en del själv, bli det inte för långt fram och för mycket ute i spåren tror jag hon är med och gör upp om det.

2 Justice Ås (V75-3) blev det helt fel för senast. Gången innan var han fin i Danmark och nu har han ett perfekt utgångsläge, får han rygg på ledaren och lucka då kan han bli farlig till låg procent.

7 Vitro Diablo (V75-4) se under rubriken ”Superspiken”.

11 Global Venture (V75-5) är lite bortlottad och är i behov av tempo. Skulle det bli lite fart på loppet då ska han tas med största respekt för det är en bra häst.

15 Stonewashd Diamant (V75-6) var lite sämre senast och det känns som det är plus med lite tätare starter nu. Hon står längst bak och ska runda 14 hästar men om det är någon i fältet som kan göra det är det hon.

6 M.T Mighty Winner och 9 Randemar R.D. (V75-7) där den förstnämnde står på tur för seger, han kommer säkert ladda vad som går och skulle det bli spets då kan han räcka långt. Den sistnämnde känns som den bästa chansen av hans hästar i loppet. Han gick som ett skott på Åby senast och skulle det blir minsta tempo då kommer han fälla många.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på min superspik 7 Vitro Diablo (V75-4). Urryckare för första gången tror jag passar denna tröga häst och kan ge en extra växel.

Förutsättningarna

V75 från Halmstad denna lördag och det ser intressant ut på förhand, tycker man fått ihop några kluriga lopp där det kan skrälla. Banan behöver vi inte prata så mycket om då Halmstad alltid har bra underlag och man är förmodligen bäst i Sverige på det.

Peter Untersteiner har 14 hästar till start och får agera jultomte denna lördag, är han för snäll och vinner med för många då tror jag inte utdelningen blir så hög, därför hoppas vi inte han är så snäll.ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav